www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-16-2007, 09:22 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Etli Domates ve Biber Dolması

MALZEMESİ
1 kg domates
Yarım kg dolmalık biber
Yarım kg. dana kıyma
3 dilim bayat ekmek
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su

TARİF
Öncelikle domates alırken, sert olmasına dikkat edelim. Biberleri de domateslere yakın boylardan seçelim. Domatesleri ve biberleri iyice yıkayalım. Biberlerin önce saplarını, bibere zarar vermeden çıkaralım (sapı hafifçe içeri itip çekersek daha kolay koparırız). Sonra üst bölümü kapak gibi keselim, ama tamamen çıkarmayalım, 1 cm kadar yer bırakalım. Böylece kapak dolmadan düşmez. İçindeki çekirdekli bölümü çıkaralım ve kalan çekirdekleri de suyla çalkalayarak, biberin içini temizleyelim. Domateslerden de aynı şekilde bir kapak kesip (yine kenarı biraz bırakılacak), içini boşaltalım (içini yıkamaya gerek yok).
Şimdi dolmanın içini hazırlayalım. Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırıp, içlerini ıslatalım, sıkalım. Bir yoğurma kabında, kıyma, domateslerden çıkardığımız içler ve tuzu karıştıralım. Domatesleri ve biberleri bu harçla dolduralım. Biberlerin sap yerinde açılan pencereden şık bir görünüm sağlamak için minik domates dilimlerini kapağın altına koyalım. (kabuklu bölüm üste gelecek). Tencereye biberler alta, domatesler üste gelecek şekilde yerleştirip, şekerli, sıvıyağlı, tuzlu (su biberlerin boyuna kadar konacak) karışımı ekleyerek, çok kısık ateşte 1 saat kadar pişirelim. Dolmaları derin bir tepsiye alarak üzerleri kızarıncaya dek fırınlayıp, sıcak servis yapalım.

__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:16 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.