www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-16-2007, 09:23 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8778
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Soğanlı Musakkası

MALZEMESİ
Soğanlı harç için;
6 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı rendelenmiş taze kaşar (aslında tulum peyniri de çok yakışır)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

TARİF
Önce soğanlı harcımızı hazırlayalım. Bunun için soğanları ikiye bölüp, çok ince olarak ama yarım halkalar şeklinde doğrayalım. Büyükçe bir tava ya da geniş bir tencereye yağı koyup, erir erimez doğranmış soğanları ekleyelim. Ara ara karıştırarak iyice sararıncaya kadar kavuralım. Sonra tuz, biber ve suyunu ekleyip, beş dakika daha kaynatıp, suyunu çektirelim ve ocağın altını kapatalım. Bir kenarda bekletelim.
Şimdi gelelim beşamel sosu yapmaya. Bunun için küçük bir tencerede yağı eritelim. Yağ erir erimez unu ekleyip, sararıncaya kadar kavuralım. Hemen süt ekleyip, tuz ve karabiberi serpiştirip, kaynayıncaya kadar sürekli karıştıralım. Unlu süt kaynamaya başladıktan 1 dakika sonra ocağın altını söndürüp, içine daha önceden çırparak hazırladığımız yumurta ile rende peynirimizi ekleyelim. Eğer mümkünse, mikserin orta devriyle ya da çatalla hızlı hızlı çırparak tüm malzemeleri birbirine yedirelim ve pürüzsüz, boza kıvamından biraz daha katıca beyaz bir sos elde edelim.
Artık fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Orta büyüklükte herhangi bir fırına dayanıklı kabımızın altına önce soğanlı harcımızı yayalım. Üzerine beşamel sosu boşaltalım. Fırında 15 dakika kadar pişirip, kaşıkla servise sunalım. Yanına herhangi bir et kızartması çok yakışır.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:22 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.