![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MALZEMESİ
4 adet orta boy havuç (çok ince rendelenecek) Yarım su bardağı iç badem (çok ince çekilecek) 1 adet büyük boy kuru soğan (yemeklik ince kıyılacak) 3 diş sarmısak (dövülecek) 1 dilim bayat ekmek (ıslatılacak) 1 adet orta boy domates (tavla zarı şeklinde küp doğranacak) 1 adet yeşil sivri biber (ince halka şeklinde dilimlenecek) Süslemek İçin; 2 adet haşlanmış katı yumurta SOSUN MALZEMESİ Sos İçin; Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 3 yemek kaşığı sirke 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber TARİF Öncelikle havuçları rendenin en ince gözünde rendeleyelim. Kabukları soyulmuş iç bademi çok incecik dövelim ya da çekelim. Şimdi de bir mutfak robotunun içine doğranmış kuru soğan, dövülmüş sarmısak, ıslatılmış ve suyu sıkılmış ekmek, ince kıyılmış domates ve biber koyarak 1-2 dakika kadar çekelim. Çok ince taneli bir karışım elde edelim. Sonra içine sos malzemeleri olan zeytinyağı, sirke, tuz, karabiberi ekleyerek, tekrar robotto 1 dakika kadar çekelim. Öte yandan derin bir karıştırma kabının içinde rende havuç ve çekilmiş bademleri karıştıralım. Üzerine robotta hazırladığımız sosu gezdirerek iyice harmanlayalım. Servis tabağına düzgünce yerleştirilip, dilimlenmiş katı yumurtalarla süsleme yapalım ve servise sunalım. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|