![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8775
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MALZEMESİ
10-15 adet kabuklu midye 15-20 adet orta boy karides (taze veya dondurulmuş) 2 adet tavuk göğüs eti 10-15 dilim sucuk 3 adet kırmızı veya yeşil dolmalık biber 4-5 diş sarmısak 2 adet kuru soğan 3 adet kırmızı biber 1 su bardağı bezelye (konserve veya dondurulmuş) 2 su bardağı pirinç Zeytin 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1,5 su bardağı tavuk suyu ½ su bardağı beyaz şarap 1 yemek kaşığı dolusu safran 1 tatlı kaşığı kaşığı acı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz TARİF Dolmalık biberleri ince şeritler halinde kesin, sarmısağı incecik kıyın. Sucuğun zarını çıkarıp, halka halka doğrayın. Tavuk etini 2 cm.’lik parçalar halinde küp küp kesin. Soğanı yemeklik doğrayın. Midyelerin kabuklarını fırçalayın, tüylerini ayıklayın, iyice yıkayın, bir kenara koyun. İnce kıyılmış dolmalık biber ve kıyılmış sarmısağı bir tavaya koyup, 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar 2-3 dakika kavurun. Sucuk ve bezelyeleri üzerine ekleyin. Öte yandan başka bir tencereye kalan 2 yemek kaşığı yağı koyun ve tavuk etlerini içine aktararak 3-4 dakika kavurun. Sonra da kızaran tavukları tavadan süzdürerek alın ve sucuklu karışıma ekleyin. Öte yandan ince kıyılmış soğan ve pirinci tavuk etinden kalan yağda 3-4 dakika kavurarak pembeleştirin. Üzerine tavuk suyu, beyaz şarap ve safranı katın, bir taşım kaynatın. Ocaktan alın ve karideslerle birlikte sucuklu karışımının üzerine boşaltın. Acı biber ve tuzunu ekleyin. En son midyeleri pirincin üzerine yerleştirin. Tavanın kapağını kapatın, önceden 175 dereceye ısıtılmış fırının orta gözünde 40 dakika pişirin. Fırından çıkarın, kapağını açın, hafif karıştırarak havalandırın ve sıcak olarak servise sunun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|