![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8763
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Değerli sitemiz yazarı Serdar Cebe milli maçın ardından ülkemizdeki kutuplaşmaya dikkat çekerken ben dahil bir çok ülkesini seven insanın da sesi olmuş. Tebrik ederim. Benden önce davranmış ve iyi de etmiş. Kısa bir bayram tatili nedeniyle yazılarıma geçici süre ara verdim. Ancak bayramın ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
Moldova karşısında ulusal takımımızın çok iyi bir futbol ortaya koyduğunu söylemek çok zor. Ancak “Kazanabilecek bir oyun oynandı mı?” diye sorulacak olursa ben bu sorunun cevabını dimdik durarak veririm ve derim ki; “Evet!...” Ama olmadı... işte futbol bunun için dünyanın en çok sevilen ve sonucu merakla beklenen oyunu.. Yani bazı ulemaların aksine Fatih Terim’in tercih ettiği oyuncular bu maçı kazanabilecek bir oyun sergilediler. Maçın tamamına yakın bölümünde bazen az ve bazen de çok rakipten daha iyi oynadılar. Yenilen kaleci hatalı golün dünyada kaç tane örneği olduğunu merak ediyorum doğrusu. Ancak bugünkü şartlarda Hakan Arıkan ve Volkan dışında kaç tane alternatifi vardı Fatih Terim’in? Varsa belki Orkun vardı ama kimine göre Orkun, Hakan’dan çok kötü, kimine göre daha iyi. Yani göreceli fikirler var. Fatih Hoca burada tercihini Hakan’dan yana kullanmıştır. Ve tercihi son derece de mantıklıdır. Futbol hatalar oyunu. Çok enteresan goller de olabiliyor. Bu açıdan hocanın kaleci tercihini eleştirmek çok komik geliyor bana. Mehmt Topuz’un oynama meselesi de başka muamma. Düne kadar Mehmet Topuz yok diye laf çakanlar, bugün niye var diyor? Yok niye sağ bek oynamış? Mehmet Topuz günümüz modern futbolunda sağ bek oynamamıştır, sağ çizgi oynamıştır. Her atağa da katılmıştır. Aksini söyleyenlerin bu maçı izlemediğini düşünürüm… Gökhan Ünal konusu ise ayrı bir tez konusu. Malta maçı sonrası Gökhan Ünal’ın basına yansıyan bir açıklaması vardı, “Ben oynasaydım kazanırdık” diye… Bu açıklamasını da yalanlamadı Gökhan... Yakışıksız ve bir sporcuya yakışmayan açıklamaydı bu. Bana göre Moldava maçının en etkisiz ismi de Gökhan Ünal’dı. Bu maçta Hakan Şükür oynasaydı da o golleri bozuk para gibi harcasaydı neler konuşulurdu düşünmek bile istemiyorum. Bugün gözü fanatizmden kör olmuş Fenerbahçeli yazarlar Hakan Şükür'ün kaçırmakta zorlanacağı pozisyonları harcayan Gökhen'a hiçbir eleştiri getirmiyorlar. Çünkü Gökhan Galatasaray'ın oyuncusu değil. Bakın yarın Galatasaray'a gelsin ona ikinci Şaban ismini bugün onu koruyanlar bizati takacaklardır. Tümer Metin konusunda konuşulanlara da gülüyorum. Aynı Tümer hem Beşiktaş’ta ve hem de Fenerbahçe de forma giyemezken yine bu Terim o Tümer’i oynatmış ve Tümer kahramanlaşmıştı. O zaman neden “Tümer niye oynuyor?” diye eleştiride bulunulmadı?n Tümer bana göre ikinci yarıda oyuna girmesine karşın gayet de başarılı bir oyun ortaya koydu. Bugün oyuncu tercihleri konusunda Fatih Terim’in eleştirdiği noktalara değimdim. Sonuçta yaptığı yorumlarla “Vatanseverliği, milli duyguları, kahramanlığı” kimseye bırakmayanlar maalesef gaflet ve delalet içindedir. Futbol hatalar oyunudur. Her istediğinizi sahada yapamayabilirsiniz!... FATİH TERİM’İN MAAŞI!... Bir de Fatih Terim’in maaşı meselesi var. Ayda kimine göre 80, kimine göre 120 bin YTL aldığı iddia edilen Fatih Terim’in küçük bir matematik hesabıyla yılda aldığı paranın 9600 YTL ile – 1440 YTL arasında olduğunu görüyoruz. Yani yılda ortalama 500 ile 750 bin Avro olduğunu söyleyebiliriz. Şimdi o bazı özellikle altını çizerek söylüyorum bazı sözde milliyetçiler acaba Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico yılda kaç milyon Avro kazanıyor? Bu rakamın en az 2 katı değilse ben bir şey bilmiyorum. Galatasaray’ın sırf Gerets’ten kurtulmak için ne kadar tazminat ödediğini, Beşiktaş’ın ise Yeniköy Kasabı denilen Del Bosqe’den kurtulmak için milyonlarca Avro ‘ya mahkum edildiğini söylersek Terim’in maaşının günümüz Futbol Endüstrisindeki yeri nedir? Devede kulak olmayabilir ama çok da büyütülecek bir rakam değildir. Trabzonspor’un Ziya Doğan’a yıllık ne kadar verdiğini de açıklasınlar? El insaf yani!... Son söz; Nereden bakarsanız bakın, sizin derdiniz bu ülkenin çıkarları veya milli takımın başarısı değil. Sizin derdiniz sizin renginizden olmayanlara tahammül edememek. Gerisi hikaye… Sahi, Bu takımı milli yapan ne? Bu millet miydi? Benim aklım karıştı, ya sizin? |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|