www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-17-2007, 10:35 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8763
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan İşkembeli Nohut Yahnisi

MALZEMESİ
250 gr. işkembe
2 su bardağı nohut
10 su bardağı kaynar su
4 yemek kaşığı sirke
¼ limonun suyu
5 diş sarmısak
3 adet ufak boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
4 adet küçük boy dolmalık biber
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 çay kaşığı tuz

TARİF
Nohutları bir gece önceden ılık suya basın. Ertesi gün süzün ve iyice yumuşayıncaya kadar 10 su bardağı kaynar suda haşlayın ve sonra süzün. Soğanı ve sarmısağı soyup, yemeklik doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkartıp, ince ince doğrayın.
Temizlenmiş olarak alınan işkembeyi iyice yıkayın, iri parçalara bölün, bol suya aktarın. İçine sirke, limon suyu ilave edip, işkembeler iyice yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin. Sonra ateşten alın, suyunu süzüp, bir kenarda bekletin. İşkembe parçaları soğuduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Ayrı bir tencrede tereyağını eritin. Doğranmış soğan, sarmısak ve biberleri içine atıp, 2-3 dakika kadar karıştırın. Soğanlar pembeleşince, doğranmış işkembeleri ilave edip biraz çevirin. Doğranmış domatesleri de ekleyin. Domatesler suyunu verip, çekinceye kadar çevirin. 3 su bardağı sıcak su, 2 su bardağı işkembe suyunu ve haşlanmış nohutları yemeğe karıştırın. Kaynayınca, ateşi kısıp, orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Ateşten indireceğinize yakın tuz ve kırmızı pul biberi ekleyin.
Sıcak olarak servis edin
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:20 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.