![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8778
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MALZEMESİ
500 gr. kuzu kuşbaşı 2 su bardağı bezelye 2 adet kuru soğan 8 diş sarmısak 200 gr. tane fasulye 1 adet patlıcan 4 adet patates 2 adet havuç 2 adet domates 4 yemek kaşığı sıvıyağ Karabiber Tuz TARİF Patlıcanı çizgili şekilde soyun, kabakları temizleyip yarım ay şeklinde doğrayın. Fasulyelerin uç kısımlarını kesip bütün olarak bırakın. Havuçları temizleyin, halka şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Bezelyelerin içlerini çıkartın. Bütün sebzeleri ayrı kaplarda bekletin. Kuzu etini yıkayıp tencereye koyun. 1 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber ve zar şeklinde doğranmış soğan koyun. Et suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Et suyunu çektikden sonra karıştırarak kavurun. Ocağı kapatın. Etin üstüne sırayla bezelye, havuç, patates, patlıcan, kabak ve sarmısak koyun. 2 adet domatesi rendeleyin. Kapağını hava almayacak şekilde kapatıp kısık ateşte 20 dakika kendi suyuyla pişirin. Sebzeleri dağıtmadan bir sefer karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. 30 dakika daha pişirin. Tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirin. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|