![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ![]() Ondan bize hatıralardı geride kalan Ayak izlerini aradığım, geçmiş yıllarımızdan Uzun zaman oldu üstünden Bu turkuaz anıların ardından Parke döşeli bu kimsesiz sokağımızdan Oysa , bırakıp gittiği, O gün gibi kalmıştı. Sokakta kimseler yoktu Sen yoktun ! Sadece ,Hazin dolu bir burukluk vardı Ve hüzünlü akşamlar... Sonra ayaz çalmış ellerime baktım Ne mi gördüm dersiniz ? Bomboş kalan sokak gibi Bir acı, hüzün dolu tebessüm Sonra adımlamaya başladım, O baharsı günlerde Kiltesiz yeşil patiklerim, Renkli topaçlarım, Ve uçsuz bucaksız, Turkuaz günlerim geldi aklıma Oysa şimdi, Gökyüzüne doğru şöyle bir bakıyorum da Kızıla çalıyor... Mavimsi günler arıyor yüzüm, Ve sıcacık dostların tebessümünü bekliyor. Ve duvarlara takılıyor gözlerim Giderek büyüyen çatlaklar; Tıpkı yüreğimizi hatırlatıyor, Yüzümüzdeki çizgileri... Ve baktıkça, derinleşen izler görüyorum Açılan yaralarımızda, Ve bu soğuk , gri mavi ,taş kaldırımlar arasında Kimler mi yaşıyordu sokağımızda ? Tahta raflarıyla bakkal Yaman emmi, Ara sıra portakal uzatan Selim dayı, Ya o eli yüzü kara kalaycı Memduh ! Ve kirli dumanlarıyla Maltepe içen, Mahallemizin,o en yaşlıs... Nalbantçısı ,hırdavatçısı... Kimler yoktu ki ! Hele o mahallemizin en ince zarif yapısı, Balkon güzeli Rüveyda'sına ne demeli şimdi ? O tatlı,çalımlı edasıyla Kimlerin canını yakmadı ki ! Şimdi mi ? O günlerden geliyorum Yılların yorgunluğuna rağmen; hala ayakta karşılayan, Cumbalı evlerin arasından İnce bir, resmi geçitten yürüyorum sanki Ama, kimseler yok... Geride mi ? Terk ediliş var, sessizlik, ayak izleri, Hatıralar var Bir de, hüzün ve tebessüm dolu, Mavi yeşil anılarda bir sokak... alıntı |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|