www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-20-2007, 05:21 PM   #1
KoJiRo
Aşmış Üye
 
KoJiRo Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21
Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8776
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi : KoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond reputeKoJiRo has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Arrow Badem Soslu Horoz Kızartması

MALZEMESİ
4-6 adet horoz veya tavuk göğsü
(eğer etler kalınsa, üzerlerine bir naylon poşet koyarak, çekiç veya varsa et döveceğiyle dövüp, yarım santim olacak biçimde inceltelim. Böylece çok daha çabuk kızarır.)

Varsa;
2-3 yemek kaşığı soya sosu (yoksa canınız sağolsun)

SOSUN MALZEMESİ
Terbiye için;
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağı veya herhangi bir katı yağ
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
½ su bardağı iri çekilmiş badem
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik

TARİF
Sakın yemeğin adına bakıp da dalga geçtiğimizi zannetmeyin. Biz çocukluğumuzda çok horoz yerdik. Horoz dolması, horozlu pilav, horoz tiriti gibi pek çok çeşit yemeğimiz vardı. Kayınvaldemin dediği gibi eski horozlar nerede? Şimdi her yer tavuk doldu, hiç horoz kalmadı! Ama bir de notu var, iri horoz kart olur, yemeği de pek lezzetli olmaz diye. Eğer horoz bulamazsanız tavukla da bu yemeği yapabilirsiniz.


Önce horoz ya da tavuk göğüslerini terbiye etmek için, geniş bir kabın içine sos malzemelerini koyup karıştıralım. Sonra da etlerimizi bu sosa iyiyce bulayıp, aynı kabın içinde en az 1 saat bekletelim. İsterseniz bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletebilirsiniz. Sonra geniş bir teflon tavayı orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım ve soslu etlerimizi, hiç yağ koymadığımız kızgın tavada önlü arkalı beşer dakika kızartalım. Kızaran etleri bir tabağa aldıktan sonra aynı tavaya katı yağ koyup eritelim. Hemen içine unu ekleyip, bir tahta kaşık yardımıyla sürekli karıştarılım. Yaklaşık 2-3 dakika sonra kavrulan unun rengi sararmaya başladığında sütü azar azar döküp yine sürekli karıştarılam. Hemen çekilmiş bademi, tuz ve diğer baharatları da ekleyelim ama sürekli karıştırarak sosu pişirmeye devam edelim. Sos kaynayıp, muhallebi kıvamına gelince bir kenarda bekleyen kızarmış etleri de tekrar sosun içine yerleştirelim. Bu şeklide, orta ısılı ateşte 5 dakika daha pişirip, ocaktan alalım. Servis tabağına sıcak olarak yerleştirip, yanında pilav, makarna ya da haşlanmış sebze ile beraber ikram edebilirsiniz.

Sakın yemeğin adına bakıp da dalga geçtiğimizi zannetmeyin. Biz çocukluğumuzda çok horoz yerdik. Horoz dolması, horozlu pilav, horoz tiriti gibi pek çok çeşit yemeğimiz vardı. Kayınvaldemin dediği gibi eski horozlar nerede? Şimdi her yer tavuk doldu, hiç horoz kalmadı! Ama bir de notu var, iri horoz kart olur, yemeği de pek lezzetli olmaz diye. Eğer horoz bulamazsanız tavukla da bu yemeği yapabilirsiniz.
__________________
KoJiRo çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:09 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.