![]() |
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: KoCaELi
Yaş: 40
Mesajlar: 34,356
Teşekkür Etme: 21 Thanked 162 Times in 97 Posts
Üye No: 23848
İtibar Gücü: 8781
Rep Puanı : 54700
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() MALZEMESİ
2 tatlı kaşığı Türk kahvesi 1 lt. süt 1 su bardağı toz şeker 100-150 gr çikolata 2 yemek kaşığı pirinç unu 2 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı su Süslemek için gerekli olan malzemeler: 1 çay bardağı Hindistan cevizi 7-8 adet yuvarlak çikolata (arzuya göre) TARİF Bir tencereye koyulan süte, çikolata ve kahveyi ilave ederek kaynatalım. Diğer tarafta bir kasede pirinç ununu ve nişastayı bir çay bardağı su ile iyice ezelim, sulandıralım. İçine biraz da kaynak olan sütten katıp karıştıralım ve azar azar kaynamakta olan kahveli sütün üzerine ilave edelim. Bu arada devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar yani koyulaşana kadar pişirelim. Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alıp, kaselere paylaştıralım. İyice soğuyunca üzerine Hindistan cevizi serpip, ortasına yuvarlak çikolatalardan birer tane koyarak süsleyelim. Sonra servise sunalım. |
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|