![]() |
|
|
#11 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57946
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Ah! İstanbul Ah! ...
Zil çalıyor zerafetin etekleri Zıtlıklara “aman sende” diyerek geçtik Ruhum serseri, esrimiş gönlüm... Ruhların zarafetine uygun kabirler seçtik Cilveleşip imgelerle, dirhem dirhem Cılız sesleri, şüpheyle ıskartaya çıkardık ya biz Satacağım bu gece seni! Sevgiliye kalp gözüyle bakanlardan değiliz! .. Hüznü belinden kırıp, eylemlerimle yıkacağım Ve ben sana göz yaşlarımla bakacağım Aşk kanunlarını! .. Bir yanar dağın boğazına bırakıp… Oysa, zemheri gecenin sonrasında Tekamülde tek sabrın dolmasında Saydam bir gün düşlüyordum Derken, düşlerimde ayaz ve ben üşüyorum! Kadehleri, dalgakıranlarla parlatıp Darından muzdarip olmuş, şu ırgat Zerdali gölgesinde demleyecektim gündüzü Koynunda geçirmeyi düşlediğim gibi geçen güz’ü., Aşiyan ki anılar seli Aşiyan ki, sırtım kambur yollar engebeli İnce sızım, eski göz ağrısı kumrular ağlıyor! Ağlayan göz ve özden kopan damlalar! Vallahi, yüreğimi dağlıyor… Uykusu kaçmış, çocuklar gibi huysuzum Hani bana diyecekti; Neyin var kuzum? Arzu şahikalarından sesleniyorum; Ve sevgi damarlarından besleniyorum., “İmanı gevredi de şu Vefa’nın İpiyle kuyusuna inildiğinde cefanın Semt olmaktan ileri gidemedi” Ey! Şehir... Üzerime selini yürüttü de yürüttü, isyankar nehir., Dudaklarımda yalan gerçekliğim Dünya dolusu işve., Ah! O dudaklardan çektiğim Hayat olduğum yer... “Vatan doyduğum yer! ” Der gibi diyebilir miyim! Gömüldüm sana! Sitem karım, mayısı sürur eden asil fidana Hayatın neresindesin sevda şehri? Sen bana, ben sana postalarım cehri Uzakların avutur Umurun, beyin jimnastiğimde ur, Serseriyim, esrimişim. Sen bilirsin demişim..,. Sattım bu gece seni Bulamayınca yordamında beni Ah! İstanbul ah! Geçmişime olsun eyvah! .. |
|
|
|
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|