![]() |
|
|||||||
| Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
![]() ![]() |
|
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,907
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12115
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Malzemeler500 gr Baldo Pirinç 800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi 100 gr Tereyağı 1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü 1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık 1 Soğan 1 Domates 3 Su Bardağı Et Suyu 1 Dal Maydanoz 1 Dal Dereotu 1 Dal Taze Nane Tuz, Karabiber, Yenibahar Yemeğin Tarifi Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin 2-3 kez yıkayip süzün Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün![]() Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın![]() Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın Sıcak servis yapın![]() __________________ |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|