www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-24-2009, 08:17 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12097
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Süpriz Pilav

Süpriz Pilav

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dkKaç Kişilik 6Yöntem 600 gr kuşbaşı koyun eti
25 su bardağı pirinç
1 Adet havuç
2 Adet soğan
1 Adet domates
4-5 Adet sivri biber
3 Su bardağı sıcak su
1 Demet maydanoz
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Ön hazırlık olarak pirinci ılık suda bekletin
  • 1 Çorba kaşığı tuz ilave edin
  • Tuzlu sıcak suda en az 1 saat bekletin
  • Bu arada eti ısıtılmış tencereye aktarın
  • Etin üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su ilave edin
  • Et yumuşayana dek haşlayın
  • Ateşten almadan kısa süre önce tuzu ilave edin
  • Pirinci sıcak sudan çıkarıp en az 4-5 kez nişastası gidene dek yıkayıp, iyice suyunu süzün
  • Yayvan bir tencerenin dibine eti yayın
  • Soğanları piyazlık, biberleri de ince ince doğrayıp etin üzerini kapatacak şekilde yayın
  • Maydanozu ve rendelediğiniz havucu da soğanların üzerine yayın
  • Domatesi küçük küçük doğrayıp, havuçların üzrine yayın
  • Süzülen pirinci ayçiçek yağında şeffaflaşana dek kavurun
  • Tenceredeki sebzelerin üzerine pirinci yayın
  • Eti haşladığınız suyu 3 su bardağına tamamlayın
  • Tuzunu ayarlayıp, tencereye aktarın
  • Erimiş tereyağını da ilave edip, kısık ateşte pilav suyu çekene dek pişirin
  • Ateşten alıp, en az yarım saat demlendirin
  • Servis tabağına ters çevirip, servis yapın

F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:14 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.