www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-25-2009, 03:45 PM   #1
F.S.Mehmet1453
Aşmış Üye
 
F.S.Mehmet1453 Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jun 2007
Konum: İstanbul
Mesajlar: 50,906
Teşekkür Etme: 70
Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12093
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi : F.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond reputeF.S.Mehmet1453 has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan HamsiliPilav (8-10 Kişilik)



Malzemeler
500 gr Baldo Pirinç
800 gr Temizlenmiş ve KıIçığı Alınmış Hamsi
100 gr Tereyağı
1 Kahve Fincanı Kuş Üzümü
1 Kahve Fincanı Dolmalık Fıstık
1 Soğan
1 Domates
3 Su Bardağı Et Suyu
1 Dal Maydanoz
1 Dal Dereotu
1 Dal Taze Nane
Tuz, Karabiber, Yenibahar


Yemeğin Tarifi
Pirinci ilik tuzlu suda 30 dakika beketin 2-3 kez yıkayip süzün Domates ve soğanı küçük küpler halinde doğrayın Kuş üzümünü sıcak suda bekletip süzün
Tereyağını tencerede eritip soğanı pembeleştirin Fıstığı ekleyip kızarıncaya kadar kavurun Kuş üzümü ve pirinci ilave edip kavurmaya devam edin Et suyu, domates, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın 1-2 dakika kaynadıktan sonra ateşten alın Dereotu, maydanoz ve taze naneyi kıyıp hazırladığınız pilava ilave edin Pirinçleri fazla ezmeden harmanlayip demlenmeye bırakın
Hamsilerin yarısını yağlanmış tepsiye dizin Üzerine hazırladığınız iç pilavı yayın ve kalan hamsileri dizin Orta ısılı fırında hamsiler kızarıncaya kadar pişirin Tepsiyi başka bir tepsiye çevirip altını da kızartın Sıcak servis yapın
__________________
F.S.Mehmet1453 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:45 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.