![]() |
|
![]() |
#1 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 0 Thanked 88 Times in 15 Posts
Üye No: 26295
İtibar Gücü: 2540
Rep Puanı : 76884
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() 22 Aralık 2006
Eğitim-Sen'in, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası'na, “Eğitim-İş” isminin kullanımı nedeniyle açtığı dava reddedildi. Ankara 22. Asliye Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, taraf avukatları katıldı.Davacı Eğitim-Sen'in avukatı, daha önceki iddialarını tekrarlayarak, davanın kabul edilmesini istedi. Davalı Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası avukatı ise davanın reddedilmesini talep etti. Yargıç Suna Türe, davanın reddedildiğini açıkladı. DAVA KONUSU Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) avukatları tarafından açılan davanın dilekçesinde, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası'nın, ”Eğitim-İş” ismini kullanmasının hukuka aykırı olduğu savunulmuştu. Dilekçede, Eğitim-İş ve Eğit-Sen'in, 1995 yılında ayrı ayrı gerçekleştirdikleri genel kurullarında kendilerini feshederek Eğitim-Sen'e katıldıkları ve böylece söz konusu sendikaların tüm mal varlıklarının, borç, alacak ve haklarının Eğitim-Sen'e geçtiği savunulmuştu. Dava dilekçesinde, ”Eğitim-İş'in bütün hak, borç, yetki ve menfaatleri gibi isim hakkı, bu arada ad kullanma hak ve yetkisi de davacı sendikaya kendiliğinden geçmiştir. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası, Eğitim-İş kısa adını kullanamaz. Türk Medeni Kanunu'nun 26. maddesi buna izin vermez” denilmişti. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası avukatları tarafından hazırlanan cevap dilekçesinde ise davanın haksız ve kötü niyete dayalı olarak açıldığı, hiçbir geçerli hukuki dayanağı olmadığı savunulmuştu. Dilekçede, davanın, Medeni Kanunun 26. maddesinin şartlarına haiz olmadığı kaydedilerek, “dava şartı yokluğu” nedeniyle reddedilmesi talep edilmişti.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Türk Eğitim Sen: "İşçinin Maaşı, Öğretmeninkinden Fazla" 31/08 | вσυя∂¢αη | Eskiler (Arşiv) | 0 | 08-31-2007 10:20 PM |
PeugeoT 206"""""Manyak bişi""""" | RaPoRLu | Eskiler (Arşiv) | 6 | 07-09-2007 08:21 PM |
"Taraftar Eğitim Almış" | alexdesouza20.07 | Eskiler (Arşiv) | 2 | 09-11-2006 12:21 AM |
[16.07.06-13:40]İsrail Dehşet Saçıyor..SON TEHDİDİ:""GÜney Lübnan'ı Boşaltın""" | KaRaYeL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-16-2006 01:43 PM |