![]() |
![]() |
#1 |
Administrator
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2005
Mesajlar: 8,106
Teşekkür Etme: 20 Thanked 155 Times in 28 Posts
Üye No: 1
İtibar Gücü: 70000
Rep Puanı : 434913
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
Ünvan : Admin
|
![]() MALZEMELER
1 kG süt danası yarım paket margarin yarım kilo kuskus 2 orta boy söğan 1 çorba kaşığı domates salçası 2 orta boy domates 5 sivri biber tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Yarım paket margarini bir parçasını etler için, bir parçasını kuskus için kullanmak üzere ikiye bölün. Sonra etleri kavurun , suyunu salıp çeksinler. Ince doğradığınız soğanları katıp öldürün. Ardından salçayı koyun, yaklaşık iki su bardağı suyu da ekleyip tencereyi kapatın. Etler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatmaya devam edinm. Ayırdığınız yağda kuskusu bir tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Rengi değişmeye başlarken tencereyi ateşten alın, pişen etlere katın. Kabuğunu çıkardığınız ve irice doğradığınız domatesleri, yeşil biberleri de katın. Suyunu ayarlayın, su kuskusun üstüne geçmesin. Orta ateşte suyunu çektirin. Gerekirse biraz daha sıcak su gezdirin. Suyun ayarlanmasında ateşinizin kuvveti, kuskusun cinsi, kavurma süreniz belirleyici olacaktır. Bu yüzden kuskuslar ne çorba olacak nede çok diri kalacak şekilde suyun miktarını ayarlayın. Daha sonra demlendirip, şöyle bir karıştırın ve sıcak sıcak servis yapın. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuskuslu Dana Kebabı | F.S.Mehmet1453 | Yemek Tarifleri | 0 | 07-24-2009 08:40 PM |
Kazan Kebabı | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 02-01-2009 03:53 PM |
Bonfile Kebabı | GhencThurk | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-27-2007 12:42 PM |
Bahçıvan Kebabı | GhencThurk | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-27-2007 12:40 PM |
Alinazik Kebabı I | GhencThurk | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-27-2007 12:38 PM |