Tam Sürümü Görüntüle : fıkra arşivi...
Sayfa :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:08 AM
Adam yıllardır basurdan çekmiş. Gitmediği doktor, denemediği ilaç kalmamış. Bir gün bir doktor tavsiye etmişler. Kalkmış gitmiş. Doktor bir süre muayene ettikten sonra
-"Kolay" demiş. Bir merhem gösterip
-"Eğer bundan sürersek sizi en az 1 ay daha rahatlatır. Ama fiyatı pahalı biraz, kutusu 100 dolar." Adam çaresiz bakmış ve kabul etmiş. Merhem sürülmüş ve adam gitmiş. Hakikaten adamı bir ay kadar idare etmiş bu tedavi şekli. Sonra bir daha, sonra bir daha...
Derken bir gün aynı merhemin tesadüfen bir eczanede sadece 5 dolar olduğunu görünce
-"vay canına doktor beni kazıklıyormuş" diye hayıflanmış. Hemen bir kutu alıp doğru eve götürmüş. Hanımına olanları bir bir anlatmış ve
-"Eğer bu merhemi sen sürersen 100 doları sana veririm" demiş. Hanımı kabul etmiş. Birlikte yatak odasına geçmişler. Adam pantolonu ve diğerlerini indirip, yarı çıplak bir vaziyette yatağın üzerine dömelmiş. Hanımı sormuş
-"Nasıl süreceğim?" diye. Adam başlamış tarif etmeye;
-"Şimdi sağ elini sağ omzuma koy" Hanımı sağ elini adamın sağ omzuna koymuş.
-"Şimdi sol elini sol omzuma koy" Hanımı sol elini adamın sol omzuna koymuş.
-"Şimdi merhemi iyice götüme sür" Hanımı sormuş
-"Peki hangi elimle süreceğim?" adam o anda kaşları kalkarak başını geri çevirmiş
-"Yahu...Hakikaten bu doktor beni KAZIKLIYORMUŞ"
F.S.Mehmet1453
temel in bir gün cani cok sikilmis disrai cikmis önüne gelen herseye vuruyormus bir lambaya vurmus ve icin den 3 ARFLI BISI CIKMIS 3 harflI dilebenden ne dilersen demis temel ne dilegim usagum carptigim icin özür dilerim demis. begendinizmi
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca abdest alirken, bir ayagina su yetmemis. Namaz kilarken de bir ayagini yukar kaldirarak namaz kilmis. Bunu gören cami cemaati :
-Hocam bu nasil namaz? diye sormus.
Nasreddin Hoca :
-Bir ayaği abdestsiz namaz, diye cevap vermis.
F.S.Mehmet1453
temel in bir gün cani cok sikilmis disrai cikmis önüne gelen herseye vuruyormus bir lambaya vurmus ve icin den 3 ARFLI BISI CIKMIS 3 harflI dilebenden ne dilersen demis temel ne dilegim usagum carptigim icin özür dilerim demis. begendinizmi
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:09 AM
Arkadaslari Hocaya, kati bir koca olmadigina, takilirlar:
"Hoca, karin tum zamanini komsu arkadaslariyla geciriyor!"
"Hayir dogru degil. Eger dogru olsaydi, bize de bir ara ugrardi!" diye cevaplar Hoca.
F.S.Mehmet1453
bir gün temel'le dursun cafeye gitmişler temel demiş kahve içelim dursun demiş süt içelim biraz böyle tartışmışlar sonra temelin aklına bir fikir gelmiş temel kapıdan erkek gelirse kahve bayan gelirse süt içelim demiş beklemişler biraz sonra kapıdan bülent ersoy gelmiş sütlü kahve içmişler
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hocaya yapilan sakalar tukenip bitmezdi. Aksehirliler bir gun Hocaya takilir ve sorarlar.
-Hocam senin evliyalar katinda ulu bir kisi oldugun soylenir asli var midir?
Hocanin boyle bir iddiasi elbette yoktur ama bir kere soruldu ya cevaplar;
-Her halde oyle olmali.
-Boyle kisiler zaman zaman mucizeler gostererek bu ozelliklerini herkese kanitlar. Hoca madem kabullendin goster bir mucize gorelim!
Hoca;
-Pekala simdi size bir numara yapalim der karsisinda durmakta olan cinar agacina;
-Ey ulu cinar cabuk yanima gel!...
Tabii ne gelen agac var ne giden. Hoca yurumeye baslar agacin yanina varir. Aksehirliler;
-Ne oldu Hoca agaci getiremedin, kendin oraya gittin! diye gulunce,
Hoca;
-Bizde kibir yoktur, dag yurumezse abDal yurur der.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hocaya yapilan sakalar tukenip bitmezdi. Aksehirliler bir gun Hocaya takilir ve sorarlar.
-Hocam senin evliyalar katinda ulu bir kisi oldugun soylenir asli var midir?
Hocanin boyle bir iddiasi elbette yoktur ama bir kere soruldu ya cevaplar;
-Her halde oyle olmali.
-Boyle kisiler zaman zaman mucizeler gostererek bu ozelliklerini herkese kanitlar. Hoca madem kabullendin goster bir mucize gorelim!
Hoca;
-Pekala simdi size bir numara yapalim der karsisinda durmakta olan cinar agacina;
-Ey ulu cinar cabuk yanima gel!...
Tabii ne gelen agac var ne giden. Hoca yurumeye baslar agacin yanina varir. Aksehirliler;
-Ne oldu Hoca agaci getiremedin, kendin oraya gittin! diye gulunce,
Hoca;
-Bizde kibir yoktur, dag yurumezse abDal yurur der.
F.S.Mehmet1453
Bir gun Hoca sallana sallana yolda yururken, biri arkadan ensesine kuvvetli bir tokat atar. Hoca neredeyse yere dusecek. Hoca hiddetle,
-Ne curetle vuruyorsun!
Genc adam, biraz ukala bir tavirla, kisaca ozur diler. Kucuk bir hata yaptigini, Hocayi bir arkadasina benzettigini soyler. Ayrica, Hocanin kucuk bir tepeyi dag haline getirdigini belirtir.
Bunun uzerine, Hocayi mahkemeye gitmekten baska hicbir sey tatmin etmez. Hoca israrlidir ve genc adamin kabul etmekten baska caresi yoktur. Kadiya giderler.
Kadi her iki tarafida dinler. Ancak kadi genc adamin arkadasi oldugundan, onu muskul durumdan kurtarmanin caresine bakarken, Hocayi da yumusatmaya calisir.
-Hoca, hislerini anliyorum. Herkes ayni seyleri hissederdi bu durumda. Simdi ne dersin, bu genc adam kendine bir tokat atsa kabul edermisin.
Hoca bununla tatmin olmaz, israr eder mahkeme yapilsin der.
Bunun uzerine kadi, genc adama 5 kurus ceza verir ve gidip getirmesini soyleyip kursuden iner.
Hoca, genc adamin donmesini bekler. Bir saat gecer, iki saat gecer fakat genc adamdan ses seda yoktur. Mahkeme kapisinin kapanmasina az kalmisken, Hoca kadinin, en mesgul bir aninda ensesine okkali bir tokat atar ve ekler,
-Kusura bakma kadi efendi, daha fazla bekleyemecegim.
Gelirse soyle one, 5 kurusu senden alsin !.
F.S.Mehmet1453
Bir gun Hoca sallana sallana yolda yururken, biri arkadan ensesine kuvvetli bir tokat atar. Hoca neredeyse yere dusecek. Hoca hiddetle,
-Ne curetle vuruyorsun!
Genc adam, biraz ukala bir tavirla, kisaca ozur diler. Kucuk bir hata yaptigini, Hocayi bir arkadasina benzettigini soyler. Ayrica, Hocanin kucuk bir tepeyi dag haline getirdigini belirtir.
Bunun uzerine, Hocayi mahkemeye gitmekten baska hicbir sey tatmin etmez. Hoca israrlidir ve genc adamin kabul etmekten baska caresi yoktur. Kadiya giderler.
Kadi her iki tarafida dinler. Ancak kadi genc adamin arkadasi oldugundan, onu muskul durumdan kurtarmanin caresine bakarken, Hocayi da yumusatmaya calisir.
-Hoca, hislerini anliyorum. Herkes ayni seyleri hissederdi bu durumda. Simdi ne dersin, bu genc adam kendine bir tokat atsa kabul edermisin.
Hoca bununla tatmin olmaz, israr eder mahkeme yapilsin der.
Bunun uzerine kadi, genc adama 5 kurus ceza verir ve gidip getirmesini soyleyip kursuden iner.
Hoca, genc adamin donmesini bekler. Bir saat gecer, iki saat gecer fakat genc adamdan ses seda yoktur. Mahkeme kapisinin kapanmasina az kalmisken, Hoca kadinin, en mesgul bir aninda ensesine okkali bir tokat atar ve ekler,
-Kusura bakma kadi efendi, daha fazla bekleyemecegim.
Gelirse soyle one, 5 kurusu senden alsin !.
F.S.Mehmet1453
Hocanın tavuğu ölmüş.Civcivlerin de başı boş kalmış.Hoca kaybolmalarından korkmuş.Boyunlarına siyah bezler bağlamış.Sonra da içlerinden ip geçirip birbirlerine bağlamış.Meraklı bir komşusu sormuş:
-Hoca o civcivlerin boynundaki de nedir?Komşusunun merakına içerleyen hoca:
-Anneleri öldü de yas tutuyorlar.
F.S.Mehmet1453
Hocanın tavuğu ölmüş.Civcivlerin de başı boş kalmış.Hoca kaybolmalarından korkmuş.Boyunlarına siyah bezler bağlamış.Sonra da içlerinden ip geçirip birbirlerine bağlamış.Meraklı bir komşusu sormuş:
-Hoca o civcivlerin boynundaki de nedir?Komşusunun merakına içerleyen hoca:
-Anneleri öldü de yas tutuyorlar.
F.S.Mehmet1453
Hoca Nasreddin camide vaaz verir :
-Sakin ola kariniz, kiziniz süslenip püslenip açik saçik kiyafetlerle sokaga çikmasinlar.
-Ama hoca senin kiz hepsini de yapiyor, diye biri itiraz eder.
Hoca da :
-Ama haspaya da yakisiyor degil mi?
F.S.Mehmet1453
Hoca Nasreddin camide vaaz verir :
-Sakin ola kariniz, kiziniz süslenip püslenip açik saçik kiyafetlerle sokaga çikmasinlar.
-Ama hoca senin kiz hepsini de yapiyor, diye biri itiraz eder.
Hoca da :
-Ama haspaya da yakisiyor degil mi?
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:10 AM
Bir gun Timur, Hocayla hosbes ederken, "Buradan attim kilici, varip Halepde oynadi bir ucu!" kabilinden, sozu uzattikca uzatarak, buyuttukce buyuterek, pireyi deve yapar.. Hoca canindan bezer. O da tutar, Allahin devesini, dev yapili bir mahluk haline kor:
-Dogrusu elimden nice develer gelip gecti ama, boylesini gormedim. Uc desem, kanatlaniyor; yuru desem, ayaklaniyor. Ne care ki, benim comez misali okumasi var, yazmasi yok! kabilinden satar, savurur.
Timur buna, parmagini isirir:
-Aman su mahluku bir goreyim! der.
Hoca hic istifini bozmadan:
-Devletlim, der; bugunlerde, namaz baslarini ogretiyorum. Allah izin verirse, seneye yine geldigimde, onunuze diz coksun!" der
Timur seneyi iple ceker.
O gun gelince, Hoca:
-Sormayin efendim, Kurani okumaya baslayinca, oyle bir aska geldi ki, simdi de, "Hafiz olacagim!" diye tutturdu. Allah ecelden aman verirse, bir daha ki seneye getireyim de hifzini dinleteyim! deyip Timurun otagindan ayrilir.
Timur, gene seneyi iple cekmeye baslar, Hocanin esi dostu;
-Bre Hoca, sen kaninla mi oynuyorsun? Kacin kurdu Timur; boyle mavallari yutar mi? diye cekip cekistirince, Hoca;
-Yahu, ne telas ediyorsunuz, seneye kadar cok zaman var. O zamana kadar Ya deve olur, ya ben ya da Timur!
F.S.Mehmet1453
Bir gun Timur, Hocayla hosbes ederken, "Buradan attim kilici, varip Halepde oynadi bir ucu!" kabilinden, sozu uzattikca uzatarak, buyuttukce buyuterek, pireyi deve yapar.. Hoca canindan bezer. O da tutar, Allahin devesini, dev yapili bir mahluk haline kor:
-Dogrusu elimden nice develer gelip gecti ama, boylesini gormedim. Uc desem, kanatlaniyor; yuru desem, ayaklaniyor. Ne care ki, benim comez misali okumasi var, yazmasi yok! kabilinden satar, savurur.
Timur buna, parmagini isirir:
-Aman su mahluku bir goreyim! der.
Hoca hic istifini bozmadan:
-Devletlim, der; bugunlerde, namaz baslarini ogretiyorum. Allah izin verirse, seneye yine geldigimde, onunuze diz coksun!" der
Timur seneyi iple ceker.
O gun gelince, Hoca:
-Sormayin efendim, Kurani okumaya baslayinca, oyle bir aska geldi ki, simdi de, "Hafiz olacagim!" diye tutturdu. Allah ecelden aman verirse, bir daha ki seneye getireyim de hifzini dinleteyim! deyip Timurun otagindan ayrilir.
Timur, gene seneyi iple cekmeye baslar, Hocanin esi dostu;
-Bre Hoca, sen kaninla mi oynuyorsun? Kacin kurdu Timur; boyle mavallari yutar mi? diye cekip cekistirince, Hoca;
-Yahu, ne telas ediyorsunuz, seneye kadar cok zaman var. O zamana kadar Ya deve olur, ya ben ya da Timur!
F.S.Mehmet1453
Bir gün Nasreddin Hoca sehire gelip, bir arkadasiyla birlikte handa kalmis. Gece yarisi arkadasi sormus :
-Hocam, uyudunuz mu?
-Buyurun birsey mi var?
-Biraz borç para isteyeyim demistim.
Nasreddin Hoca derhal horlamaya baslayip:
-Ben uyuyorum! demis.
F.S.Mehmet1453
Bir gün Nasreddin Hoca sehire gelip, bir arkadasiyla birlikte handa kalmis. Gece yarisi arkadasi sormus :
-Hocam, uyudunuz mu?
-Buyurun birsey mi var?
-Biraz borç para isteyeyim demistim.
Nasreddin Hoca derhal horlamaya baslayip:
-Ben uyuyorum! demis.
F.S.Mehmet1453
Hocanin cani bir gün sarma çeker.Ama elinde yogurt bakraçlari anasi da aglamis ne yapim ne yapim derken aklina göl gelmis.Gelmis gölün kenarina,atmis bakraçlari kenara çikarmis sarmis sigarasini hafif hafif demleniyor.Sonra birden bekçinin düdügünü duymus. Eyvah simdi yandik derken aniden atmis sarmayi bakracin içine sonrada bakraci tutmus göle dökmeye baslamis.O esnada bekçide yaninda bitivermis.Bakmis bakmis anlamamis sonra hocaya sormus ne yapiyorsun diye.Hocada görmüyor musun yogurt mayaliyorum demis. bekçi kahakahalar içinde ilahi hoca koca göl hiç maya tutar mi demis.Hocada ya tutarsa diye cevap vermis.Sonra bekçi ilahi hoca diyip güle güle yoluna devam etmis.Hoca hem keyfine hem yogurda yanarken bekçinin arkasindan bakip simdi bu salak herkese anlatir demis.
F.S.Mehmet1453
Hocanin cani bir gün sarma çeker.Ama elinde yogurt bakraçlari anasi da aglamis ne yapim ne yapim derken aklina göl gelmis.Gelmis gölün kenarina,atmis bakraçlari kenara çikarmis sarmis sigarasini hafif hafif demleniyor.Sonra birden bekçinin düdügünü duymus. Eyvah simdi yandik derken aniden atmis sarmayi bakracin içine sonrada bakraci tutmus göle dökmeye baslamis.O esnada bekçide yaninda bitivermis.Bakmis bakmis anlamamis sonra hocaya sormus ne yapiyorsun diye.Hocada görmüyor musun yogurt mayaliyorum demis. bekçi kahakahalar içinde ilahi hoca koca göl hiç maya tutar mi demis.Hocada ya tutarsa diye cevap vermis.Sonra bekçi ilahi hoca diyip güle güle yoluna devam etmis.Hoca hem keyfine hem yogurda yanarken bekçinin arkasindan bakip simdi bu salak herkese anlatir demis.
F.S.Mehmet1453
Hoca, komşusu ile ağaç gölgesinde oturmuş, konuşuyorlarmış."- Bak şu Allahın işine!", demiş, Hoca.- Koca kabak, incecik ota bağlanmış. Küçücük elma, koskaca ağaca tutunmuş! Bu nasıl iştir?!Tam o sırada daldan bir elma kopmuş.Hocanın başına düşmüş.Hoca, şaşkın, ellerini göğe kaldırmış:"- Tövbe!, Bir daha işine karışmam!", demiş.
F.S.Mehmet1453
Hoca, komşusu ile ağaç gölgesinde oturmuş, konuşuyorlarmış."- Bak şu Allahın işine!", demiş, Hoca.- Koca kabak, incecik ota bağlanmış. Küçücük elma, koskaca ağaca tutunmuş! Bu nasıl iştir?!Tam o sırada daldan bir elma kopmuş.Hocanın başına düşmüş.Hoca, şaşkın, ellerini göğe kaldırmış:"- Tövbe!, Bir daha işine karışmam!", demiş.
F.S.Mehmet1453
Hoca aksamleyin eve dogru yururken, baklava seven bir koyluyle karsilasir.
-Hoca, kisa bir sure once bir adam buyuk bir tepsi baklava goturuyordu...
-Beni ilgilendirmez!
-Fakat adam tepsiyi sizin eve goturuyordu.
-O zaman seni ilgilendirmez!
F.S.Mehmet1453
Hoca aksamleyin eve dogru yururken, baklava seven bir koyluyle karsilasir.
-Hoca, kisa bir sure once bir adam buyuk bir tepsi baklava goturuyordu...
-Beni ilgilendirmez!
-Fakat adam tepsiyi sizin eve goturuyordu.
-O zaman seni ilgilendirmez!
F.S.Mehmet1453
Hoca bir ciger almis evine gidiyormus. Yolda bir dostuyla karsilasmis. Adam:
-Bak sana guzel bir ciger yemegi tarifi yapayim da bunu agiz tadiyla ye, demis.
Hoca rica etmis:
-Benim aklimda kalmaz. Bir kagida yaziver.
Adam yazip vermis. Hoca biraz sonra lezzetli bir ciger yemegi yiyecegini dusunerek dalgin dalgin giderken, bir caylak elindeki cigeri kapip kacmis...
Hoca caylagin ardindan bir sure baktiktan sonra elindeki kagidi havaya kaldirmis:
-Agiz tadiyla yiyemeyeceksin. Tarifesi bende!..
F.S.Mehmet1453
Hoca bir ciger almis evine gidiyormus. Yolda bir dostuyla karsilasmis. Adam:
-Bak sana guzel bir ciger yemegi tarifi yapayim da bunu agiz tadiyla ye, demis.
Hoca rica etmis:
-Benim aklimda kalmaz. Bir kagida yaziver.
Adam yazip vermis. Hoca biraz sonra lezzetli bir ciger yemegi yiyecegini dusunerek dalgin dalgin giderken, bir caylak elindeki cigeri kapip kacmis...
Hoca caylagin ardindan bir sure baktiktan sonra elindeki kagidi havaya kaldirmis:
-Agiz tadiyla yiyemeyeceksin. Tarifesi bende!..
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:11 AM
Hoca kazanini komsusunun istegi üzerine komsusuna verir.Sonra almaya gidince :
-"Komsu bizim kazan ne oldu?"
Komsu:
-"Hoca sen eve git, ben getirecem daha isim bitmedi" der.
Hoca daha eve gitmeden komsusu bagira bagira kosarak gelir.
-"HOOOCAAAAA SENIN KAZAN DOGURDU...."
Hoca bi bakar kazana ;
-"ULAN DOGURUR TABI,AMINA KOYMUŞSUN KAZANIN............"
F.S.Mehmet1453
Hoca kazanini komsusunun istegi üzerine komsusuna verir.Sonra almaya gidince :
-"Komsu bizim kazan ne oldu?"
Komsu:
-"Hoca sen eve git, ben getirecem daha isim bitmedi" der.
Hoca daha eve gitmeden komsusu bagira bagira kosarak gelir.
-"HOOOCAAAAA SENIN KAZAN DOGURDU...."
Hoca bi bakar kazana ;
-"ULAN DOGURUR TABI,AMINA KOYMUŞSUN KAZANIN............"
F.S.Mehmet1453
Hoca yolda bir leylek bulmuş.Almış onu evine götürmüş.Daha önce hiç leylek görmemiş.Uzun gagası ve bacaklarını çok yadırgamış.Tutup bir güzel kesivermiş onları.Sonra da yüksekçe bir yere koymuş.Karşısına geçmiş.Yaptığı işten memnun, seslenmiş:
-Bak şimdi kuşa benzedin.
F.S.Mehmet1453
Hoca yolda bir leylek bulmuş.Almış onu evine götürmüş.Daha önce hiç leylek görmemiş.Uzun gagası ve bacaklarını çok yadırgamış.Tutup bir güzel kesivermiş onları.Sonra da yüksekçe bir yere koymuş.Karşısına geçmiş.Yaptığı işten memnun, seslenmiş:
-Bak şimdi kuşa benzedin.
F.S.Mehmet1453
Hoca ormana gitmiş.Oturmuş bir dalın üstüne, başlamış kesmeye.Aşağıdan geçen bir yolcu Hocaya seslenmiş:- Be adam! İnsan oturduğu dalı keser mi ? Şimdi düşeceksin.Hoca adama aldırmamış; işine devam etmiş.Az sonra dal kırılmış.Hoca, cumburlop düşmüş.Düştüğü yerden perişan seslenmiş:
-Düşeceğimi bildin ne zaman öleceğimi de söyle bari.
F.S.Mehmet1453
Hoca ormana gitmiş.Oturmuş bir dalın üstüne, başlamış kesmeye.Aşağıdan geçen bir yolcu Hocaya seslenmiş:- Be adam! İnsan oturduğu dalı keser mi ? Şimdi düşeceksin.Hoca adama aldırmamış; işine devam etmiş.Az sonra dal kırılmış.Hoca, cumburlop düşmüş.Düştüğü yerden perişan seslenmiş:
-Düşeceğimi bildin ne zaman öleceğimi de söyle bari.
F.S.Mehmet1453
Nasrettin hoca bir gün yolun kenarında kedisini yıkıyomuş.Yoldan geçen arkadaşı hocaya:
-Hocam kediyi yıkama ölür.
demiş.Hoca aldırış etmemiş ve yıkamış.Arkadaşı dönüşte hocayı tekrar yolun kenarında görmüş.Kedi ölmüştü. adam:
-Hocam ben size kediyi yıkamayın ölür demedimmi? demiş.Hoca:
-Ben kediyi yıkarken ölmediki sıkarken öldü demiş.
F.S.Mehmet1453
Nasrettin hoca bir gün yolun kenarında kedisini yıkıyomuş.Yoldan geçen arkadaşı hocaya:
-Hocam kediyi yıkama ölür.
demiş.Hoca aldırış etmemiş ve yıkamış.Arkadaşı dönüşte hocayı tekrar yolun kenarında görmüş.Kedi ölmüştü. adam:
-Hocam ben size kediyi yıkamayın ölür demedimmi? demiş.Hoca:
-Ben kediyi yıkarken ölmediki sıkarken öldü demiş.
F.S.Mehmet1453
Nasrettin hoca bir gün köyden şehre giderken yorulmuş tarlanın kenarındaki Ceviz ağacının altında dinleneyim demiş.Şöyle bir etrafına bakınıp ağacın altına uzanmış. Ve şöyle düşünmüş.Ey Allahım gücüne sual olmaz amma,incecik kabak sapında kocaman kabak var, koskocaman ağaçta küçücük ceviz var, bu nasıl iş deyip uykuya dalmış.Ağaçtan bir ceviz hocanın kafasına düşüvermiş.Ve kafada ceviz büyüklüğünde bir şiş olmuş. Hoca hiddetle uyanmış ve Yarabbi sen en iyisini bilirsin demiş. Simdi o kabak ağaçta olsaydı benim halim ne olurdu.
F.S.Mehmet1453
Nasrettin hoca bir gün köyden şehre giderken yorulmuş tarlanın kenarındaki Ceviz ağacının altında dinleneyim demiş.Şöyle bir etrafına bakınıp ağacın altına uzanmış. Ve şöyle düşünmüş.Ey Allahım gücüne sual olmaz amma,incecik kabak sapında kocaman kabak var, koskocaman ağaçta küçücük ceviz var, bu nasıl iş deyip uykuya dalmış.Ağaçtan bir ceviz hocanın kafasına düşüvermiş.Ve kafada ceviz büyüklüğünde bir şiş olmuş. Hoca hiddetle uyanmış ve Yarabbi sen en iyisini bilirsin demiş. Simdi o kabak ağaçta olsaydı benim halim ne olurdu.
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:12 AM
Nasreddin Hocanin bir gün karisi ölmüs.Bir ay sonra kocasi ölmüs dul bir kadinla evlenmis.Evlendigi kadin Hoca ya sürekli eski kocasini anlatiyormus.Yine bir gün yatakta kocasini anlatiyordu.Işte benim kocam şöyle yapardi,böyle yapardi...Hoca sinirlenmis ve kadina bir tekme atmis ve kadinyere düşmüş.Kadin sormuş aman hoca niye attin beni.Hocaninda cevabi hazir:
-Eee yatakta bi sen yatiyosun bi ben bide eski kocan üçümüz sigamadik sende düştün..
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hocanin bir gün karisi ölmüs.Bir ay sonra kocasi ölmüs dul bir kadinla evlenmis.Evlendigi kadin Hoca ya sürekli eski kocasini anlatiyormus.Yine bir gün yatakta kocasini anlatiyordu.Işte benim kocam şöyle yapardi,böyle yapardi...Hoca sinirlenmis ve kadina bir tekme atmis ve kadinyere düşmüş.Kadin sormuş aman hoca niye attin beni.Hocaninda cevabi hazir:
-Eee yatakta bi sen yatiyosun bi ben bide eski kocan üçümüz sigamadik sende düştün..
F.S.Mehmet1453
Bir gun Hoca, yol ustu bir hana inmis. Nuh Nebiden mi kalmis, Kaalubeladan mi? Her ne ise.. Her tarafi delik desik olmus; adeta cokmeye bir basi kalmis. Hocanin yuregine bir korkudur dusmus ama, ne desin? Nihayet bir soz arasinda:
"Yahu, bu senin tavan da ne kadar gicirdiyor be, besik mi mubarek!" diyecek olmus ama, hanci baba hic orali olmamis; sozu sakaya bogarak;
"Agzini hayra ac Hoca, bu gicirti besik gicirtisi degil; tavan tahtalari Hakka tesbih cekiyor!" demis.
Hocanin kozu kullenirmi? Gozlerini hancinin gozune dikerek;
"Peki ama, demis; ya bu tavan boyle tesbih ceke ceke aska gelip de secdeye kapanirsa, bizim halimiz nice olacak!"
F.S.Mehmet1453
Bir gun Hoca, yol ustu bir hana inmis. Nuh Nebiden mi kalmis, Kaalubeladan mi? Her ne ise.. Her tarafi delik desik olmus; adeta cokmeye bir basi kalmis. Hocanin yuregine bir korkudur dusmus ama, ne desin? Nihayet bir soz arasinda:
"Yahu, bu senin tavan da ne kadar gicirdiyor be, besik mi mubarek!" diyecek olmus ama, hanci baba hic orali olmamis; sozu sakaya bogarak;
"Agzini hayra ac Hoca, bu gicirti besik gicirtisi degil; tavan tahtalari Hakka tesbih cekiyor!" demis.
Hocanin kozu kullenirmi? Gozlerini hancinin gozune dikerek;
"Peki ama, demis; ya bu tavan boyle tesbih ceke ceke aska gelip de secdeye kapanirsa, bizim halimiz nice olacak!"
F.S.Mehmet1453
Hocaya saz calmasini bilip bilmedigini sorarlar.
-Evet, diye cevaplar Hoca
Ve Hocaya ispatlamasi icin bir saz verirler.
Hoca baslar calmaya
Doooooooooooooooooooo...
Ayni nota, ayni tel, tekrar tekrar
Doooooooooooooooooooo...
Bir kac dakika sonra, Hocanin calmasini keserler.
-Hoca, bu dogru saz calma sekli degil, ayni nota caliyorsun. Saz calanlar, parmaklarini asagi yukari gezdirirler, farkli telleri calarlar!
-Ben biliyorum onlarin neden yukari asagi gezindiklerini ve farkli telleri denediklerini..
-Nedendir?
-Onlar benim halihazirda buldugum bu notayi ariyorlar
F.S.Mehmet1453
Hocaya saz calmasini bilip bilmedigini sorarlar.
-Evet, diye cevaplar Hoca
Ve Hocaya ispatlamasi icin bir saz verirler.
Hoca baslar calmaya
Doooooooooooooooooooo...
Ayni nota, ayni tel, tekrar tekrar
Doooooooooooooooooooo...
Bir kac dakika sonra, Hocanin calmasini keserler.
-Hoca, bu dogru saz calma sekli degil, ayni nota caliyorsun. Saz calanlar, parmaklarini asagi yukari gezdirirler, farkli telleri calarlar!
-Ben biliyorum onlarin neden yukari asagi gezindiklerini ve farkli telleri denediklerini..
-Nedendir?
-Onlar benim halihazirda buldugum bu notayi ariyorlar
F.S.Mehmet1453
Hoca, bir gece gürültüyle uyanmış.Bakmış, bir hırsız eşyaları topluyor.Adamdan korkmuş.Sesini çıkartmamış.Ama peşine de düşmüş.Az sonra, durumu farkeden hırsız, kızgınlıkla sormuş:- Beni neden takipediyorsun bakayım?Hoca, sakin, pişkin yanıtlamış.- Taşıdığın evin sahibiyim de.
F.S.Mehmet1453
Hoca, bir gece gürültüyle uyanmış.Bakmış, bir hırsız eşyaları topluyor.Adamdan korkmuş.Sesini çıkartmamış.Ama peşine de düşmüş.Az sonra, durumu farkeden hırsız, kızgınlıkla sormuş:- Beni neden takipediyorsun bakayım?Hoca, sakin, pişkin yanıtlamış.- Taşıdığın evin sahibiyim de.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca bir cimri tanidiginin evine gittiginde tanidigi ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmis. Nasreddin Hoca bayat ekmegi disi kesmeyince sinirinden bali kasikla yemeye baslamis. Ev sahibinin gözü yerinden oynamis :
-Aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanin içini siyirir, demis.
Nasreddin Hoca hiç ses çikarmadan bali bitirmis ve :
-Kimin içinin siyrildigini Allah biliyor, demis.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca bir cimri tanidiginin evine gittiginde tanidigi ona bayat ekmek ile bir tabak bal ikram etmis. Nasreddin Hoca bayat ekmegi disi kesmeyince sinirinden bali kasikla yemeye baslamis. Ev sahibinin gözü yerinden oynamis :
-Aman efendim, bal ekmekle yenmez ise, insanin içini siyirir, demis.
Nasreddin Hoca hiç ses çikarmadan bali bitirmis ve :
-Kimin içinin siyrildigini Allah biliyor, demis.
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:13 AM
Bir Ramazan günü Nasreddin Hocanin gözleri susuzluktan afallamis. dayanamayip bir çesmeye çaktirmadan yanasir. Tam suyunu içerken, bir köylü görmüs hocayi :
- Aman hoca, günah degil midir bu yaptigin !
- Yikil karsimdan, Ramazan gider bir daha gelir, ama ben gidersem bir daha gelmem ! ne günahi ..
F.S.Mehmet1453
Bir Ramazan günü Nasreddin Hocanin gözleri susuzluktan afallamis. dayanamayip bir çesmeye çaktirmadan yanasir. Tam suyunu içerken, bir köylü görmüs hocayi :
- Aman hoca, günah degil midir bu yaptigin !
- Yikil karsimdan, Ramazan gider bir daha gelir, ama ben gidersem bir daha gelmem ! ne günahi ..
F.S.Mehmet1453
Timur bir gun yanina Hocayi da alarak Aksehirin Meydan Hamamina gider.
Soyunup pestemallara sarinip sicak bolume gecerler. Gobek tasinda oturup bir yandan sohbet ederken bir taraftan terlerler.
Derken Timur Hocaya sorar.
-Hoca sen bir deryasin! kiymet bicmesini bilirsin. Su halimle ben kac para ederim?...
Hoca;
-On akce der.
Kendisine bu kadar az kiymet bicilmesi Timuru kuplere bindirir.
-Bre gafil sen bana nasil on akce ettigimi soylersin bu parayi sadece pestemal yapar! deyince
Nasreddin Hoca boynunu bukerek;
-Doğru ben onu hesaba katmadım! der.
F.S.Mehmet1453
Timur bir gun yanina Hocayi da alarak Aksehirin Meydan Hamamina gider.
Soyunup pestemallara sarinip sicak bolume gecerler. Gobek tasinda oturup bir yandan sohbet ederken bir taraftan terlerler.
Derken Timur Hocaya sorar.
-Hoca sen bir deryasin! kiymet bicmesini bilirsin. Su halimle ben kac para ederim?...
Hoca;
-On akce der.
Kendisine bu kadar az kiymet bicilmesi Timuru kuplere bindirir.
-Bre gafil sen bana nasil on akce ettigimi soylersin bu parayi sadece pestemal yapar! deyince
Nasreddin Hoca boynunu bukerek;
-Doğru ben onu hesaba katmadım! der.
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:14 AM
Hoca, küçük yasta da beklenmedik sakalar yapar, etrafindakileri sasIrtIrmIs. AnasI terzi çIraklIgIna vermis onu. Bir, iki yIl derken, kadIncagIz sormus:
"Oglum neler ögrendin? Anlat da sevineyim."
"Olur, anacIgIm." demis Hoca. "Simdilik isin yarIsInI ögrendim. Dikilmis seyleri söküyorum. Ömrüm de yeterse, elbise dikmeyi de tez zamanda ögrenecegim."
F.S.Mehmet1453
Hoca, küçük yasta da beklenmedik sakalar yapar, etrafindakileri sasIrtIrmIs. AnasI terzi çIraklIgIna vermis onu. Bir, iki yIl derken, kadIncagIz sormus:
"Oglum neler ögrendin? Anlat da sevineyim."
"Olur, anacIgIm." demis Hoca. "Simdilik isin yarIsInI ögrendim. Dikilmis seyleri söküyorum. Ömrüm de yeterse, elbise dikmeyi de tez zamanda ögrenecegim."
F.S.Mehmet1453
Sormuslar Hocaya:
-Cenaze tasinirken tabutun ne tarafinda bulunulmali,onundemi,arkasindami,sagindami,solunda mi? diye.
Hoca şoyle bir kasilmis cevap vermis:
-Tabutun içinde bulunmayinda neresinde bulunursaniz bulunun!
F.S.Mehmet1453
Sormuslar Hocaya:
-Cenaze tasinirken tabutun ne tarafinda bulunulmali,onundemi,arkasindami,sagindami,solunda mi? diye.
Hoca şoyle bir kasilmis cevap vermis:
-Tabutun içinde bulunmayinda neresinde bulunursaniz bulunun!
F.S.Mehmet1453
Cimri vede bos bogazin biri Hocaya: Ya nasrettin hoca demis demek parayi cok seviyorsun..Acaba neden ? Hoca cevabini yapistirmis. Senin gibilere muhtac olmamak icin.
F.S.Mehmet1453
Cimri vede bos bogazin biri Hocaya: Ya nasrettin hoca demis demek parayi cok seviyorsun..Acaba neden ? Hoca cevabini yapistirmis. Senin gibilere muhtac olmamak icin.
F.S.Mehmet1453
Bir gun Hoca, gene esegini kaybeder. Eee, bu kacinci! Gayri canina tak eder. "illalah bu tas kafalinin elinden! Aklini basina alsin da, biraz da o beni arayip bulsun!" diye soylenir. Suradan suraya adimini atmaz.
Aradan aylar, gunler gecer. Korolasi ne doner gelir, ne bir kuru selam gonderir. Gunlerden bir gun Hoca esekler basi Deli Omeri gorur: "Bu herifin azicik kulagi deliktir. Sunun bir agzini ariyayim!" der, nasil ararsa arar. O da:
-Duymadin mi, der; senin esek Misira kadi oldu!
Bunu duyunca, Hoca basini sallar:
-Tevekkeli degil; ben bizim comeze ders verirken, o da kulaklarini dikip dinliyordu! der.
F.S.Mehmet1453
Bir gun Hoca, gene esegini kaybeder. Eee, bu kacinci! Gayri canina tak eder. "illalah bu tas kafalinin elinden! Aklini basina alsin da, biraz da o beni arayip bulsun!" diye soylenir. Suradan suraya adimini atmaz.
Aradan aylar, gunler gecer. Korolasi ne doner gelir, ne bir kuru selam gonderir. Gunlerden bir gun Hoca esekler basi Deli Omeri gorur: "Bu herifin azicik kulagi deliktir. Sunun bir agzini ariyayim!" der, nasil ararsa arar. O da:
-Duymadin mi, der; senin esek Misira kadi oldu!
Bunu duyunca, Hoca basini sallar:
-Tevekkeli degil; ben bizim comeze ders verirken, o da kulaklarini dikip dinliyordu! der.
F.S.Mehmet1453
Birgün Nasrettin Hoca ile Melemez denen bir kadın varmış. Bunlar gizlice ilişkiye başlamışlar. Günlerden birgün kadının kocası evi basmış. Ondan sonra Nasrettin Hoca, evleri birleşik olduğundan duvara delik açmış. Ordan vuruşmaya başlamışlar. Komşuları "Melemez, Melemez" diye bağırırken, birden Nasrettin Hoca bağrır:
-Melemez, Melemez, *mı yandı gelemez...
F.S.Mehmet1453
Birgün Nasrettin Hoca ile Melemez denen bir kadın varmış. Bunlar gizlice ilişkiye başlamışlar. Günlerden birgün kadının kocası evi basmış. Ondan sonra Nasrettin Hoca, evleri birleşik olduğundan duvara delik açmış. Ordan vuruşmaya başlamışlar. Komşuları "Melemez, Melemez" diye bağırırken, birden Nasrettin Hoca bağrır:
-Melemez, Melemez, *mı yandı gelemez...
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:15 AM
Nasreddin Hoca parasini geri istemek icin defalarca kapisini calan alacaklisina kapiyi acmis.
-Yakinda, demis, yakinda parani odeyecegim.
-Ne zaman?
-Dinle bak...Bizim duvar kenarina yol boyunca cali tohumu ektim.
-Ve?
-Ve tohum ilkbaharda yeserecek ve cok calimiz olacak...
-Evet, suphesiz! Sonra?
-Bu caddeden cok koyun surusu gecer. Gecerken, gecen
koyunlarin yunleri calilara takilacak. Ben de yunleri toplayacagim. Bizim hanim bunlari egirip ip yapacak. Sonra gerisi kolay! Ben de pazara goturup satacagim ve parani geri odeyecegim.
Adam bu sacma plan uzerine kahkahayi basar. O zaman Hoca, demiski;
-Parayi avucunda hazir hissedince nasil da gulersin, degilmi, seni koftehor seni!
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca parasini geri istemek icin defalarca kapisini calan alacaklisina kapiyi acmis.
-Yakinda, demis, yakinda parani odeyecegim.
-Ne zaman?
-Dinle bak...Bizim duvar kenarina yol boyunca cali tohumu ektim.
-Ve?
-Ve tohum ilkbaharda yeserecek ve cok calimiz olacak...
-Evet, suphesiz! Sonra?
-Bu caddeden cok koyun surusu gecer. Gecerken, gecen
koyunlarin yunleri calilara takilacak. Ben de yunleri toplayacagim. Bizim hanim bunlari egirip ip yapacak. Sonra gerisi kolay! Ben de pazara goturup satacagim ve parani geri odeyecegim.
Adam bu sacma plan uzerine kahkahayi basar. O zaman Hoca, demiski;
-Parayi avucunda hazir hissedince nasil da gulersin, degilmi, seni koftehor seni!
F.S.Mehmet1453
Nasrettin Hocanın komşusu, hocadan kazan istemiş. Aradan birkaç gün geçtikten sonra, komşu içine bir kazan koyar ve hocaya getirir. Hoca, "Bu ne?" diye sorunca komşusu "Senin kazan doğurdu" der. Hoca kazana bakar ve "Kazanın *mına koymuşsun, tabi doğurur" der...
F.S.Mehmet1453
Nasrettin Hocanın komşusu, hocadan kazan istemiş. Aradan birkaç gün geçtikten sonra, komşu içine bir kazan koyar ve hocaya getirir. Hoca, "Bu ne?" diye sorunca komşusu "Senin kazan doğurdu" der. Hoca kazana bakar ve "Kazanın *mına koymuşsun, tabi doğurur" der...
F.S.Mehmet1453
Hoca yolculuk sirasinda mola verip bir hana girer, bu sirada hana bir baska yolcu daha girer ve ikisi birden hancidan yiyecek birseyler isterler. Fakat hanci yiyecek olarak sadece bir balik oldugunu söyler ve bunu paylasmalarini önerir. Bunun üzerine hoca ben baligin sadece basini yiyecem der. Hanci bunun nedenini sorar, hocada balik basi zekayi arttirir,balik basi yiyen insan akilli olur der. Bunun üzerine diger yolcu hemen atilir ve hocaya balik basini niye sen yiyeceksin, ben yemek istiyorum der. Hoca da itiraz etmez ve baligin koca gövdesini hoca yer ve bir güzel karnini doyurur, diger yolcu ise sadece baligin basini yer ve sonra hocaya seslenir sen koca gövdeyi yedin karnini doyurdun ben sadece kafayi yedim aç kaldim der Hoca da bunun üzerine sunu der
-Bak nasil akillandin
F.S.Mehmet1453
Hoca yolculuk sirasinda mola verip bir hana girer, bu sirada hana bir baska yolcu daha girer ve ikisi birden hancidan yiyecek birseyler isterler. Fakat hanci yiyecek olarak sadece bir balik oldugunu söyler ve bunu paylasmalarini önerir. Bunun üzerine hoca ben baligin sadece basini yiyecem der. Hanci bunun nedenini sorar, hocada balik basi zekayi arttirir,balik basi yiyen insan akilli olur der. Bunun üzerine diger yolcu hemen atilir ve hocaya balik basini niye sen yiyeceksin, ben yemek istiyorum der. Hoca da itiraz etmez ve baligin koca gövdesini hoca yer ve bir güzel karnini doyurur, diger yolcu ise sadece baligin basini yer ve sonra hocaya seslenir sen koca gövdeyi yedin karnini doyurdun ben sadece kafayi yedim aç kaldim der Hoca da bunun üzerine sunu der
-Bak nasil akillandin
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca, bir gün esegiyle odun getirir. Hava da cok sicak oldugundan hem kendisi hem esegi kan ter icinde kalirlar. Hoca odunlari indirir, yerlestirir.
Karisina:
- Hatun, esek cok yoruldu, onu bir yemleyiver, diye seslenir.
Karisida o gün yorgun oldugundan:
- Efendi, benim isim var, sen yemleyiver, der.
Hoca sicaktan iyice bunalmis vaziyette kendini minderin üzerine atar.
- Olmaz! Hic halim yok, veremem, sen ver der.
Esegin yemini sen vereceksin ben verecegim derken is kizisir. Epeyce tartisirlar.
En sonunda Hoca:
- Pekala! Öyleyse aramizda bahse tutusalim. Kim önce konusursa esege o yem versin. Anlastik mi? der.
Karisi teklifi kabul eder. Ikisi de birer köseye cekilirler.
Az sonra kadin, el isini alarak komsuya gider. Hoca birsey diyemez.
Aradan biraz zaman gecer. Eve bir hirsiz girer. Hocayi görünce kacacak olur. Ama Hocadan hic ses ve tepki gelmedigini anlayinca kacmaktan vazgecer.
Ortalikta ne var ne yoksa koca bir cuvala doldurur. Hocanin gözleri önünde cuvali yüklenerek evden cikar.
Karisi epey zaman sonra eve girip evin halini görür. Esyalarin yerinde yeller esmektedir. Telasla:
- Bu ne hal? Efendi! diye ciglik atar.
Hoca yattigi yerden dogrularak:
- Haydi bakalim Hatun, bahsi kaybettin. Esegin yemini sen vereceksin! der.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca, bir gün esegiyle odun getirir. Hava da cok sicak oldugundan hem kendisi hem esegi kan ter icinde kalirlar. Hoca odunlari indirir, yerlestirir.
Karisina:
- Hatun, esek cok yoruldu, onu bir yemleyiver, diye seslenir.
Karisida o gün yorgun oldugundan:
- Efendi, benim isim var, sen yemleyiver, der.
Hoca sicaktan iyice bunalmis vaziyette kendini minderin üzerine atar.
- Olmaz! Hic halim yok, veremem, sen ver der.
Esegin yemini sen vereceksin ben verecegim derken is kizisir. Epeyce tartisirlar.
En sonunda Hoca:
- Pekala! Öyleyse aramizda bahse tutusalim. Kim önce konusursa esege o yem versin. Anlastik mi? der.
Karisi teklifi kabul eder. Ikisi de birer köseye cekilirler.
Az sonra kadin, el isini alarak komsuya gider. Hoca birsey diyemez.
Aradan biraz zaman gecer. Eve bir hirsiz girer. Hocayi görünce kacacak olur. Ama Hocadan hic ses ve tepki gelmedigini anlayinca kacmaktan vazgecer.
Ortalikta ne var ne yoksa koca bir cuvala doldurur. Hocanin gözleri önünde cuvali yüklenerek evden cikar.
Karisi epey zaman sonra eve girip evin halini görür. Esyalarin yerinde yeller esmektedir. Telasla:
- Bu ne hal? Efendi! diye ciglik atar.
Hoca yattigi yerden dogrularak:
- Haydi bakalim Hatun, bahsi kaybettin. Esegin yemini sen vereceksin! der.
F.S.Mehmet1453
Hoca, birgün yüzüğünü kaybetmiş.Aramış, aramış bulamamış.Canı sıkılmış, sokağa çıkmış.Oradada sağa sola bakınmaya başlamış.Yoladan geçen komşusu dudrp sormuş.- Ne arıyorsun Hocam.- Evde yüzüğümü kaybettim de.- İlahi hoca, öyleyse neden burda arıyorsun?!- Eee!! içersi pek karanlıkta.
F.S.Mehmet1453
Hoca, birgün yüzüğünü kaybetmiş.Aramış, aramış bulamamış.Canı sıkılmış, sokağa çıkmış.Oradada sağa sola bakınmaya başlamış.Yoladan geçen komşusu dudrp sormuş.- Ne arıyorsun Hocam.- Evde yüzüğümü kaybettim de.- İlahi hoca, öyleyse neden burda arıyorsun?!- Eee!! içersi pek karanlıkta.
F.S.Mehmet1453
Bir keresinde, Hoca Aksehirde ki mahkemeye kadi tayin edilir. Bir gun bir adam kosarak mahkemeye gelir ve Hocaya:
-Farzedelim iki inek mera da dovustu ve biri oldu, Hoca Efendi. Oldurenin sahibi sorumlu tutulacakmidir?
Adamin hilekar gozlerini farkeden Hoca dikkatliydi.
-Yerine gore, der, hukum vermeden.
-Karar vermene yardimci olabilir, Hoca Efendi. Senin inek benimkini oldurdu!.
-Bu halde, genel olarak bilindigi gibi inekler hayvandir. Hayvanlara sebep baglanmadigindan dolayi, kesinlikle sorumsuzlardir. Bu yuzden de, sahibi sorumlu tutulamaz!
-Ozur dilerim, Hoca Efendi, dilim surctu. Benim inek seninkini oldurdu demek istemistim!
Bu haber uzerine, Hocanin kani beynine sicrar. Sakalini ceker, kalkar ve yeniden oturur.
-Bu ilk dusundugumden daha karmasik bir durum, der. Memurlugunun tum agirbasliligiyla katibine doner ve ekler "yaninda ki rafta duran kara kaplı kitabi ver bakayim!"
F.S.Mehmet1453
Bir keresinde, Hoca Aksehirde ki mahkemeye kadi tayin edilir. Bir gun bir adam kosarak mahkemeye gelir ve Hocaya:
-Farzedelim iki inek mera da dovustu ve biri oldu, Hoca Efendi. Oldurenin sahibi sorumlu tutulacakmidir?
Adamin hilekar gozlerini farkeden Hoca dikkatliydi.
-Yerine gore, der, hukum vermeden.
-Karar vermene yardimci olabilir, Hoca Efendi. Senin inek benimkini oldurdu!.
-Bu halde, genel olarak bilindigi gibi inekler hayvandir. Hayvanlara sebep baglanmadigindan dolayi, kesinlikle sorumsuzlardir. Bu yuzden de, sahibi sorumlu tutulamaz!
-Ozur dilerim, Hoca Efendi, dilim surctu. Benim inek seninkini oldurdu demek istemistim!
Bu haber uzerine, Hocanin kani beynine sicrar. Sakalini ceker, kalkar ve yeniden oturur.
-Bu ilk dusundugumden daha karmasik bir durum, der. Memurlugunun tum agirbasliligiyla katibine doner ve ekler "yaninda ki rafta duran kara kaplı kitabi ver bakayim!"
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:16 AM
Nasrettin Hoca oglunu okulundan alirken esekle gelmis.Oguluyla esegin üzerinde evin yolunu tutmuslar.Aradan zaman geçmis.Bir
grup insan önlerine çikmis.Bir insan;
-Hoca ayip degil mi?esege o kadar yükü nasil tasisin?
Hoca da ogulunu esekden indirip yanindan yoluna devam etmis.aradan zaman geçmis bir insan;
-Ayip ulan ayip. Küçücük çocuk yürütülürmü?
Hoca çocgu esege oturtmus. Kendi yoluna devam etmis.Aradan yine zaman geçmis birisi;
-Hoca salakmisin?Çocugu oturtuyon kendin yürüyon.
Sonra hocayla oglu esegi tasimaya baslamislar.Hocayla oglu tam köye gelince önüne birisi geçmis
-Hoca salaksin herhalde.Esek seni tasiyicagina sen onu tasiyorsun
Hoca da içinden beddua etmis.
F.S.Mehmet1453
Nasrettin Hoca oglunu okulundan alirken esekle gelmis.Oguluyla esegin üzerinde evin yolunu tutmuslar.Aradan zaman geçmis.Bir
grup insan önlerine çikmis.Bir insan;
-Hoca ayip degil mi?esege o kadar yükü nasil tasisin?
Hoca da ogulunu esekden indirip yanindan yoluna devam etmis.aradan zaman geçmis bir insan;
-Ayip ulan ayip. Küçücük çocuk yürütülürmü?
Hoca çocgu esege oturtmus. Kendi yoluna devam etmis.Aradan yine zaman geçmis birisi;
-Hoca salakmisin?Çocugu oturtuyon kendin yürüyon.
Sonra hocayla oglu esegi tasimaya baslamislar.Hocayla oglu tam köye gelince önüne birisi geçmis
-Hoca salaksin herhalde.Esek seni tasiyicagina sen onu tasiyorsun
Hoca da içinden beddua etmis.
F.S.Mehmet1453
Hocanın eşeği ölmüş. Kapının eşiğine oturmuş, hüngür hüngür ağlıyormuş. Bir komşusu yaklaşarak:
-A Hoca! Geçende karın öldü, ağlamadın. Bir eşek için ağlamak sana yakışır mı?
-Nasıl ağlamam! Karım ölünceeş, dost hepiniz etrafımı aldınız, üzülme biz sana daha iyisini buluruz dediniz. Ama biri çıkıp da; Hoca ağlama, sana daha iyi bir eşek alırız demedi!!!
F.S.Mehmet1453
Hocanın eşeği ölmüş. Kapının eşiğine oturmuş, hüngür hüngür ağlıyormuş. Bir komşusu yaklaşarak:
-A Hoca! Geçende karın öldü, ağlamadın. Bir eşek için ağlamak sana yakışır mı?
-Nasıl ağlamam! Karım ölünceeş, dost hepiniz etrafımı aldınız, üzülme biz sana daha iyisini buluruz dediniz. Ama biri çıkıp da; Hoca ağlama, sana daha iyi bir eşek alırız demedi!!!
F.S.Mehmet1453
Hoca eşeğine binmiş.Alımlı, çalımlı dolaşıyormuş.Tam bir köylüsünün yanından geçiyormuş ki.Dengesini kaybedip düşmüş.Adam başlamış gülmeye.Çalımı bozulan Hoca fena öfkelenmiş.Ne gülersin be adam diye bağırmış.Düşmesem de inecektim zaten.
F.S.Mehmet1453
Hoca eşeğine binmiş.Alımlı, çalımlı dolaşıyormuş.Tam bir köylüsünün yanından geçiyormuş ki.Dengesini kaybedip düşmüş.Adam başlamış gülmeye.Çalımı bozulan Hoca fena öfkelenmiş.Ne gülersin be adam diye bağırmış.Düşmesem de inecektim zaten.
F.S.Mehmet1453
Hoca, bir zengin konağına yemeğe davetliymiş.Kapıda bir uşak, herkesi saygı ile karşılıyormuş.Sıra Hocaya gelince, giyisilerini beğenmeyip içeri almamış.Buna fena içerleyen Hoca, evine koşup kürkünü giymiş.Döndüğünde, sofranın en güzel yerine kurulup, oturmuş.Herkesin şaşkın bakışları altında, kürkünü yemeklere sokup:"- Ye kürküm ye!", demiş."- Hoca, ne yapıyorsun!?", diye sormuşlar. Yanıt vermiş:- Eee! İkram bana değil kürke
F.S.Mehmet1453
Hoca, bir zengin konağına yemeğe davetliymiş.Kapıda bir uşak, herkesi saygı ile karşılıyormuş.Sıra Hocaya gelince, giyisilerini beğenmeyip içeri almamış.Buna fena içerleyen Hoca, evine koşup kürkünü giymiş.Döndüğünde, sofranın en güzel yerine kurulup, oturmuş.Herkesin şaşkın bakışları altında, kürkünü yemeklere sokup:"- Ye kürküm ye!", demiş."- Hoca, ne yapıyorsun!?", diye sormuşlar. Yanıt vermiş:- Eee! İkram bana değil kürke
F.S.Mehmet1453
Hoca, bir gün kirlardan topladigi çali çirpiyi esegine yükleyip evine götürürken :
-Acaba, yaş çirpi da kurusu gibi yanar mi? diye düsünür ve seytana uyarak çakmagini çakar ve alevi çali çirpiya dokundurur. Aralarinda kurulari da bulunan çali çirpi hemen alev alir.Esekte bir korku, bir telas, huzursuzluktur baslar. Anira anira, çifte ata ata dört nala kosmaga baslar. Hoca da arkasindan olanca gücüyle bagirir :
-Aklin varsa göle koş!
F.S.Mehmet1453
Hoca, bir gün kirlardan topladigi çali çirpiyi esegine yükleyip evine götürürken :
-Acaba, yaş çirpi da kurusu gibi yanar mi? diye düsünür ve seytana uyarak çakmagini çakar ve alevi çali çirpiya dokundurur. Aralarinda kurulari da bulunan çali çirpi hemen alev alir.Esekte bir korku, bir telas, huzursuzluktur baslar. Anira anira, çifte ata ata dört nala kosmaga baslar. Hoca da arkasindan olanca gücüyle bagirir :
-Aklin varsa göle koş!
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hocanın evine bir gün üç molla misafirliğe gelir. Üçü de birbirinden obur şeylermiş. Hoca ne yemek çıkarmışsa silip süpürmüşler. O kadar ki sahanlarda yemek bitince, bunu da "sünnettir" diye ekmekle iyice sıyırırlarmış. Bu sırada odaya Hocanın oğlu girmiş. Mollalar Hocayı memnun etmek için:
-Aman ne güzel çocuk...Adı ne bunun? diye sormuşlar.
Hoca:
-Adı Farzdır, demiş.
Mollalar şaşırıp birbirlerine bakmışlar:
-Bu ne biçim isim Hoca Efendi? demişler. Şimdiye kadar böyle bir isim hiç duymamıştık.
Hoca hemen taşı gediğine koymuş:
-Ya, sünnet diyeyim de onu da mı yiyin?
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hocanın evine bir gün üç molla misafirliğe gelir. Üçü de birbirinden obur şeylermiş. Hoca ne yemek çıkarmışsa silip süpürmüşler. O kadar ki sahanlarda yemek bitince, bunu da "sünnettir" diye ekmekle iyice sıyırırlarmış. Bu sırada odaya Hocanın oğlu girmiş. Mollalar Hocayı memnun etmek için:
-Aman ne güzel çocuk...Adı ne bunun? diye sormuşlar.
Hoca:
-Adı Farzdır, demiş.
Mollalar şaşırıp birbirlerine bakmışlar:
-Bu ne biçim isim Hoca Efendi? demişler. Şimdiye kadar böyle bir isim hiç duymamıştık.
Hoca hemen taşı gediğine koymuş:
-Ya, sünnet diyeyim de onu da mı yiyin?
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:17 AM
Bir gun Hocanin bir koye gidecegi tutmus. Oyle sicak bir gunmus ki, kus bile kanadini kimildatmiyormus. Boylesi gunde yola cikmak delilik degil de nedir! Yorgunluk bir yandan, susuzluk bir yandan Hocanin imanini gevretmis, su yokusun basinda, su inisin dibinde derken, Allah onune bir cesme cikarmis.. Hemen, oluguna sokulan tikaci cikarip agzini dayamis ama, oyle bir akisi varmis ki, ustu basi islanmis; neye donduyse donmus. O zaman Hoca bir lahavle cekip:
-Tevekkeli degil, boyle deli deli aktigin icindir ki, agzina ot tikamislar ya senin! demis.
F.S.Mehmet1453
Bir gun Hocanin bir koye gidecegi tutmus. Oyle sicak bir gunmus ki, kus bile kanadini kimildatmiyormus. Boylesi gunde yola cikmak delilik degil de nedir! Yorgunluk bir yandan, susuzluk bir yandan Hocanin imanini gevretmis, su yokusun basinda, su inisin dibinde derken, Allah onune bir cesme cikarmis.. Hemen, oluguna sokulan tikaci cikarip agzini dayamis ama, oyle bir akisi varmis ki, ustu basi islanmis; neye donduyse donmus. O zaman Hoca bir lahavle cekip:
-Tevekkeli degil, boyle deli deli aktigin icindir ki, agzina ot tikamislar ya senin! demis.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca İstanbula gitmiş. Orada eşeğini kaybetmiş , aramış aramış bulamamış. Bir otele yerleşmiş. Çarşaflar okadar temizmişki yatamamış yatağın altına girmiş. Oraya karı koca yerleşmiş.Adam karısına:
-Gözlerinde bütün İstanbulu görüyorum. demiş. Hoca ordan kafasını çıkarıp:
-Benim eşşeğide görüyon mu demiş.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca İstanbula gitmiş. Orada eşeğini kaybetmiş , aramış aramış bulamamış. Bir otele yerleşmiş. Çarşaflar okadar temizmişki yatamamış yatağın altına girmiş. Oraya karı koca yerleşmiş.Adam karısına:
-Gözlerinde bütün İstanbulu görüyorum. demiş. Hoca ordan kafasını çıkarıp:
-Benim eşşeğide görüyon mu demiş.
F.S.Mehmet1453
Komşusu Hocadan eşeğini istemeye gelmiş.Adamı sevmeyen Hoca eşeği vermek istememiş.- Komşu eşeği çarşıya yolladık, demiş.Adam tam çıkıp gidiyormuş ki :Eşek başlamış anırmaya.Adam söylenmiş:- Hoca hani eşek yoktu ?Hoca öfkelenmiş:- Be adam, benim sözüme değil de eşeğe mi inanıyorsun?
F.S.Mehmet1453
Komşusu Hocadan eşeğini istemeye gelmiş.Adamı sevmeyen Hoca eşeği vermek istememiş.- Komşu eşeği çarşıya yolladık, demiş.Adam tam çıkıp gidiyormuş ki :Eşek başlamış anırmaya.Adam söylenmiş:- Hoca hani eşek yoktu ?Hoca öfkelenmiş:- Be adam, benim sözüme değil de eşeğe mi inanıyorsun?
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:18 AM
Kaybolan dolunaylari merak eden biri sorar:
-Hoca! Eski dolunaylari ne yaparlar?
-Kirpip kirpip yildiz yaparlar!
F.S.Mehmet1453
Kaybolan dolunaylari merak eden biri sorar:
-Hoca! Eski dolunaylari ne yaparlar?
-Kirpip kirpip yildiz yaparlar!
F.S.Mehmet1453
Mahallenin bencil imamı, çaya düşmüş.Başlamış çırpınmaya.Hemen koşup köylüler."Elini ver, elini ver" diye bağırmışlar.Ama adam elini uzatmamış.Tam göz göre göre boğuluyormuş ki !Hoca seslenmiş:- Yahu! o vermeyi bilmez."Elimi al " diye bağırsanıza.
F.S.Mehmet1453
Mahallenin bencil imamı, çaya düşmüş.Başlamış çırpınmaya.Hemen koşup köylüler."Elini ver, elini ver" diye bağırmışlar.Ama adam elini uzatmamış.Tam göz göre göre boğuluyormuş ki !Hoca seslenmiş:- Yahu! o vermeyi bilmez."Elimi al " diye bağırsanıza.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca Aksehir pazarinda bir adamin basina toplanmis olan kalabaliga yaklasir.Satici elindeki kusu satmaya calismakta ve fiyati ise cok yuksek 50 Akce, yan taraftaki tavuklar ise 5 Akce. Hoca bir turlu fiyattaki asiri farki anlayamaz ve sorar
-Hemserim bu nasil kus 50 Akce istersin?
-Hoca efendi bu bildigin kus degildir bunun ozelligi var.
-Neymis ozelligi?
-Hocam bu kusa papagan derler ve konusur.
Hoca aniden hemen eve kosar, kumesten hindisini kaptigi gibi pazara doner. Papagan satmakta olan adamin yanina durur ve yuksek sesle;
-Bu gordugunuz kus sadece 100 Akceye, gel, gelll!
Herkesten cok papagan satan sasar bu ise ve sorar.
-Hocam 100 Akce cok degil mi bir hindi icin?
-Sen 50 ye satiyorsun ama
-Dedim ya hocam benim kus konusur ama
-Oyleyse, benimki de dusunur!
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca Aksehir pazarinda bir adamin basina toplanmis olan kalabaliga yaklasir.Satici elindeki kusu satmaya calismakta ve fiyati ise cok yuksek 50 Akce, yan taraftaki tavuklar ise 5 Akce. Hoca bir turlu fiyattaki asiri farki anlayamaz ve sorar
-Hemserim bu nasil kus 50 Akce istersin?
-Hoca efendi bu bildigin kus degildir bunun ozelligi var.
-Neymis ozelligi?
-Hocam bu kusa papagan derler ve konusur.
Hoca aniden hemen eve kosar, kumesten hindisini kaptigi gibi pazara doner. Papagan satmakta olan adamin yanina durur ve yuksek sesle;
-Bu gordugunuz kus sadece 100 Akceye, gel, gelll!
Herkesten cok papagan satan sasar bu ise ve sorar.
-Hocam 100 Akce cok degil mi bir hindi icin?
-Sen 50 ye satiyorsun ama
-Dedim ya hocam benim kus konusur ama
-Oyleyse, benimki de dusunur!
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hocanin evine tüccar arkadasi misafir olmus.Hoca ona manti pisirip getirmis. Arkadasi acele edip mantiyi hemen agzina atinca bogazi yanmis. Bogazinin yandigini belli etmemek için basini tavana dogru dikmis ve yanmanin etkisi gidince de basini tavandan indirmeyip sormus :
-Hocam bu tavani ne zaman yaptiniz.
Hoca hemen :
-Bogazina ates düstügü zaman, demis.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hocanin evine tüccar arkadasi misafir olmus.Hoca ona manti pisirip getirmis. Arkadasi acele edip mantiyi hemen agzina atinca bogazi yanmis. Bogazinin yandigini belli etmemek için basini tavana dogru dikmis ve yanmanin etkisi gidince de basini tavandan indirmeyip sormus :
-Hocam bu tavani ne zaman yaptiniz.
Hoca hemen :
-Bogazina ates düstügü zaman, demis.
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:19 AM
Hocanın kızı müthiş bir gümbürtü duyup seslenir:- Baba, bu ses nedir ?- Hiç kızım hiç, kavuk merdivenden yuvarlandı da.- A! baba, kavuktan bu kadar çok ses çıkar mı?- Çıkar kızım çıkar.Altında ben olursam çıkar.
F.S.Mehmet1453
Hocanın kızı müthiş bir gümbürtü duyup seslenir:- Baba, bu ses nedir ?- Hiç kızım hiç, kavuk merdivenden yuvarlandı da.- A! baba, kavuktan bu kadar çok ses çıkar mı?- Çıkar kızım çıkar.Altında ben olursam çıkar.
F.S.Mehmet1453
Bir gün padisah Nasreddin Hoca ya sormus.
Hocam ben ölünce cennete mi gidecegim yoksa cehenneme mi, söyle bakayim? demis.
Hoca padisahtan korkmadan :
-Cehenneme gidersiniz padisahim? demis.
Padisahin sinirden sakallari titremis.
Bu durumu gören Hoca :
-Kizmayin padisahim ben aslinda size cennete gidersiniz diyecektim fakat sizin cellatlarinizin kiliçlariyla ölen suçsuz kisilerden cennet dolup tasmis.Bu yüzden cennete sigmazsiniz diye cehenneme gidersiniz dedim, demis.
F.S.Mehmet1453
Bir gün padisah Nasreddin Hoca ya sormus.
Hocam ben ölünce cennete mi gidecegim yoksa cehenneme mi, söyle bakayim? demis.
Hoca padisahtan korkmadan :
-Cehenneme gidersiniz padisahim? demis.
Padisahin sinirden sakallari titremis.
Bu durumu gören Hoca :
-Kizmayin padisahim ben aslinda size cennete gidersiniz diyecektim fakat sizin cellatlarinizin kiliçlariyla ölen suçsuz kisilerden cennet dolup tasmis.Bu yüzden cennete sigmazsiniz diye cehenneme gidersiniz dedim, demis.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca daha önce hiç ugramadigi bir köyden geçiyormus.Bir köylü yanina yaklasmis :
- Efendi, bugün günlerden ne?
Hoca, yorgunlugun etkisiyle hangi gün oldugunu bir türlü hatirlayamayinca :
- Bu köyün yabancisiyim, demis. Buranin günlerini bilmem...
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca daha önce hiç ugramadigi bir köyden geçiyormus.Bir köylü yanina yaklasmis :
- Efendi, bugün günlerden ne?
Hoca, yorgunlugun etkisiyle hangi gün oldugunu bir türlü hatirlayamayinca :
- Bu köyün yabancisiyim, demis. Buranin günlerini bilmem...
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş.Ağaçta bulunan biri de onu izliyormuş. Namazı bittikten sonra namazımın kabul olması için Allaha dua etmeye başlamış.
-Allahım sen namazımı kabul et.
Ağaçtaki adam:
-Etmem diye cevap vermiş.
Hoca şaşırmış.Tekrarlamış.
-Alahım sen kıldığım namazı kabul et.
-Etmem.
Hocanın şaşkınlığı iyice artmış.Yine:
-Allahım sen namazımı kabul et demiş.
Ağaçtaki adam tekrar:
-Etmem deyince hoca sinirlenmiş.
-Etmezsen etme. Zaten abdestsiz kılmıştım.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca bir gün ağacın altında namaz kılıyormuş.Ağaçta bulunan biri de onu izliyormuş. Namazı bittikten sonra namazımın kabul olması için Allaha dua etmeye başlamış.
-Allahım sen namazımı kabul et.
Ağaçtaki adam:
-Etmem diye cevap vermiş.
Hoca şaşırmış.Tekrarlamış.
-Alahım sen kıldığım namazı kabul et.
-Etmem.
Hocanın şaşkınlığı iyice artmış.Yine:
-Allahım sen namazımı kabul et demiş.
Ağaçtaki adam tekrar:
-Etmem deyince hoca sinirlenmiş.
-Etmezsen etme. Zaten abdestsiz kılmıştım.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin hoca köyde kadın ve kızları çalışması için tarlaya götürürmüş o gün yinegötürmüş giderkende yanında tam süzülmemiş bir kese yoğurt götürmüş yoğurdu dala bağlamış biraz zaman geçtikten sonra uykusu gelmiş ağacın gölgesine uzanmış tam uyuyacakken süzülen yoğurttan bir damla su hocanın yüzüne damlamış
bir iki üç derken hoca artık dayanamayıp yoğurt damlama mikerim haaa demiş bir iki üç hoca yapmış yapacağını
öğle yemeğine tarladaki kadınlar kızlar gelmiş getirdiklerini yemeye başlamışlar içlerinden tam evlenme yaşında güzel bi kız yoğurdu parmaklamış yemiş ve hocaya: hoca yoğurdun pek tatlıymış demiş
hoca da:
onun yediğini sende yesen sende pek tatlı olurdun demiş
F.S.Mehmet1453
Nasreddin hoca köyde kadın ve kızları çalışması için tarlaya götürürmüş o gün yinegötürmüş giderkende yanında tam süzülmemiş bir kese yoğurt götürmüş yoğurdu dala bağlamış biraz zaman geçtikten sonra uykusu gelmiş ağacın gölgesine uzanmış tam uyuyacakken süzülen yoğurttan bir damla su hocanın yüzüne damlamış
bir iki üç derken hoca artık dayanamayıp yoğurt damlama mikerim haaa demiş bir iki üç hoca yapmış yapacağını
öğle yemeğine tarladaki kadınlar kızlar gelmiş getirdiklerini yemeye başlamışlar içlerinden tam evlenme yaşında güzel bi kız yoğurdu parmaklamış yemiş ve hocaya: hoca yoğurdun pek tatlıymış demiş
hoca da:
onun yediğini sende yesen sende pek tatlı olurdun demiş
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:20 AM
Nasreddin hoca bir gün ağcın altında namaz kılıyormus.ağacın tepesindede bir deli elma topluyormus ama nasreddin hoca bu deliyi görmemiş.nasreddin hoca demişki Allahım lütfen dualarımı kabul et.ağaçtaki delide demişki etmemmmmm
Nasreddin hoca bir daha demiş Allahım dualarımı kabul et delide demişki etmemmm.nasreddin hocada demişki etmezsen etme zaten abdessizdim demişşş
F.S.Mehmet1453
Nasreddin hoca bir gün ağcın altında namaz kılıyormus.ağacın tepesindede bir deli elma topluyormus ama nasreddin hoca bu deliyi görmemiş.nasreddin hoca demişki Allahım lütfen dualarımı kabul et.ağaçtaki delide demişki etmemmmmm
Nasreddin hoca bir daha demiş Allahım dualarımı kabul et delide demişki etmemmm.nasreddin hocada demişki etmezsen etme zaten abdessizdim demişşş
F.S.Mehmet1453
Günlerden ramazan günüdür Hoca orucludur..
Hoca ekin tarlasinda ürün toplamaktadir.
Iftar zamanina 5 dakika varken, hava bozar. Hoca Allaha yalvarir: "Yarabbi su hasati toplayayim daha sonra ister yagmur yagdir ister firtina estir" der.
Fakat, hemen bir yagmur yagarki her tarafi sel götürür. Hocanin Hanimi kosa kosa gelir ve derki: "Hoca bizim essek suda boguldu". Tabii üzüntü büyüktür.
Ertesi gün tam iftara 5 dakika kala Hoca bir tane sigara yakar orucu bozar, dumanini yukari dogru üfler ve kinci bir bakisla: "Ne o gücünemi gitti der".
Hemen sonra Hoca sözüne devam eder: "Duuur, daha bitmedi Kurbanda´da ölen esseg´i kurban yerine sayacagim" der.
F.S.Mehmet1453
Günlerden ramazan günüdür Hoca orucludur..
Hoca ekin tarlasinda ürün toplamaktadir.
Iftar zamanina 5 dakika varken, hava bozar. Hoca Allaha yalvarir: "Yarabbi su hasati toplayayim daha sonra ister yagmur yagdir ister firtina estir" der.
Fakat, hemen bir yagmur yagarki her tarafi sel götürür. Hocanin Hanimi kosa kosa gelir ve derki: "Hoca bizim essek suda boguldu". Tabii üzüntü büyüktür.
Ertesi gün tam iftara 5 dakika kala Hoca bir tane sigara yakar orucu bozar, dumanini yukari dogru üfler ve kinci bir bakisla: "Ne o gücünemi gitti der".
Hemen sonra Hoca sözüne devam eder: "Duuur, daha bitmedi Kurbanda´da ölen esseg´i kurban yerine sayacagim" der.
F.S.Mehmet1453
Hocaya bır gun sormuslar : hocam burcunuz nedir?
hoca:teke demiş
ahali:tekee diye bir burç yoktur ki demış
hoca:60 yıl once doğduğumda bırcum oğlaktı 60 yıl sonra buyudu teke oldu demıs
F.S.Mehmet1453
Hocaya bır gun sormuslar : hocam burcunuz nedir?
hoca:teke demiş
ahali:tekee diye bir burç yoktur ki demış
hoca:60 yıl once doğduğumda bırcum oğlaktı 60 yıl sonra buyudu teke oldu demıs
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:23 AM
Bir kesis dünyanin en akilli adamini bulmak için diyar diyar geziyormus sira nasreddin hocanin köyüne gelmis ve köylülere sormus.
- sizin köyün en akilli adami kim?
demis. Köylülerde:
- nasreddin hoca demis.
bunun üzerine kesis köy meydaninda hoca ile görüsmeye baslamis ve eline bir çomak almis yere bir daire çizmis
nasreddin hoca da çomakla daireyi ortadan ikiye bölmüs kesis bir dogru daha çizerek daireyi dörde bölmüs hocada dörde bölünmüs dairenin üç dilimine çarpi isareti koymus kesis elleriyle asagidan yukariya dogru hareket yapmis hocada yukaridan asagiya yapmis ve kesis
büyük bir hayranlikla hocayi tebrik etmis.
Olup bitenden bir sey anlamayan halk kesise ne oldugunu sormus kesisde :
- Bu adam gerçekten dünyanin en akilli adami yere dünya çizdim
o ortadan ekvator geçer dediben dünyayi dörde böldüm o da dört de üçü sudur dedi ben yerden buharlasma sonucunda ne olur dedim o da yagmur yagar dedi.
Bu sefer hocaya neler oldugunu sorar halk hoca da:
- Bu adam oburun biri yere bir tepsi baklava çizdi ben de yarisi benim dedim daha sonra tepsiyi dörde böldü o zaman dört de üçü benim dedim o da tepsi altindan atesi hafif hafif almali dedi ben de üstüne findik fistik ekelersek daha iyi olur dedim.
F.S.Mehmet1453
Bir kesis dünyanin en akilli adamini bulmak için diyar diyar geziyormus sira nasreddin hocanin köyüne gelmis ve köylülere sormus.
- sizin köyün en akilli adami kim?
demis. Köylülerde:
- nasreddin hoca demis.
bunun üzerine kesis köy meydaninda hoca ile görüsmeye baslamis ve eline bir çomak almis yere bir daire çizmis
nasreddin hoca da çomakla daireyi ortadan ikiye bölmüs kesis bir dogru daha çizerek daireyi dörde bölmüs hocada dörde bölünmüs dairenin üç dilimine çarpi isareti koymus kesis elleriyle asagidan yukariya dogru hareket yapmis hocada yukaridan asagiya yapmis ve kesis
büyük bir hayranlikla hocayi tebrik etmis.
Olup bitenden bir sey anlamayan halk kesise ne oldugunu sormus kesisde :
- Bu adam gerçekten dünyanin en akilli adami yere dünya çizdim
o ortadan ekvator geçer dediben dünyayi dörde böldüm o da dört de üçü sudur dedi ben yerden buharlasma sonucunda ne olur dedim o da yagmur yagar dedi.
Bu sefer hocaya neler oldugunu sorar halk hoca da:
- Bu adam oburun biri yere bir tepsi baklava çizdi ben de yarisi benim dedim daha sonra tepsiyi dörde böldü o zaman dört de üçü benim dedim o da tepsi altindan atesi hafif hafif almali dedi ben de üstüne findik fistik ekelersek daha iyi olur dedim.
F.S.Mehmet1453
Hoca bi gün camiye gitmiş namaz kılacakmış hoca vaaz verirken demişki sağ tarafıızda melekler sol tarafınızda şeytan bulunur.
Bunu duyan hoca namaz sonunda selam verirken sağa dönmüş meleklere esselamün aleyküm demiş sola dönüp şeytanlara iktirin len burdan deyip namazı bitirmiş.
F.S.Mehmet1453
Hoca bi gün camiye gitmiş namaz kılacakmış hoca vaaz verirken demişki sağ tarafıızda melekler sol tarafınızda şeytan bulunur.
Bunu duyan hoca namaz sonunda selam verirken sağa dönmüş meleklere esselamün aleyküm demiş sola dönüp şeytanlara iktirin len burdan deyip namazı bitirmiş.
F.S.Mehmet1453
Akşehirde otururken,Nasrettin Hoca'nın evine,dostlarından biri konuk olarak gelmiş. Nasrettin Hoca bu konuğuna çeşitli yemekler hazırlatarak ikramlarda bulunmuştu. Tam yatacakları sırada, durmaksızın yemek yiyen bu obur konuk,bir mâni söylemeye başlamıştı:
"Bizim iller,bizim iller,
Yatarken üzüm yerler..."
Nasrettin Hoca,konuğun ne demek istediğini hemen anlamıştı. Ona bu saatte üzüm ikram etmeyi uygun bulmadığı için, hemen bir karşı mâni söyledi:
"Bizde böyle adet yoktur,
Saklarlar da güzün yerler..."
F.S.Mehmet1453
Akşehirde otururken,Nasrettin Hoca'nın evine,dostlarından biri konuk olarak gelmiş. Nasrettin Hoca bu konuğuna çeşitli yemekler hazırlatarak ikramlarda bulunmuştu. Tam yatacakları sırada, durmaksızın yemek yiyen bu obur konuk,bir mâni söylemeye başlamıştı:
"Bizim iller,bizim iller,
Yatarken üzüm yerler..."
Nasrettin Hoca,konuğun ne demek istediğini hemen anlamıştı. Ona bu saatte üzüm ikram etmeyi uygun bulmadığı için, hemen bir karşı mâni söyledi:
"Bizde böyle adet yoktur,
Saklarlar da güzün yerler..."
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:24 AM
Nasreddin Hoca bir gün heybe almak için pazara gider. Güzel bir heybe görüp pazarcı ile pazarlık yapar ve 1 akçeye anlaşırlar. Tam oradan ayrılacaktır ki daha güzel bir heybe dikkatini çeker:
- Kaç akçe şu heybe muhterem?
- 2 akçe hocam.
- Aldım gitti, diyen hoca elindekini bırakır ve onu alıp tam gidecekken pazarcı seslenir:
- Hocam. Bu heybe 2 akçe. Sen 1 akçe verdin.
Hoca sinirlenir:
- Bre cahil adam! Sana önce 1 akçe verdim. Sonra da 1 akçelik heybe bıraktım! İkisi eder 2 akçe. Daha benden neyin parasını istersin!
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca bir gün heybe almak için pazara gider. Güzel bir heybe görüp pazarcı ile pazarlık yapar ve 1 akçeye anlaşırlar. Tam oradan ayrılacaktır ki daha güzel bir heybe dikkatini çeker:
- Kaç akçe şu heybe muhterem?
- 2 akçe hocam.
- Aldım gitti, diyen hoca elindekini bırakır ve onu alıp tam gidecekken pazarcı seslenir:
- Hocam. Bu heybe 2 akçe. Sen 1 akçe verdin.
Hoca sinirlenir:
- Bre cahil adam! Sana önce 1 akçe verdim. Sonra da 1 akçelik heybe bıraktım! İkisi eder 2 akçe. Daha benden neyin parasını istersin!
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca'nın evine tüccar arkadaşı misafir olmuş.Hoca ona mantı pişirip getirmiş. Arkadaşı acele edip mantıyı hemen ağzına atınca boğazı yanmış. Boğazının yandığını belli etmemek için başını tavana doğru dikmiş ve yanmanın etkisi gidince de başını tavandan indirmeyip sormuş :
-Hocam bu tavanı ne zaman yaptınız.
Hoca hemen :
-Boğazına ateş düştüğü zaman, demiş.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca'nın evine tüccar arkadaşı misafir olmuş.Hoca ona mantı pişirip getirmiş. Arkadaşı acele edip mantıyı hemen ağzına atınca boğazı yanmış. Boğazının yandığını belli etmemek için başını tavana doğru dikmiş ve yanmanın etkisi gidince de başını tavandan indirmeyip sormuş :
-Hocam bu tavanı ne zaman yaptınız.
Hoca hemen :
-Boğazına ateş düştüğü zaman, demiş.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca, çocukken bir sabah annesi, onu yanına çağırmış :
“Oğlum, biz komşularla göl kıyısında çamaşır yıkayacağız. Bugünlerde hırsızlar çoğaldı. Sen burada kal da eve kapıya sahip ol, aman evladım, göreyim seni!” demiş.
Annesi gittikten bir süre sonra komşulardan biri gelerek :
“Annene söyle, akşama size geleceğiz.” demiş.
Küçük Nasreddin, ne etsin de bu haberi annesine ulaştırsın?.. Düşünmüş, taşınmış, sonra kapıyı yerinden söktüğü gibi sırtlanmış ve göl kenarına varmış. Annesi bu hali görünce şaşırakalmış...
“Ne oluyoruz, yaptığın nedir senin?” diye bağırmış.
O da şu cevabı vermiş.
“Sen bana ‘Kapıya sahip ol!’ demedin mi? Ben de oldum işte! Hem senin isteğini yerine getirdim, hem de komşunun!..”
F.S.Mehmet1453
Nasreddin Hoca, çocukken bir sabah annesi, onu yanına çağırmış :
“Oğlum, biz komşularla göl kıyısında çamaşır yıkayacağız. Bugünlerde hırsızlar çoğaldı. Sen burada kal da eve kapıya sahip ol, aman evladım, göreyim seni!” demiş.
Annesi gittikten bir süre sonra komşulardan biri gelerek :
“Annene söyle, akşama size geleceğiz.” demiş.
Küçük Nasreddin, ne etsin de bu haberi annesine ulaştırsın?.. Düşünmüş, taşınmış, sonra kapıyı yerinden söktüğü gibi sırtlanmış ve göl kenarına varmış. Annesi bu hali görünce şaşırakalmış...
“Ne oluyoruz, yaptığın nedir senin?” diye bağırmış.
O da şu cevabı vermiş.
“Sen bana ‘Kapıya sahip ol!’ demedin mi? Ben de oldum işte! Hem senin isteğini yerine getirdim, hem de komşunun!..”
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:25 AM
Nasrettin hoca pazarda dalgın yürüyormuş.etrafındaki esnafları seyrediyor.bu sırada ensesine bir tokat geliyor. Hoca tökezlemiş bir kaç adım sendelemiş neyse toparlanıp sinirli bir şekilde arkasını dönmüş. Bir bakmış ki hocanın 2 katı hayvan gibi bir adam. Hoca durmuş bir yutkunmuş önce,sonra:
- bana senmi vurdun? demiş adama. Adam:
- ben vurdum lan ne olacak demiş. Hoca:
- sakadan mı vurdun ciddiden mi? demiş Adam:
- ciddi vurdum napacan?! Hoca:
- Aman aman, öyle olsun... Cunku şakadan hiç hoşlanmam da .
F.S.Mehmet1453
Nasrettin hoca pazarda dalgın yürüyormuş.etrafındaki esnafları seyrediyor.bu sırada ensesine bir tokat geliyor. Hoca tökezlemiş bir kaç adım sendelemiş neyse toparlanıp sinirli bir şekilde arkasını dönmüş. Bir bakmış ki hocanın 2 katı hayvan gibi bir adam. Hoca durmuş bir yutkunmuş önce,sonra:
- bana senmi vurdun? demiş adama. Adam:
- ben vurdum lan ne olacak demiş. Hoca:
- sakadan mı vurdun ciddiden mi? demiş Adam:
- ciddi vurdum napacan?! Hoca:
- Aman aman, öyle olsun... Cunku şakadan hiç hoşlanmam da .
F.S.Mehmet1453
Nasreddin hocanın iki karısı varmış biri diğerinden daha genç ve güzelmiş. Tekneyle gezintiye çıkmışlar karıları hoca demiş biz göle düşsek önce hangimizi kurtarırdın?
-Hoca yaşlı karısına dönmüş “ Hanım sen biraz yüzme biliyordun değil mi? “ demiş.
F.S.Mehmet1453
Nasreddin hocanın iki karısı varmış biri diğerinden daha genç ve güzelmiş. Tekneyle gezintiye çıkmışlar karıları hoca demiş biz göle düşsek önce hangimizi kurtarırdın?
-Hoca yaşlı karısına dönmüş “ Hanım sen biraz yüzme biliyordun değil mi? “ demiş.
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:26 AM
Temel bir gün tren kullanirken treni devirmis, 400 kisi ölmüs.
Amiri sormus "Oglum nasil oldu ?", demis.
Temel "Tren rayina bir adam çikti, onun yüzünden oldu.",demis.
Amiri "Oglum ezseydin o adami da 400 kisi ölmeseydi ,"demis.
Temel de "Ben de öyle düsündüm , adam raydan çikinca onu ezmeye
çalisirken tren devrildi ", demis.
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:26 AM
Temel bir gün tren kullanirken treni devirmis, 400 kisi ölmüs.
Amiri sormus "Oglum nasil oldu ?", demis.
Temel "Tren rayina bir adam çikti, onun yüzünden oldu.",demis.
Amiri "Oglum ezseydin o adami da 400 kisi ölmeseydi ,"demis.
Temel de "Ben de öyle düsündüm , adam raydan çikinca onu ezmeye
çalisirken tren devrildi ", demis.
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:28 AM
Temelle kizi bir gun calinti bi araba bulup banka soymaya karar verirler.Herseyi planlamislardir.İceri girip guvenlik gorevlisini etkisiz hale getirip kasadan paralari alip cikacaklardir.Dusundukleri gibi olur.Temel bankadan 150 bin dolar parayi cuvala
doldurmus disari cikar,calinti arabaya bindikleri gibi basarlar gaza.İkisininde agzi kulaklarinda yolda giderlerken calinti haberini ogrenen polis arabalari cevirmektedirler.Temelle kizi bunu gorur yandik anam diye telasa duserler!Napicaz napicaz derken sira onlara gelir.Polis yanlarina yanasir
-"Kusura bakmayin rahatsiz ettigimiz icin arabayi aramak zorundayiz 15 dakika once bi banka soyulduda guvenliginiz icin der".Temelle kizi arabadan iner terler bosalir temelden.Polis
-"Tamam siz gidebilirsiniz supheli gormedim sizi fakat bu arabaya el koymak zorundayim bikac inceleme yapicam uzerinde.Siz
gidebilirsiniz biz size haber veririz"diyip arabayi ceken polis gidince Temel kosa kosa bi agacin yanina gidip kafasini agaca vurmaya
baslar YANDIM ANAMMMM YANDIMMMMM BENNNNN!kiz sevincle gelir babasinin yanina
-"Baba baba aglama parayi arabada birakmadim bak hepsi burda polis gelince amuma soktum hepsini"
Temel bakar kizi huppppp diye cikarir amundan
150 bin dolari bunu goren temel daha bi aglamaya baslar daha hizli vurur kafasini agaca YANDIMMM ANAMMMM BITTTIMMMM!.Kız:
-"Baba dellendinmi noluyo iste para burda amuma sokmustum kurtardim butun paramizi niye
agliyosunki"
-"Benim ****** kizim ona aglamiyorum ben.ANAN OLSA ARABAYIDA KURTARIRDIIIIII!"
F.S.Mehmet1453
Temelle kizi bir gun calinti bi araba bulup banka soymaya karar verirler.Herseyi planlamislardir.İceri girip guvenlik gorevlisini etkisiz hale getirip kasadan paralari alip cikacaklardir.Dusundukleri gibi olur.Temel bankadan 150 bin dolar parayi cuvala
doldurmus disari cikar,calinti arabaya bindikleri gibi basarlar gaza.İkisininde agzi kulaklarinda yolda giderlerken calinti haberini ogrenen polis arabalari cevirmektedirler.Temelle kizi bunu gorur yandik anam diye telasa duserler!Napicaz napicaz derken sira onlara gelir.Polis yanlarina yanasir
-"Kusura bakmayin rahatsiz ettigimiz icin arabayi aramak zorundayiz 15 dakika once bi banka soyulduda guvenliginiz icin der".Temelle kizi arabadan iner terler bosalir temelden.Polis
-"Tamam siz gidebilirsiniz supheli gormedim sizi fakat bu arabaya el koymak zorundayim bikac inceleme yapicam uzerinde.Siz
gidebilirsiniz biz size haber veririz"diyip arabayi ceken polis gidince Temel kosa kosa bi agacin yanina gidip kafasini agaca vurmaya
baslar YANDIM ANAMMMM YANDIMMMMM BENNNNN!kiz sevincle gelir babasinin yanina
-"Baba baba aglama parayi arabada birakmadim bak hepsi burda polis gelince amuma soktum hepsini"
Temel bakar kizi huppppp diye cikarir amundan
150 bin dolari bunu goren temel daha bi aglamaya baslar daha hizli vurur kafasini agaca YANDIMMM ANAMMMM BITTTIMMMM!.Kız:
-"Baba dellendinmi noluyo iste para burda amuma sokmustum kurtardim butun paramizi niye
agliyosunki"
-"Benim ****** kizim ona aglamiyorum ben.ANAN OLSA ARABAYIDA KURTARIRDIIIIII!"
F.S.Mehmet1453
Öğretmen derste,
-Hazreti Yunus balinan karnından sağ çıktı.Bundan daha büyük bir mucize düşünebiliyor musunuz?
Öğrenci Temel atılmış,
-Tersi daha büyük bi tehlike olurtu..
F.S.Mehmet1453
Öğretmen derste,
-Hazreti Yunus balinan karnından sağ çıktı.Bundan daha büyük bir mucize düşünebiliyor musunuz?
Öğrenci Temel atılmış,
-Tersi daha büyük bi tehlike olurtu..
F.S.Mehmet1453
Eve geç saatte zilzurna sarhoş gelen Temel, yatmadan önce tuvalete gider.
Daha sonra yatak odasının ışığını yakar kapıya dayanır.
Gözleri kamaşarak uyanan Fadimeye :
-Ula kari der, sana helal olsun.Sen Trabizonun en iyi karisusun.
İltifata alışık olmayan Fadime :
-Ne oldi herif nereden icabetti bu laflar?
-Daha ne olsun.Biraz önce tuvalete su dökmeye gittum.
Tuvaletin kapisuni ne güzel yaptirmişsun öyle,
kapiyi açunca elekturuk kendiluğundan yanayi, deyince,
Fadime yataktan fırlar ;
-Ula herif sen buzdolabuna işedun ya!
F.S.Mehmet1453
Eve geç saatte zilzurna sarhoş gelen Temel, yatmadan önce tuvalete gider.
Daha sonra yatak odasının ışığını yakar kapıya dayanır.
Gözleri kamaşarak uyanan Fadimeye :
-Ula kari der, sana helal olsun.Sen Trabizonun en iyi karisusun.
İltifata alışık olmayan Fadime :
-Ne oldi herif nereden icabetti bu laflar?
-Daha ne olsun.Biraz önce tuvalete su dökmeye gittum.
Tuvaletin kapisuni ne güzel yaptirmişsun öyle,
kapiyi açunca elekturuk kendiluğundan yanayi, deyince,
Fadime yataktan fırlar ;
-Ula herif sen buzdolabuna işedun ya!
F.S.Mehmet1453
Temel Dallasdaki kuzeni Dursunu görmeye gitmis. Dursun Temeli havaalaninda karsilamis. Beraberce disari çikmislar. Temel bir bakmis 10 metre boyunda bir limuzin! "Uyyy, amma da büyük bu,da!"
Dursun hafifçe gülmüs. "Temelim burası Amerika! Bura da herbirsey büyük!"
Yola çikmislar, Dursunun çiftliğinin kapisindan içeri girmisler. Git git bir türlü eve varmiyorlar. Temel saskinlik içinde: "Uyy, amma da büyük çiftlik daaa!"
Dursun gene hafifçe gülmüs. "Temelim burasy Amerika! Burada herbirsey büyük!"
Neyse, aksam olmus, yemek salonuna geçmisler. Salonun ortasinda kocaman bir masa. Bir ucunda Temel bir ucunda Dursun. Temel Dursunu taa uzaktan zor seçiyor. "Uyy!" diye baaarmis. "ammabüyük masa, da!"
Dursunun sesi gelmis "Temelim burasi Amerika! Bura da herbirsey büyük!"
Yemekten sonra Temelin tuvalete gitmesi gerekmis. Dursun:
"Temelim, alt kata in, soldan üçüncü kapi" diye tarif etmis. Temel alt kata inmis ama sol yerine sagdan üçüncü kapiya girmis. Orasi evin havuzunun oldugu yermis.Heryer karanlik oldugu için Temel elektrik düğmesini ararken havuza düsmüs. Can havliyle bağırmaya baslamis:
"Sifonu çekmeyuun!!Sifonu çekmeyuun!"
F.S.Mehmet1453
Temel Dallasdaki kuzeni Dursunu görmeye gitmis. Dursun Temeli havaalaninda karsilamis. Beraberce disari çikmislar. Temel bir bakmis 10 metre boyunda bir limuzin! "Uyyy, amma da büyük bu,da!"
Dursun hafifçe gülmüs. "Temelim burası Amerika! Bura da herbirsey büyük!"
Yola çikmislar, Dursunun çiftliğinin kapisindan içeri girmisler. Git git bir türlü eve varmiyorlar. Temel saskinlik içinde: "Uyy, amma da büyük çiftlik daaa!"
Dursun gene hafifçe gülmüs. "Temelim burasy Amerika! Burada herbirsey büyük!"
Neyse, aksam olmus, yemek salonuna geçmisler. Salonun ortasinda kocaman bir masa. Bir ucunda Temel bir ucunda Dursun. Temel Dursunu taa uzaktan zor seçiyor. "Uyy!" diye baaarmis. "ammabüyük masa, da!"
Dursunun sesi gelmis "Temelim burasi Amerika! Bura da herbirsey büyük!"
Yemekten sonra Temelin tuvalete gitmesi gerekmis. Dursun:
"Temelim, alt kata in, soldan üçüncü kapi" diye tarif etmis. Temel alt kata inmis ama sol yerine sagdan üçüncü kapiya girmis. Orasi evin havuzunun oldugu yermis.Heryer karanlik oldugu için Temel elektrik düğmesini ararken havuza düsmüs. Can havliyle bağırmaya baslamis:
"Sifonu çekmeyuun!!Sifonu çekmeyuun!"
F.S.Mehmet1453
Adamın biri zilzurna içkiliymiş.Yolda yalpalıya yalpalıya ilerlerken yanından geçen Temele demiş ki :
-Kardeş şu yukardaki güneş mi ay mı?
Temel:
-Bilmyrum kardeşum ben buralı değilum.
F.S.Mehmet1453
Adamın biri zilzurna içkiliymiş.Yolda yalpalıya yalpalıya ilerlerken yanından geçen Temele demiş ki :
-Kardeş şu yukardaki güneş mi ay mı?
Temel:
-Bilmyrum kardeşum ben buralı değilum.
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:29 AM
Temel bilim adamı iken temeli dünya bilimadamları toplantısına çağırırlar. avrupalı bilginler başlar;bizim yaptığımız kazılarda 25m. aşşağı indik ve telefon koabloları bulduk. demek ki bizim atalarımız telefon kullanmışlar diye övüne övüne konuşmuşlar.sıra bizim temele gelir;biz yaptığımız kazılarda 50m. aşşağı indik bişey bulamadık, demek ki bizim atalarımız cep telefonu kullanmışlar"demiş.
F.S.Mehmet1453
Temel bilim adamı iken temeli dünya bilimadamları toplantısına çağırırlar. avrupalı bilginler başlar;bizim yaptığımız kazılarda 25m. aşşağı indik ve telefon koabloları bulduk. demek ki bizim atalarımız telefon kullanmışlar diye övüne övüne konuşmuşlar.sıra bizim temele gelir;biz yaptığımız kazılarda 50m. aşşağı indik bişey bulamadık, demek ki bizim atalarımız cep telefonu kullanmışlar"demiş.
F.S.Mehmet1453
Temel bir lokantanin önünden geçerken "Bulasikçi Araniyor" ilanini görmüs.
Hemen içeri girip patrona :
-Pen ha purada pulasikçiluk yapapilirum.
demis.Patron sormus:
-Kaç dil biliyorsun?
Temel hiç duraksamadan cevap vermis :
-On tört
Önce biraz sasiran patron sonra sinirlenmis ve :
-Sen benimle alay mi ediyorsun?
Temel :
-Valla önce sen paslattun..
F.S.Mehmet1453
Temel bir lokantanin önünden geçerken "Bulasikçi Araniyor" ilanini görmüs.
Hemen içeri girip patrona :
-Pen ha purada pulasikçiluk yapapilirum.
demis.Patron sormus:
-Kaç dil biliyorsun?
Temel hiç duraksamadan cevap vermis :
-On tört
Önce biraz sasiran patron sonra sinirlenmis ve :
-Sen benimle alay mi ediyorsun?
Temel :
-Valla önce sen paslattun..
F.S.Mehmet1453
Temel istanbula gelip bir otele yerlesir. gece yarisi uykusunun en tatli zamaninda yantaraftaki odadan müzik sesleri gelmektedir. hiddetle yataktan kalkarak yan odaya girer. karsisinda 4 tane genç ellerinde müzik aletleri birseyler çalmaktadir. temel sorar: hayrola çocuklar der gecenin bu yarise ne gürültüder. çocuklardan biri cevap verir: abi der biz yeni bir grup kurduk ve ilk ismize yarin bir barda çalarak baslayacagiz. onun için bu aksam prova yapiyor yarin ise galamiz var der. temel çocukalara hak verir nede olsa gençler heveslerini kirmamak lazim der ve gider. ertesi aksam yine yan odadan müzik sesleri gelir. temel yataktan kalkip yan odaya gider ve sorar: hayrola çocuklar ne oldu der. çocuklar: abi gala ertelendi bugün prova yarin gala derler. temel tamam deyip odasina döner. ertesi aksam yine müzik sesleri yan odadan yine ayni cevaplar bu durum 1-2 gün daha devam eder. 3 gün ise gecenin bir yarisi yine müzik sesleri baslar fakat bu sefer temel çocuklarin odasina gitmemistir. bu sefer çocuklar merak eder temelin odasina giderler ve gördükleri manzara karsisinda sasirirlar. temel yatagin üstünde oturmus kendi kendini tatmin etmekte çoçuklar sorarlar temele hayrola abi bu halin nedir. temel cevap verir. bugün prova yarin hepinizin sülalesini der.
F.S.Mehmet1453
Temel istanbula gelip bir otele yerlesir. gece yarisi uykusunun en tatli zamaninda yantaraftaki odadan müzik sesleri gelmektedir. hiddetle yataktan kalkarak yan odaya girer. karsisinda 4 tane genç ellerinde müzik aletleri birseyler çalmaktadir. temel sorar: hayrola çocuklar der gecenin bu yarise ne gürültüder. çocuklardan biri cevap verir: abi der biz yeni bir grup kurduk ve ilk ismize yarin bir barda çalarak baslayacagiz. onun için bu aksam prova yapiyor yarin ise galamiz var der. temel çocukalara hak verir nede olsa gençler heveslerini kirmamak lazim der ve gider. ertesi aksam yine yan odadan müzik sesleri gelir. temel yataktan kalkip yan odaya gider ve sorar: hayrola çocuklar ne oldu der. çocuklar: abi gala ertelendi bugün prova yarin gala derler. temel tamam deyip odasina döner. ertesi aksam yine müzik sesleri yan odadan yine ayni cevaplar bu durum 1-2 gün daha devam eder. 3 gün ise gecenin bir yarisi yine müzik sesleri baslar fakat bu sefer temel çocuklarin odasina gitmemistir. bu sefer çocuklar merak eder temelin odasina giderler ve gördükleri manzara karsisinda sasirirlar. temel yatagin üstünde oturmus kendi kendini tatmin etmekte çoçuklar sorarlar temele hayrola abi bu halin nedir. temel cevap verir. bugün prova yarin hepinizin sülalesini der.
F.S.Mehmet1453
Temel birgün meyhanede dertli dertli içiyormus. Onu gören Dursun:
- Ne bu hal, demis. Temel :
- Bosver, demis. Dursun israr etmis, Temel dayanamamis ve baslamis anlatmaya:
- Hani ben bir zaman Afrikaya gitmistim ayi avlamaya. Hatirladinmi? Bayagi da uzun kalmistim hatirlarsan... Avlanmak için günlerce gezindim ve sonunda buldum avlayacak bi ayi ama tam ates edecekken tüfek bozuldu. Ben de kaçarken uçurumdan asagi düstüm...
- Eeeee, demis Dursun, Sonra...
- Hertarafim kan revan içinde komaya girmisim. Sonra ayi beni yuvasina götürdü. Yaralarimi yaladi, balla, sütle besledi beni, iyilestikten sonra da bana tecavuz etti aylarca...
- Buna mi üzülüyorsun, takma kafani ya bak bu kadar zaman gecti. Çoluk çocuga karistin, mutlu bir hayatin var, demis Durmus.
Temel :
- Bu da hayat mi be birader... O Afrikada ben burda...
F.S.Mehmet1453
Temel birgün meyhanede dertli dertli içiyormus. Onu gören Dursun:
- Ne bu hal, demis. Temel :
- Bosver, demis. Dursun israr etmis, Temel dayanamamis ve baslamis anlatmaya:
- Hani ben bir zaman Afrikaya gitmistim ayi avlamaya. Hatirladinmi? Bayagi da uzun kalmistim hatirlarsan... Avlanmak için günlerce gezindim ve sonunda buldum avlayacak bi ayi ama tam ates edecekken tüfek bozuldu. Ben de kaçarken uçurumdan asagi düstüm...
- Eeeee, demis Dursun, Sonra...
- Hertarafim kan revan içinde komaya girmisim. Sonra ayi beni yuvasina götürdü. Yaralarimi yaladi, balla, sütle besledi beni, iyilestikten sonra da bana tecavuz etti aylarca...
- Buna mi üzülüyorsun, takma kafani ya bak bu kadar zaman gecti. Çoluk çocuga karistin, mutlu bir hayatin var, demis Durmus.
Temel :
- Bu da hayat mi be birader... O Afrikada ben burda...
F.S.Mehmet1453
Laza karayollarını boyama işi vermişler. Laz başlamış çalışmaya. İlk gün tam 200 metre boyamış. İkinci gün 100 metre, üçüncü gün 50 metre. Artık dördüncü gün 10 metre boyayınca amiri Lazı çağırmış:
- Hayırdır evladım iyi çalışıyordun ?
- Ben yine iyi çalışıyorum
- İyi ama dün 50 metre bugün de 10 metre boyamışsın.
- E... haliyle. İlk günlerde boya kovasına gidip gelmek kolaydı, sonraları çok vakit almaya basladı.
F.S.Mehmet1453
Laza karayollarını boyama işi vermişler. Laz başlamış çalışmaya. İlk gün tam 200 metre boyamış. İkinci gün 100 metre, üçüncü gün 50 metre. Artık dördüncü gün 10 metre boyayınca amiri Lazı çağırmış:
- Hayırdır evladım iyi çalışıyordun ?
- Ben yine iyi çalışıyorum
- İyi ama dün 50 metre bugün de 10 metre boyamışsın.
- E... haliyle. İlk günlerde boya kovasına gidip gelmek kolaydı, sonraları çok vakit almaya basladı.
F.S.Mehmet1453
Bir araba yasli Temele carpar. Arabanin soforu bagirir,
-Suc sende ben 20 yillik soforum!..
Temel karsilik verir,
-Pen de 40 yildir yureyrum!
F.S.Mehmet1453
Bir araba yasli Temele carpar. Arabanin soforu bagirir,
-Suc sende ben 20 yillik soforum!..
Temel karsilik verir,
-Pen de 40 yildir yureyrum!
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:30 AM
Temel müdürüne gitmiş,
-Evte poya var,Fadimeye yardum etmem için pana izin verir misinuz?
-Veremem!
-Sağolun pana uygun bir çözüm bulacağunuzi piliydum..
F.S.Mehmet1453
Temel müdürüne gitmiş,
-Evte poya var,Fadimeye yardum etmem için pana izin verir misinuz?
-Veremem!
-Sağolun pana uygun bir çözüm bulacağunuzi piliydum..
F.S.Mehmet1453
Temel ile Fadime bosanmaya karar verirler.Ancak çocuklari yari yariya paylasmaya imkan yoktur.Yedi ikiye bölünemez. Temel:pi tane taha yapalim, sekiz içiye bölünür,ozaman sorun kalmaz,der. Dokuz ay sonra Fadime ikiz doğurur.
F.S.Mehmet1453
Temel ile Fadime bosanmaya karar verirler.Ancak çocuklari yari yariya paylasmaya imkan yoktur.Yedi ikiye bölünemez. Temel:pi tane taha yapalim, sekiz içiye bölünür,ozaman sorun kalmaz,der. Dokuz ay sonra Fadime ikiz doğurur.
F.S.Mehmet1453
Askerlik yapan Temel bankadan para çekecek,kimliği yok,alamıyor.Bir asker arkadaşını getirmesini,kimliğini ispatlamasını önermişler.
-Mümçün değil.
-Neden?
Pen porozancibaşiyim.Hersabah beşde,her akşam da en güsel dizilerin tam ortasında ottururum aleti..
F.S.Mehmet1453
Askerlik yapan Temel bankadan para çekecek,kimliği yok,alamıyor.Bir asker arkadaşını getirmesini,kimliğini ispatlamasını önermişler.
-Mümçün değil.
-Neden?
Pen porozancibaşiyim.Hersabah beşde,her akşam da en güsel dizilerin tam ortasında ottururum aleti..
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:31 AM
Bir gün Temel Mike Tayson ile ünvan maçina çikmis.
Daha ilk yumrukta Temel nakavt olmus.
Hakem bir, iki, üç dört.. sayarken menejeri Temelin kulagina;
-"Sakin dokuzdan önce kalma" demis
Temel hafifden gözlerini aralayarak menejerine;
-"Saat kaç?"
F.S.Mehmet1453
Bir gün Temel Mike Tayson ile ünvan maçina çikmis.
Daha ilk yumrukta Temel nakavt olmus.
Hakem bir, iki, üç dört.. sayarken menejeri Temelin kulagina;
-"Sakin dokuzdan önce kalma" demis
Temel hafifden gözlerini aralayarak menejerine;
-"Saat kaç?"
F.S.Mehmet1453
Mahkemede hakim, Temele sormus;
- Kiminle evlisin?
- Bizum kariylan!
Hakim sinirlenmis,;
- E, herhalde. Sen hic erkekle evlenen duydun mu?
- Duydum tabi, nasil duymadum!
- Kimmis,?
- Bizum kari.
F.S.Mehmet1453
Mahkemede hakim, Temele sormus;
- Kiminle evlisin?
- Bizum kariylan!
Hakim sinirlenmis,;
- E, herhalde. Sen hic erkekle evlenen duydun mu?
- Duydum tabi, nasil duymadum!
- Kimmis,?
- Bizum kari.
F.S.Mehmet1453
Temel, New Yorktaki gökdelenlerden birinin 53. katinda çalisirken aniden
ayagi kaymis ve asagi dogru uçmaya baslamis... 52, 51, 50, 49, 48...
Katlari yildirim hiziyla geçen Temel 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2... Ve 1inci kata
geldiginde kafasindan simsek gibi su düsünceler geçmis:
- Saga çok sükür Tanrum, haburaya kadar sag saglim celduk... Birinci kattan
düssen de nasil olsa piseycukler olmaz.
F.S.Mehmet1453
Temel, New Yorktaki gökdelenlerden birinin 53. katinda çalisirken aniden
ayagi kaymis ve asagi dogru uçmaya baslamis... 52, 51, 50, 49, 48...
Katlari yildirim hiziyla geçen Temel 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2... Ve 1inci kata
geldiginde kafasindan simsek gibi su düsünceler geçmis:
- Saga çok sükür Tanrum, haburaya kadar sag saglim celduk... Birinci kattan
düssen de nasil olsa piseycukler olmaz.
F.S.Mehmet1453
Temel evlenir iki ay geçer ama tık yok, haber önce Fadimenin annesine, oradan tüm mahalleye ve tabii ki Dursunnun kulağına gelir. İlk karşılaşmada Dursun dayanamaz sorar.
-Evlilik nasıl gidiyor Temel
-İyi gidiyor
-Nasıl böyle dersin tık yokmuş daha?
-Henüz hiç bir kötülüğünü gormedim ki.
F.S.Mehmet1453
Temel evlenir iki ay geçer ama tık yok, haber önce Fadimenin annesine, oradan tüm mahalleye ve tabii ki Dursunnun kulağına gelir. İlk karşılaşmada Dursun dayanamaz sorar.
-Evlilik nasıl gidiyor Temel
-İyi gidiyor
-Nasıl böyle dersin tık yokmuş daha?
-Henüz hiç bir kötülüğünü gormedim ki.
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:32 AM
Temel Istanbula gittikten sonra bir otele yerlesir.Otelin tuvaletleri o kadar temizdir ki siçmaya kiyamaz.Bir posete siçip atacagi yer arar.Tam o saatlerde 1 kilo altin çalinmistir.Polisler Temeli elinde poset ile sarili bir sey görünce hemen yakalarlar.Posetin içine bakmadan tartarlar,tam 750 gr. dir.Bunun 250Gr. ni ne yaptin deyip bir güzel döverler.Sonra posedin içindekinin altin olmadigi anlasilir ve Temeli serbest birakirlar.Temel bu olaydan sonra köye geri döner.Köy ahalisi:
Temele:
-Istanbul nasildi biz de gidelim mi?
diye sorarlar.
Temel ise:
-Siz siz olunda sakin Istanbula gitmeyin.Istanbul da 1 kilo siçmayanin agzina siçiyorlar.
F.S.Mehmet1453
Temel Istanbula gittikten sonra bir otele yerlesir.Otelin tuvaletleri o kadar temizdir ki siçmaya kiyamaz.Bir posete siçip atacagi yer arar.Tam o saatlerde 1 kilo altin çalinmistir.Polisler Temeli elinde poset ile sarili bir sey görünce hemen yakalarlar.Posetin içine bakmadan tartarlar,tam 750 gr. dir.Bunun 250Gr. ni ne yaptin deyip bir güzel döverler.Sonra posedin içindekinin altin olmadigi anlasilir ve Temeli serbest birakirlar.Temel bu olaydan sonra köye geri döner.Köy ahalisi:
Temele:
-Istanbul nasildi biz de gidelim mi?
diye sorarlar.
Temel ise:
-Siz siz olunda sakin Istanbula gitmeyin.Istanbul da 1 kilo siçmayanin agzina siçiyorlar.
F.S.Mehmet1453
Temelin ayağında bir teki siyah bir teki beyaz çorabı gören arkadaşı soruyor;
-"Gözlerime inanamıyorum bu nasıl çorap ?"
Temel:
-"Inanmayacaksýn ama evde bunlardan bir çift daha var!..."
F.S.Mehmet1453
Temelin ayağında bir teki siyah bir teki beyaz çorabı gören arkadaşı soruyor;
-"Gözlerime inanamıyorum bu nasıl çorap ?"
Temel:
-"Inanmayacaksýn ama evde bunlardan bir çift daha var!..."
F.S.Mehmet1453
Temel, oglu Hasan i ödüllendirmek için para vermis ve sinemaya göndermis.Hasan giseden biletini almis ve salona girmis ancak biraz sonra aglayarak disari çikmis Gisedeki kiz Hasan in yanina gidip ne oldugunu sorunca Hasan da :
-Kapitaki amica piletumi yirttu...
F.S.Mehmet1453
Temel, oglu Hasan i ödüllendirmek için para vermis ve sinemaya göndermis.Hasan giseden biletini almis ve salona girmis ancak biraz sonra aglayarak disari çikmis Gisedeki kiz Hasan in yanina gidip ne oldugunu sorunca Hasan da :
-Kapitaki amica piletumi yirttu...
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:33 AM
Temele öğretmeni sormuş :
-Söyle bakalım, 1881`de ne oldu?
-Atatürk doğdu öğretmenim.
-Peki, 1920`de ne oldu?
-Atatürk 39 yaşına bastı öğretmenim!
F.S.Mehmet1453
Temele öğretmeni sormuş :
-Söyle bakalım, 1881`de ne oldu?
-Atatürk doğdu öğretmenim.
-Peki, 1920`de ne oldu?
-Atatürk 39 yaşına bastı öğretmenim!
F.S.Mehmet1453
Lazistanı gezmekte olan turist :
-Allah Allah, burada herkesin bıyığı var, demiş.
Temel, burnuna dikkat çekerek :
-Piz önemli ve değerli şeylerin altini çizeruz.
F.S.Mehmet1453
Lazistanı gezmekte olan turist :
-Allah Allah, burada herkesin bıyığı var, demiş.
Temel, burnuna dikkat çekerek :
-Piz önemli ve değerli şeylerin altini çizeruz.
F.S.Mehmet1453
Adamın biri beynini değişmek ister. Bunun için bir beyin doktoruna gider... Doktor fiyat listesini gösterir.. Listede şunlar gözükür...
1 Astronot beyni 25.000
1 Profesör beyni 50.000
1 Karadenizli beyni 1.000.000
Adam listeye baktıktan sonra karadenizli beyninin neden pahalı olduğunu merak eder ve doktora sorar.. Doktor şöyle yanıt verir.
- Bir astoronot öldürüyoruz iki beyin çıkıyor, bir profesör öldürüyoruz 5 beyin çıkıyor ancak 100 karadenizliden ancak bir beyin çıkıyor.
F.S.Mehmet1453
Adamın biri beynini değişmek ister. Bunun için bir beyin doktoruna gider... Doktor fiyat listesini gösterir.. Listede şunlar gözükür...
1 Astronot beyni 25.000
1 Profesör beyni 50.000
1 Karadenizli beyni 1.000.000
Adam listeye baktıktan sonra karadenizli beyninin neden pahalı olduğunu merak eder ve doktora sorar.. Doktor şöyle yanıt verir.
- Bir astoronot öldürüyoruz iki beyin çıkıyor, bir profesör öldürüyoruz 5 beyin çıkıyor ancak 100 karadenizliden ancak bir beyin çıkıyor.
F.S.Mehmet1453
Temelcik hayvanat bahçesinde maymun kafesinin önünde,
-Anaa,şu maymun şu adama ne kadar penzeyi.
-Suss,oyle şey denur mi hiç.
-Niye,maymun mu kızayi?
F.S.Mehmet1453
Temelcik hayvanat bahçesinde maymun kafesinin önünde,
-Anaa,şu maymun şu adama ne kadar penzeyi.
-Suss,oyle şey denur mi hiç.
-Niye,maymun mu kızayi?
F.S.Mehmet1453
Temel bir gün kasketini evde unutup kahveye gitmiş. Cemal temeli görür görmez acık başını sıvazlamış ve:
- Hayrettur, senin paşun karimin popsuna penziy, demiş.
Temelde başını ilk kez yokluyor gibi sıvazlamış,
- Ula Cemal haklisun. Tam tamina penziy...
F.S.Mehmet1453
Temel bir gün kasketini evde unutup kahveye gitmiş. Cemal temeli görür görmez acık başını sıvazlamış ve:
- Hayrettur, senin paşun karimin popsuna penziy, demiş.
Temelde başını ilk kez yokluyor gibi sıvazlamış,
- Ula Cemal haklisun. Tam tamina penziy...
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:34 AM
Temel banka soymak sucundan yargilaniyormus.
Son celsede yargic karari okumus;
Temelin sucsuz oldugunun anlasildigini, tahliyesine karar verildigini aciklamis..
Temel sevincle ayaga firlamis :
Uy cözünü sevdigumun hacim beyi, yani simdu bu paralar benim oldu degil mu?
F.S.Mehmet1453
Temel banka soymak sucundan yargilaniyormus.
Son celsede yargic karari okumus;
Temelin sucsuz oldugunun anlasildigini, tahliyesine karar verildigini aciklamis..
Temel sevincle ayaga firlamis :
Uy cözünü sevdigumun hacim beyi, yani simdu bu paralar benim oldu degil mu?
F.S.Mehmet1453
Bir inşaata amele alınacaktır. Alınacak elemanları kalfa Cemalin seçmesi
istenir. Adaylar kalabalıktır. Bu durumda Cemal sınav yapmaya karar verir.
- Pize 1 kisi lazımdur. Pu nedenle sizu imtihan edeceğum. Bir ara gözü
Temele ilişir. Burnundan tanımıştır. Hemşehrisini işe almak ister. Önce
Temeli sınava alır ve sorar.
- Hemşerum söyle baa bakalum.. Sana 3 kuzu verdum, sonra 2 kuzu daha verdum kaç kuzu oldi?
- 6 tane oldi. Cemal biraz bozulur ama çaktırmaz.
- Tabi bu soru biraz zor oldu piraz taha kolayini sorayum.
- Sana 2 kuzu verdum, sonra 1 tane taha verdum kaç kuzi oldi ?
- Tört kuzi oldi. Cemal sinirlenir, Ama hemsehrisinide işe almak ister.
- Peçi 1 kuzi verdim, sonra bir kuzi taha verdum kaç etti ?
- Üç etti. Bunun üzerine Cemal iki tokat çakar ve tekrar sorar.
- Pir kuzi verdum, kaç kuzin oldi?
- İçi tane. Cemal iyice sinirlenir ve Temeli iyice döver.
- Ulan hemşeru teyup işe almak istedum, sende tam salakmişsun. Ula sağa pir kuzi vermişsem pir kuzin olur anladun mi?
- Olir mi, der Temel.
- Penum evde bir kuzi de kendumin var.
F.S.Mehmet1453
Bir inşaata amele alınacaktır. Alınacak elemanları kalfa Cemalin seçmesi
istenir. Adaylar kalabalıktır. Bu durumda Cemal sınav yapmaya karar verir.
- Pize 1 kisi lazımdur. Pu nedenle sizu imtihan edeceğum. Bir ara gözü
Temele ilişir. Burnundan tanımıştır. Hemşehrisini işe almak ister. Önce
Temeli sınava alır ve sorar.
- Hemşerum söyle baa bakalum.. Sana 3 kuzu verdum, sonra 2 kuzu daha verdum kaç kuzu oldi?
- 6 tane oldi. Cemal biraz bozulur ama çaktırmaz.
- Tabi bu soru biraz zor oldu piraz taha kolayini sorayum.
- Sana 2 kuzu verdum, sonra 1 tane taha verdum kaç kuzi oldi ?
- Tört kuzi oldi. Cemal sinirlenir, Ama hemsehrisinide işe almak ister.
- Peçi 1 kuzi verdim, sonra bir kuzi taha verdum kaç etti ?
- Üç etti. Bunun üzerine Cemal iki tokat çakar ve tekrar sorar.
- Pir kuzi verdum, kaç kuzin oldi?
- İçi tane. Cemal iyice sinirlenir ve Temeli iyice döver.
- Ulan hemşeru teyup işe almak istedum, sende tam salakmişsun. Ula sağa pir kuzi vermişsem pir kuzin olur anladun mi?
- Olir mi, der Temel.
- Penum evde bir kuzi de kendumin var.
F.S.Mehmet1453
Temel ile Dursun, birgün hırsızlık yapmak için bir eve girmişler. Ev sahibi, uyanıp ayağa kalkınca bunların ikisi balkondan atlayıp kaçarlar... Ev sahibi, arkalarından:
-Durun lan, ****** çocukları!!!
Dursun:
-Temel sen kaç, beni tanıdı...
F.S.Mehmet1453
Temel ile Dursun, birgün hırsızlık yapmak için bir eve girmişler. Ev sahibi, uyanıp ayağa kalkınca bunların ikisi balkondan atlayıp kaçarlar... Ev sahibi, arkalarından:
-Durun lan, ****** çocukları!!!
Dursun:
-Temel sen kaç, beni tanıdı...
F.S.Mehmet1453
Temel, Cemalin evinin önünden geçerken onun karisini pencereden görmüş.
- Cemal evde midur?
- Yok.
- Al penu içeru
- Peni orospi mi sandun?
- Para vereceğumu cim söyledu?
F.S.Mehmet1453
Temel, Cemalin evinin önünden geçerken onun karisini pencereden görmüş.
- Cemal evde midur?
- Yok.
- Al penu içeru
- Peni orospi mi sandun?
- Para vereceğumu cim söyledu?
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:35 AM
Temel, Izmire gitmiş. Oradaki tanışla dolaşırken, bir de bakmışlar ki,birkaç efe, zeybek oynuyor. Kendilerine özgü agır hareketlerle kol vurup diz büken efeleri seyrederlerken, Izmirli, Temele dönüp sormuş:
-Ne güzel oynuyorlar di mi?
Temel dudak bükmüş:
-O kadar düşundükten sonra, ben de oynarum.
F.S.Mehmet1453
Temel, Izmire gitmiş. Oradaki tanışla dolaşırken, bir de bakmışlar ki,birkaç efe, zeybek oynuyor. Kendilerine özgü agır hareketlerle kol vurup diz büken efeleri seyrederlerken, Izmirli, Temele dönüp sormuş:
-Ne güzel oynuyorlar di mi?
Temel dudak bükmüş:
-O kadar düşundükten sonra, ben de oynarum.
F.S.Mehmet1453
Temele hani sen güzel bir dulla evlenecektin, ne oldu diye sormuşlar.
- Kocasının ölmesinu pekleyrum, demiş.
F.S.Mehmet1453
Temele hani sen güzel bir dulla evlenecektin, ne oldu diye sormuşlar.
- Kocasının ölmesinu pekleyrum, demiş.
F.S.Mehmet1453
Temele sormuşlar?
-Kaç çeşit insan vardır?
Temel:
-Üç çeşit vardır demiş. bunlardan ilki sayı saymayı bilenler, ikincisi sayı saymayı bilmeyenler.
F.S.Mehmet1453
Temele sormuşlar?
-Kaç çeşit insan vardır?
Temel:
-Üç çeşit vardır demiş. bunlardan ilki sayı saymayı bilenler, ikincisi sayı saymayı bilmeyenler.
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:36 AM
Temelcikin uykusu gelmiş,babasının onu kucağına almasını istiyormuş.
-İçi yıl önce okula citmeden penu kucağuna alaytun.
-O içi yıl teğül,yirmi içi yıl onceydi.
F.S.Mehmet1453
Temelcikin uykusu gelmiş,babasının onu kucağına almasını istiyormuş.
-İçi yıl önce okula citmeden penu kucağuna alaytun.
-O içi yıl teğül,yirmi içi yıl onceydi.
F.S.Mehmet1453
Temel komutandan izin istemiş ve eklemiş:
-Çocuğum olacakta!
Komutan:
-Ne zaman? demiş. Temel:
-İzin verirseniz eve gittikten 9 ay sonra demiş.
F.S.Mehmet1453
Temel komutandan izin istemiş ve eklemiş:
-Çocuğum olacakta!
Komutan:
-Ne zaman? demiş. Temel:
-İzin verirseniz eve gittikten 9 ay sonra demiş.
F.S.Mehmet1453
Garsonluk yapmaya baslayan Temele şefi,
- Dolu tabaklari sagdan verip, bos tabaklari soldan alacaksin! der.
Temel,
- Neden, bağtil inanclarunuz mu vardur?
F.S.Mehmet1453
Garsonluk yapmaya baslayan Temele şefi,
- Dolu tabaklari sagdan verip, bos tabaklari soldan alacaksin! der.
Temel,
- Neden, bağtil inanclarunuz mu vardur?
F.S.Mehmet1453
Filozof Temele sormuslar:
-"Üstad kadinlarin eli neden öpülür?"
-"Eeee" çekmis önce, sonra devam etmis.
-"Bir yerden baslamak lazim..."
F.S.Mehmet1453
Filozof Temele sormuslar:
-"Üstad kadinlarin eli neden öpülür?"
-"Eeee" çekmis önce, sonra devam etmis.
-"Bir yerden baslamak lazim..."
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:37 AM
Temel askerdeyken yeni basçavus gelir ve tum boluge söyle der.
-"Sakin benim adimi unutmayin, benim adim Arslan oglu Arslan.. Eger adimi unutursaniz geldigimde caniniza okurum." der ve gider
Aradan haftalar geçer ve basçavus gelir herkeze adini sorar ve hepsi bilir.
Sira Temele gelir..
Temel:
-"Bi hayvanogli hayvandi ama hacan ismini bilemiyrum?"
F.S.Mehmet1453
Temel askerdeyken yeni basçavus gelir ve tum boluge söyle der.
-"Sakin benim adimi unutmayin, benim adim Arslan oglu Arslan.. Eger adimi unutursaniz geldigimde caniniza okurum." der ve gider
Aradan haftalar geçer ve basçavus gelir herkeze adini sorar ve hepsi bilir.
Sira Temele gelir..
Temel:
-"Bi hayvanogli hayvandi ama hacan ismini bilemiyrum?"
F.S.Mehmet1453
Temel her gece yatarken başucuna 2 tane bardak koyuyormuş. Biri su dolu, diğeri boşmuş. Bir gece, iki gece derken Temelin oda arkadaşı Dursun dayanamayıp sormuş:
-Ula Temel, ne edisen sen, her gece her gece, bu bardaklarla?
-Akşamları uyandığımda bazen canım su istii, bazen de istemii...
F.S.Mehmet1453
Temel her gece yatarken başucuna 2 tane bardak koyuyormuş. Biri su dolu, diğeri boşmuş. Bir gece, iki gece derken Temelin oda arkadaşı Dursun dayanamayıp sormuş:
-Ula Temel, ne edisen sen, her gece her gece, bu bardaklarla?
-Akşamları uyandığımda bazen canım su istii, bazen de istemii...
F.S.Mehmet1453
Laz gazetedeki iş ilanı üzerine gelmiş ve sırası gelince görüşmeye girmiş. İş ilanında üniversite mezunu, iyi fransızca konuşan, pazarlama konusunda tecrübeli bir yönetici arandığı yazıyormuş.
- Hoşgeldiniz, hemen başlayalım. Hangi üniversite mezunusunuz?
- Üniversite mezunu değilim.
- Öyle mi? O zaman yabancı dilinize güveniyor olmalısınız.
- Yabancı dil bilmem.
- Demek bilmiyorsunuz. O zaman tecrübenize güvenerek geldiniz.
- Pazarlama konusundan anlamam.
- O zaman niye geldiniz canım kardeşim ?
- Bu işte bana güvenmeyin. Onu demeye geldim.
F.S.Mehmet1453
Laz gazetedeki iş ilanı üzerine gelmiş ve sırası gelince görüşmeye girmiş. İş ilanında üniversite mezunu, iyi fransızca konuşan, pazarlama konusunda tecrübeli bir yönetici arandığı yazıyormuş.
- Hoşgeldiniz, hemen başlayalım. Hangi üniversite mezunusunuz?
- Üniversite mezunu değilim.
- Öyle mi? O zaman yabancı dilinize güveniyor olmalısınız.
- Yabancı dil bilmem.
- Demek bilmiyorsunuz. O zaman tecrübenize güvenerek geldiniz.
- Pazarlama konusundan anlamam.
- O zaman niye geldiniz canım kardeşim ?
- Bu işte bana güvenmeyin. Onu demeye geldim.
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:38 AM
Temel Kuzey Kutbuna gider. Buzda balik avlamak çok popüler oldugunu duyar, hemen kendine bir olta alir ve buldugu ilk genis buzlu alanda ise girisir.
Tam buzu kirmaya çalisirken gümbür gümbür bir ses duyar:
"Orada balik bulamazsin!".
Ne oldugunu anlamayarak etrafina bakinir ama sesin nereden geldigini çözemez. Biraz ileriye gidip tekrar buzu kirmaya çalisirken ayni ses yine duyulur:
"Sana söyledim geri zekali, orada balik bulamazsin!!".
Temel korku içinde basini yukari kaldirir ve dehset içinde sorar:
"Tanrim? Sen misin?".
Ayni ses cevap verir:
"Hayir, ben buz hokey sahasinin bekçisiyim"
F.S.Mehmet1453
Temel Kuzey Kutbuna gider. Buzda balik avlamak çok popüler oldugunu duyar, hemen kendine bir olta alir ve buldugu ilk genis buzlu alanda ise girisir.
Tam buzu kirmaya çalisirken gümbür gümbür bir ses duyar:
"Orada balik bulamazsin!".
Ne oldugunu anlamayarak etrafina bakinir ama sesin nereden geldigini çözemez. Biraz ileriye gidip tekrar buzu kirmaya çalisirken ayni ses yine duyulur:
"Sana söyledim geri zekali, orada balik bulamazsin!!".
Temel korku içinde basini yukari kaldirir ve dehset içinde sorar:
"Tanrim? Sen misin?".
Ayni ses cevap verir:
"Hayir, ben buz hokey sahasinin bekçisiyim"
F.S.Mehmet1453
Temel nasihat ediyor,
-İnsanlar baluklar cibidur.Ağuzlarunu açmasalar paşlaru pelaya cirmez.
F.S.Mehmet1453
Temel nasihat ediyor,
-İnsanlar baluklar cibidur.Ağuzlarunu açmasalar paşlaru pelaya cirmez.
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:39 AM
3 atranot uzaya gidecek.Bunlardan biri alman biri ingiliz biride bizim temel.Bunlar yıllarca gelmiyecekleri için en önemli ihtiyaclarını sorarlar.Alman bana sarışın,esmer,kumral hatun der.İngiliz bana bol bol içki der.Bizim temel baaa bol bol cigara der.Neyse istekler temin edilip uzaya fırlatılıyorlar.3 astronot aradan yıllar geçiyor geri dönüyorlar.Tabi aileler merakla bekliyor.Önce alman iniyor dalyan gibi alman olmuş iğne iplik.Sonra ingiliz iniyor adam zil zorna sarhoş.Tabiki sıra temele geliyor.Temel kapıda görünür görünmez bi fırlıyor agzında cigarayla:
-"Allahını seven baaa ateş versuuun"
F.S.Mehmet1453
3 atranot uzaya gidecek.Bunlardan biri alman biri ingiliz biride bizim temel.Bunlar yıllarca gelmiyecekleri için en önemli ihtiyaclarını sorarlar.Alman bana sarışın,esmer,kumral hatun der.İngiliz bana bol bol içki der.Bizim temel baaa bol bol cigara der.Neyse istekler temin edilip uzaya fırlatılıyorlar.3 astronot aradan yıllar geçiyor geri dönüyorlar.Tabi aileler merakla bekliyor.Önce alman iniyor dalyan gibi alman olmuş iğne iplik.Sonra ingiliz iniyor adam zil zorna sarhoş.Tabiki sıra temele geliyor.Temel kapıda görünür görünmez bi fırlıyor agzında cigarayla:
-"Allahını seven baaa ateş versuuun"
F.S.Mehmet1453
Temele öğretmeni sormuş:
-"Söyle bakalım temel,Senin 5 dilim baklavan var.Bana 3 dilimini verirsen kaç dilim kalır"
Temel hiç istifini bozmadan:
-"5 dilum"
-"Temel 3ünü bana verdin de nasıl oldu bu iş?"
-"Size vereceğumi çim söyledi??"
F.S.Mehmet1453
Temele öğretmeni sormuş:
-"Söyle bakalım temel,Senin 5 dilim baklavan var.Bana 3 dilimini verirsen kaç dilim kalır"
Temel hiç istifini bozmadan:
-"5 dilum"
-"Temel 3ünü bana verdin de nasıl oldu bu iş?"
-"Size vereceğumi çim söyledi??"
F.S.Mehmet1453
Efendim, minik bir koyde, evde kalmis bir kiz yasarmis. Cok yasliymis..
Ve de hala bakire kalmakla fena halde ovunurmus..
Olumun yaklastigini hissedince, muhtara para birakmis..
"Bu para ile bana mezar yaptir.
Mezar tasima da Bakire dogdu, bakire yasadi, bakire oldu diye yazdir" demis.
Bir sure sonra da olmus.. Muhtar para ile cenazeyi kaldirtmis.
Mezar tasini da, mermerci Temele ismarlamis..
Bir Karadenizliden beklenmeyecek kadar tembel Temel
"Bunca yaziyi yazmak gunler surer" demis icinden.. "Ben bunu ozetlerim.."
Muhtar bir hafta sonra, mezarliga gelmis ve mezar tasini okumus:
"Acilmadan geri iade!."
F.S.Mehmet1453
Efendim, minik bir koyde, evde kalmis bir kiz yasarmis. Cok yasliymis..
Ve de hala bakire kalmakla fena halde ovunurmus..
Olumun yaklastigini hissedince, muhtara para birakmis..
"Bu para ile bana mezar yaptir.
Mezar tasima da Bakire dogdu, bakire yasadi, bakire oldu diye yazdir" demis.
Bir sure sonra da olmus.. Muhtar para ile cenazeyi kaldirtmis.
Mezar tasini da, mermerci Temele ismarlamis..
Bir Karadenizliden beklenmeyecek kadar tembel Temel
"Bunca yaziyi yazmak gunler surer" demis icinden.. "Ben bunu ozetlerim.."
Muhtar bir hafta sonra, mezarliga gelmis ve mezar tasini okumus:
"Acilmadan geri iade!."
F.S.Mehmet1453
Dilbilgisi dersiydi.Ögretmen çocuklara soru sordu:
-Çocuklar,bağirmadim,bağirmadin,bağirmadi deyince ne anlarsiniz?
Ögretmen çok parmak beklerken kimse parmak kaldirmadi.Neden sonra temel parmak kaldirdi:
-Telaşa gerek yoktur,kimse bağırmamiştur.
F.S.Mehmet1453
Dilbilgisi dersiydi.Ögretmen çocuklara soru sordu:
-Çocuklar,bağirmadim,bağirmadin,bağirmadi deyince ne anlarsiniz?
Ögretmen çok parmak beklerken kimse parmak kaldirmadi.Neden sonra temel parmak kaldirdi:
-Telaşa gerek yoktur,kimse bağırmamiştur.
F.S.Mehmet1453
Temelcik,
-Baba pen babaannemle evlenmek istiyrum.
-Çimle dedun.
-Babaannemle.
-Haçen hiç öyle şey olur mi?
-Niye olmasun sen penum annemle evlenmişsun ya..
F.S.Mehmet1453
Temelcik,
-Baba pen babaannemle evlenmek istiyrum.
-Çimle dedun.
-Babaannemle.
-Haçen hiç öyle şey olur mi?
-Niye olmasun sen penum annemle evlenmişsun ya..
F.S.Mehmet1453
Temel genc yasta evlenir, karisi ile bir cocugunu birakarak gurbete cikar.On-onbes sene dolastiktan sonra,
"Hele bir silaya varayim!" der.Evine geldigi zaman karisi ile birlikte uc cocuk bulur. En kucugu onundeki kaptan yogurt yiyor yabanci yabanci bakmaktadir. Temel sorar,
"Yahu karucugum. Bunlar da kim?" Karisi,
"Su buyugu ilk cocugun degil mi?Ne cabuk unuttun!"
"Ya oteki?"
"O da ana rahminde idi, sen gittikten sonra dogdu."
"Ya digeri?"
"Canim, zaten onun da sana baba dedigi yok ki, oturmus yogurdunu yiyor!"""
F.S.Mehmet1453
Temel genc yasta evlenir, karisi ile bir cocugunu birakarak gurbete cikar.On-onbes sene dolastiktan sonra,
"Hele bir silaya varayim!" der.Evine geldigi zaman karisi ile birlikte uc cocuk bulur. En kucugu onundeki kaptan yogurt yiyor yabanci yabanci bakmaktadir. Temel sorar,
"Yahu karucugum. Bunlar da kim?" Karisi,
"Su buyugu ilk cocugun degil mi?Ne cabuk unuttun!"
"Ya oteki?"
"O da ana rahminde idi, sen gittikten sonra dogdu."
"Ya digeri?"
"Canim, zaten onun da sana baba dedigi yok ki, oturmus yogurdunu yiyor!"""
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:40 AM
Temelin artık eceli gelmiş.Azrail her geldiğinde çocuk taklidi yapıp atlatıyormuş.Azrail de çareyi bulmuş,
-Temel gel oğlum hadi attaya gidiyoruz..
F.S.Mehmet1453
Temelin artık eceli gelmiş.Azrail her geldiğinde çocuk taklidi yapıp atlatıyormuş.Azrail de çareyi bulmuş,
-Temel gel oğlum hadi attaya gidiyoruz..
F.S.Mehmet1453
Temel uzun zamandir görmedigi arkadasi Cemalle Istanbulda karsilasinca :
- Usak nasilsun pakayum?
- Iyiyum...
- Çocuklarin nasildur?
- Onlar da iyidur.
- Peki karin nasildur?
Temel böyle sorunca Cemalin birden yüzü degisir...Temel arkadasinin karisinin geçen yil öldügünü hatirlayip hemen söyle der:
- Yani hala ayni mezarda mi yatiyii?
F.S.Mehmet1453
Temel uzun zamandir görmedigi arkadasi Cemalle Istanbulda karsilasinca :
- Usak nasilsun pakayum?
- Iyiyum...
- Çocuklarin nasildur?
- Onlar da iyidur.
- Peki karin nasildur?
Temel böyle sorunca Cemalin birden yüzü degisir...Temel arkadasinin karisinin geçen yil öldügünü hatirlayip hemen söyle der:
- Yani hala ayni mezarda mi yatiyii?
F.S.Mehmet1453
Dursun Temelin kelini ne zaman görse onun kel kafasına takılırmış....
Yine birgün Dursun Temelin kelini okşayarak:
-"Tıpkı benim hatunun kıçı gibi"
Bu duruma artık tahamül edemeyen Temel eliyle kel kafasnı elliyerek:
-"Hakketen yahu aynı o"
F.S.Mehmet1453
Dursun Temelin kelini ne zaman görse onun kel kafasına takılırmış....
Yine birgün Dursun Temelin kelini okşayarak:
-"Tıpkı benim hatunun kıçı gibi"
Bu duruma artık tahamül edemeyen Temel eliyle kel kafasnı elliyerek:
-"Hakketen yahu aynı o"
F.S.Mehmet1453
Istanbulda yasayan bizim Temel av sporuna merak salar.Av icin gerekli malzemeleri alir. Birkac gun avlanir.Birgun kahvede otururken Bizim Temel baslar maceralarini anlatmaya.
Derki:
-Birgun tufegimi aldim Belgrad Ormanina gittim.Yarim saat gezdikten sonra bir baktim beyaz bir ayi bana dogru geliyor.Tufegimi dogrultmamla ates etmem bir oldu. Tek kursunla ayiyi yere serdim.
O sirada arkadaslarindan birisi:
-Hadi ulan oradan Belgrad Ormaninda ayinin ne isi var.der.Tabi bizim Temel bu lafin altinda kalir mi.Hemen:
-Haçan ayi bu ne bilsun oranin Belgrad Ormani olduguni,der.
F.S.Mehmet1453
Istanbulda yasayan bizim Temel av sporuna merak salar.Av icin gerekli malzemeleri alir. Birkac gun avlanir.Birgun kahvede otururken Bizim Temel baslar maceralarini anlatmaya.
Derki:
-Birgun tufegimi aldim Belgrad Ormanina gittim.Yarim saat gezdikten sonra bir baktim beyaz bir ayi bana dogru geliyor.Tufegimi dogrultmamla ates etmem bir oldu. Tek kursunla ayiyi yere serdim.
O sirada arkadaslarindan birisi:
-Hadi ulan oradan Belgrad Ormaninda ayinin ne isi var.der.Tabi bizim Temel bu lafin altinda kalir mi.Hemen:
-Haçan ayi bu ne bilsun oranin Belgrad Ormani olduguni,der.
F.S.Mehmet1453
Adanali Cemal, Kayserili Kemal ve Temel bu uc arkadas Bogaz Koprusunde tamir yapiyorlarmis ve karilarida bunlara yemeleri icin
bir seyler hazirliyormus. Ama hep ayni seyler. Kayserili yemek torbasini aciyor pastirmali ekmek. Adanali aciyor kofte ekmek.
Temel aciyor ekmek arasi hamsi. Bu hep boyle devam ediyormus. Neyse gunlerden birgun bunlarin canina tak etmis ve demisler
yine ayni seyleri hazirladilarsa kendimizi kopruden atalim. Adanali bakmis ekmege kofteli hop assaga atlamis,Kayserilininki de
pastirmali,oda atlamis asagi. Temel bakmis hamsili, o da dayanamamis ve atlamis.Bunlarin evlerinde de agit yakiliyormus.
Adanalinin karisi: -Vah zavalli kocacigim kofte ekmegi ne cok severdi hep kendi ellerimle hazirlardim.
Kayserili -Vah zavalli kocacigim pastirmali ekmegi ne cok severdi hep kendi ellerimle hazirlardim
Karadenizli ise -Vah zavalli kocacigim hamsi ekmegi ne cok severdi her sabah kalkip kendi hazirlardi..
F.S.Mehmet1453
Adanali Cemal, Kayserili Kemal ve Temel bu uc arkadas Bogaz Koprusunde tamir yapiyorlarmis ve karilarida bunlara yemeleri icin
bir seyler hazirliyormus. Ama hep ayni seyler. Kayserili yemek torbasini aciyor pastirmali ekmek. Adanali aciyor kofte ekmek.
Temel aciyor ekmek arasi hamsi. Bu hep boyle devam ediyormus. Neyse gunlerden birgun bunlarin canina tak etmis ve demisler
yine ayni seyleri hazirladilarsa kendimizi kopruden atalim. Adanali bakmis ekmege kofteli hop assaga atlamis,Kayserilininki de
pastirmali,oda atlamis asagi. Temel bakmis hamsili, o da dayanamamis ve atlamis.Bunlarin evlerinde de agit yakiliyormus.
Adanalinin karisi: -Vah zavalli kocacigim kofte ekmegi ne cok severdi hep kendi ellerimle hazirlardim.
Kayserili -Vah zavalli kocacigim pastirmali ekmegi ne cok severdi hep kendi ellerimle hazirlardim
Karadenizli ise -Vah zavalli kocacigim hamsi ekmegi ne cok severdi her sabah kalkip kendi hazirlardi..
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:41 AM
Temel işe girmek için sözlü sınava giriyor.Çok heyecanlı, bir önceki adaya soruyor :
-Ne sorayiler?
-Ayakkabı.
Temel’in sırası geliyor, bilsin diye kolay soruyorlar :
-Dört ayaklıdır, miyav miyav der.
Temel soruyor :
-Bağcıkli midur?
F.S.Mehmet1453
Temel işe girmek için sözlü sınava giriyor.Çok heyecanlı, bir önceki adaya soruyor :
-Ne sorayiler?
-Ayakkabı.
Temel’in sırası geliyor, bilsin diye kolay soruyorlar :
-Dört ayaklıdır, miyav miyav der.
Temel soruyor :
-Bağcıkli midur?
F.S.Mehmet1453
Temel şehrin en gözde semtinde büro tutmuş ve kapısına "Avukat Temel" yazılı bir tabela asmış. Yeni bürosunda ilk sabah otururken kapı çalınmış ve sekretere:
- Kapıyı aç kızım
demiş. Sekreter kapıyı açıp büroya gelen adamı Temelin odasına soktuğu anda Temel hemen telefona sarılmış konuşmaya başlamış:
-O iş tamam beyim... Benum aldığum davada kötü bir netice çıkmaz, tabi hemen çıkarıruz Osmanı da ben kurtarmıştım Dursunu da... Siz hiç merak etmeyun. Ankarada çok tanıduk var.
Konuşma bu şekilde birkaç dakika daha devam ettikten sonra Temel sekreterin odaya getirdiği adama:
- Aman efendum kusura bakmayun ama görüyorsunuz ki işler çok yoğun sizin ne davanuz vardı?
Demiş. Adam
-Hiiç...Benim davam filan yok ben telefonunuzu bağlamaya gelmiştim! demiş.
F.S.Mehmet1453
Temel şehrin en gözde semtinde büro tutmuş ve kapısına "Avukat Temel" yazılı bir tabela asmış. Yeni bürosunda ilk sabah otururken kapı çalınmış ve sekretere:
- Kapıyı aç kızım
demiş. Sekreter kapıyı açıp büroya gelen adamı Temelin odasına soktuğu anda Temel hemen telefona sarılmış konuşmaya başlamış:
-O iş tamam beyim... Benum aldığum davada kötü bir netice çıkmaz, tabi hemen çıkarıruz Osmanı da ben kurtarmıştım Dursunu da... Siz hiç merak etmeyun. Ankarada çok tanıduk var.
Konuşma bu şekilde birkaç dakika daha devam ettikten sonra Temel sekreterin odaya getirdiği adama:
- Aman efendum kusura bakmayun ama görüyorsunuz ki işler çok yoğun sizin ne davanuz vardı?
Demiş. Adam
-Hiiç...Benim davam filan yok ben telefonunuzu bağlamaya gelmiştim! demiş.
F.S.Mehmet1453
Dört kişilik avcı grubu, tecrübeli avcı Temelin önderliğinde ormanda ilerlemektedirler. Karşılarına küçük bir delik çıkar. Temel yatın yere tavşan deliği! Bütün avcılar yere yatarlar. Gerçekten bir müddet sonra delikten tavşan çıkar. Avcılar hemen Vururlar.
Tekrara yürümeye başlarlar. Bir süre sonra büyük bir delik çıkar karşılarına. Temel: "Yatın yere, tilki deliği!" Yatarlar. Biraz sonra tilki çıkar onu da vururlar. Tekrar düşerler.
Bu defa daha büyük bir delik çıkar. Temel:" Yatın yere ayı ini", Yere yatarlar ve çıkan ayıyı vururlar. İyice keyiflenen avcılar yürümeye devam ederler. Kısa bir zaman sonra kocaman bir deliğin başında dururlar. Acemiler hep birden Temele bakaralar. Temel:"Uşaklar ne çıkacağunu bilmeyrum. Ama yatın ne çıkarsa bahtumuza!" Ertesi gün gazetelerde:
Dört avcı tren altında can verdi...
F.S.Mehmet1453
Dört kişilik avcı grubu, tecrübeli avcı Temelin önderliğinde ormanda ilerlemektedirler. Karşılarına küçük bir delik çıkar. Temel yatın yere tavşan deliği! Bütün avcılar yere yatarlar. Gerçekten bir müddet sonra delikten tavşan çıkar. Avcılar hemen Vururlar.
Tekrara yürümeye başlarlar. Bir süre sonra büyük bir delik çıkar karşılarına. Temel: "Yatın yere, tilki deliği!" Yatarlar. Biraz sonra tilki çıkar onu da vururlar. Tekrar düşerler.
Bu defa daha büyük bir delik çıkar. Temel:" Yatın yere ayı ini", Yere yatarlar ve çıkan ayıyı vururlar. İyice keyiflenen avcılar yürümeye devam ederler. Kısa bir zaman sonra kocaman bir deliğin başında dururlar. Acemiler hep birden Temele bakaralar. Temel:"Uşaklar ne çıkacağunu bilmeyrum. Ama yatın ne çıkarsa bahtumuza!" Ertesi gün gazetelerde:
Dört avcı tren altında can verdi...
F.S.Mehmet1453
08-20-2007, 11:42 AM
Temel ile İdris avcılığa merak sarmışlar ve bu işi pirinden ögrenmeyi kafaya koymuşlar. Duymuslarki bilmem ne köyunde bir Mehmet ağa varmış,bu işin piriymiş. Hangi delikten, hangi hayvan çıkar bilirmiş. Doğru Mehmet ağaya gitmişler, dertlerini anlatmışlar. Hayli yaşli bir adam olan Mehmet ağa "zaten artık benimde birilerini yetiştirmem lazım" demiş ve çıkmışlar dağlara.Ufacık bir delik çıkmış karşılarına. Mehmet ağa demiş
- "Bu delikten biraz sonra sincap çıkar."
Gerçekten iki dakika sonra çıkmış sincap, bizim avcılarda sincabı bir atışta vurmuşlar. Biraz ileride biraz daha büyük bir delik.
Mehmet ağa demis :
- "Birazdan burdan bir tavşan çıkar.", dediği gibi tavşan çıkmış gerçekten ve bizimkilerde indirmişler aşağı. Daha ileride biraz daha büyük bir delik bu defaki kurban tilki ve daha sonra daha büyük bir delikten de bir ayı avlamışlar.
Mehmet ağa
- "Ben yoruldum artık gidiyorum", demis.
Temel ile İdris biz biraz daha avlanacağız diye devam etmişler. Koca bir deliğe rastlamışlar ve beklemeye başlamışlar.
Ertesi günkü gazetelerde haber
- "Manisa treni iki kişiyi ezdi".
F.S.Mehmet1453
Temel ile İdris avcılığa merak sarmışlar ve bu işi pirinden ögrenmeyi kafaya koymuşlar. Duymuslarki bilmem ne köyunde bir Mehmet ağa varmış,bu işin piriymiş. Hangi delikten, hangi hayvan çıkar bilirmiş. Doğru Mehmet ağaya gitmişler, dertlerini anlatmışlar. Hayli yaşli bir adam olan Mehmet ağa "zaten artık benimde birilerini yetiştirmem lazım" demiş ve çıkmışlar dağlara.Ufacık bir delik çıkmış karşılarına. Mehmet ağa demiş
- "Bu delikten biraz sonra sincap çıkar."
Gerçekten iki dakika sonra çıkmış sincap, bizim avcılarda sincabı bir atışta vurmuşlar. Biraz ileride biraz daha büyük bir delik.
Mehmet ağa demis :
- "Birazdan burdan bir tavşan çıkar.", dediği gibi tavşan çıkmış gerçekten ve bizimkilerde indirmişler aşağı. Daha ileride biraz daha büyük bir delik bu defaki kurban tilki ve daha sonra daha büyük bir delikten de bir ayı avlamışlar.
Mehmet ağa
- "Ben yoruldum artık gidiyorum", demis.
Temel ile İdris biz biraz daha avlanacağız diye devam etmişler. Koca bir deliğe rastlamışlar ve beklemeye başlamışlar.
Ertesi günkü gazetelerde haber
- "Manisa treni iki kişiyi ezdi".
F.S.Mehmet1453
Temel bir kurt köpegi almus ve çok iyi egitmis. Adi Coni ymis. ConiTemelin her söyledigini anliyormus ve yapiyormus. Hatta telefona bile bakabiliyormus. Telefon çaldiginda ayagi ile handfree tusuna dokunup Temelin söylediklerini cevaplayabiliyormus. Bir gün Temel evi aramis. Coni telefonu açmis. "HAV" demis.
Ula Coni sen musun?
HAV
Fadime evde mu
HAV
Baska kimse var mi ?
HAV
Ula kaç kisi var?
HAV HAV
Ne yapiyiler ?
eheheheehehe
Ula ne zamandan beri yapiyiler ?
auuuuuuuu
F.S.Mehmet1453
Temel bir kurt köpegi almus ve çok iyi egitmis. Adi Coni ymis. ConiTemelin her söyledigini anliyormus ve yapiyormus. Hatta telefona bile bakabiliyormus. Telefon çaldiginda ayagi ile handfree tusuna dokunup Temelin söylediklerini cevaplayabiliyormus. Bir gün Temel evi aramis. Coni telefonu açmis. "HAV" demis.
Ula Coni sen musun?
HAV
Fadime evde mu
HAV
Baska kimse var mi ?
HAV
Ula kaç kisi var?
HAV HAV
Ne yapiyiler ?
eheheheehehe
Ula ne zamandan beri yapiyiler ?
auuuuuuuu
F.S.Mehmet1453
Temel bir arkadasindan cok iyi tuyo veren bir adamin adini ogrenir. Hemen kosar; Bugun yapilacak yarista hangilerine oynamaliyim" der.
Sen kac yasindasin?" diye sorar.
"28 " der Temel.
Adam da; "Tamam, git 2 ve 8 e oyna."
Gercekten adamin verdigi tuyo yarislar sonunda tutmustur. Temel ikinci hafta yine gider. Yine soru aynidir.
Sen kac kilosun? " der.
Temel " 76 kiloyum." deyince;
Bu hafta da git 7 ve 6 ya oyna." der.Bu yarisin sonuclarini da adam dogru tahmin saskinlik icinde
izlemektedirler.Bu kez Temel neyi var neyi yok satar. Parasini cebine koyar, yine ayni adamin yolunu tutar.
Adam bu kez " Senin penisin ne kadar? der.
Temel saskinlik icinde " 25 cm. " deyince adam da
"Bu sefer de 2 ve 5e oynayacaksin" der.
Arkadaslari yarisin sonuclarini cok merak etmektedirler. Ertesi gun hemen Temel in yanina kosarlar ki bir bakarlar Temel in yuzu cok kotudur. Hemen sorarlar ne oldu diye. Temel in verdigi yanit ise sudur:
"Gururumun kurbani oldum. 1 ve 3 kazandi"
F.S.Mehmet1453
Temel bir arkadasindan cok iyi tuyo veren bir adamin adini ogrenir. Hemen kosar; Bugun yapilacak yarista hangilerine oynamaliyim" der.
Sen kac yasindasin?" diye sorar.
"28 " der Temel.
Adam da; "Tamam, git 2 ve 8 e oyna."
Gercekten adamin verdigi tuyo yarislar sonunda tutmustur. Temel ikinci hafta yine gider. Yine soru aynidir.
Sen kac kilosun? " der.
Temel " 76 kiloyum." deyince;
Bu hafta da git 7 ve 6 ya oyna." der.Bu yarisin sonuclarini da adam dogru tahmin saskinlik icinde
izlemektedirler.Bu kez Temel neyi var neyi yok satar. Parasini cebine koyar, yine ayni adamin yolunu tutar.
Adam bu kez " Senin penisin ne kadar? der.
Temel saskinlik icinde " 25 cm. " deyince adam da
"Bu sefer de 2 ve 5e oynayacaksin" der.
Arkadaslari yarisin sonuclarini cok merak etmektedirler. Ertesi gun hemen Temel in yanina kosarlar ki bir bakarlar Temel in yuzu cok kotudur. Hemen sorarlar ne oldu diye. Temel in verdigi yanit ise sudur:
"Gururumun kurbani oldum. 1 ve 3 kazandi"
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.