Giriş

Tam Sürümü Görüntüle : fıkralara devamm

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12

GhencThurk
10-13-2007, 12:00 AM
Garaj
hava çok karli radyo'dan her gün yayin yapiliyormus
- Bu gün yollar karli yollarin buz tutma ihtimali var o yüzden sag taraftan gidin yada sol taraftan gidin. Temel bu yayinlara göre sag ya da soldan hareket ediyormus.Yine yagisli bir gün radyo yine yayin yapiyormus radyodaki kadin
- Bu gün yollar yine buzlu tam su taraftan gidin derken yayin kesilmis. Temel'de yaninda oturan Fadime'ye dönmüs
-Haçen kadin açikleme yapemadu yayin kesuldu simdi arabayu ne tarafe çekelum Fadime hemen cevap vermis;
- Usagum bu gün birak araba garajda galsun

GhencThurk
Öksürük
Temel ile Dursun doktora gitmisler. Dursun öksürüyor, Temel ise kabiz imis. Doktor bunlara birer surup vermis fakat siseler karismis.Doktor bir hafta sonra kontrole gelmelerini istemis. Bir hafta sonra Dursun doktora gitmis. Doktor "nasil oldun, öksürügün geçti mi?" diye sormus. Dursun ise "Toktor pey haçan cesaret edup te öksüremeyrum" demis

GhencThurk
Bebek
Temel komutandan izin istemis ve eklemis:
-Çocugum olacakta!
Komutan:
-Ne zaman? demis. Temel:
-Izin verirseniz eve gittikten 9 ay sonra demis.

GhencThurk
Yemek
temel birgün ispanyaya gitmis bir arkadasinin tavsiyesi ile bir restuaranta girmis ve bana engüzel yemegi getirin demis garsonun getirdigi yemegi temel afiyetle yemis ve garson bu yemegin ne oldugunu sormus garsonda boganin testisleri demis ve temel ispanyadan ayrilip türki yeye dönmüs daha sonra temel isleri nedeniyle tekrar ispanyaya gitmis ve ayni lokanta ya yemek yemek için girmis ve ayni yemegi siparis etmis garson yemegi getirdikten sonra temel afiyet ile yemis yedikten sonra garsona sormus demiski ya garson bey buseferki biraz küçüktü demis garsonda temele e! her zaman matador kazanacak degilya demis

GhencThurk
10-13-2007, 12:01 AM
Bulgu
temel bilim adami iken temeli dünya bilimadamlari toplantisina çagirirlar. avrupali bilginler baslar;bizim yaptigimiz kazilarda 25m. assagi indik ve telefon koablolari bulduk. demek ki bizim atalarimiz telefon kullanmislar diye övüne övüne konusmuslar.sira bizim temele gelir;biz yaptigimiz kazilarda 50m. assagi indik bisey bulamadik, demek ki bizim atalarimiz cep telefonu kullanmislar"demis.

GhencThurk
Muhallebi
Temel ile Dursun Amerika'da yasarlarken paralari bitmis ve bir banka soymayi kafalarina koymuslar. Gece yarisi olmus,Dursun ve Temel kapilari açip içeride kasalari aramaya koyulmuslar. Temel bir kasa görmüs, açmislar ve içinden bir kase muhallebi çikmis. E bu kadar ugrastik bosa gitmesin demisler ve bunu Temel afiyetle yemis. Daha sonra bir kasa daha görmüsler ve onu da açmislar bir kase muhallebi daha. Bunu da Dursun yemis. Tabii ikisi de sasirmis koca bankada nasil para olmaz diye ve orayi terk etmisler.Ertesi gün gazetelerde manset :
"Dünyanin en büyük Sperm Bankasi soyuldu!.."

GhencThurk
Eyaletlerin Hikayesi
Temel ile Idris cok eskiden bir yolculugacikmislar.Temel'in arkasinda saz, Idris'in sirtinda azik, Asya'yi gecip, Amerika'ya gelmisler. Burda dolasirken birden etraflarini kizilderililer sarmis.
Napicaz derken Temel:
-"Ben sazimi cikartip caligim, bunlar boyle birsey gormemislerdir,"deyip baslamis saz calmaya. Temel'in saz calisini duyan butun kizilderililer son hizla kacmislar.
Bunun uzerine Idris:
-"Buraya bir tek saz yetti, buranin adi TekSaz olsun" demis.
Gene yola koyulmuslar. Bir gun yine kizilderiler etraflarini sarmislar,
Temel gene ayni taktik saz calmis. Sazi duyan yerliler iyicene sinirlenip uzerlerine yurumeye baslamislar Temel ile Idrisin.
Bunun uzerine Idris guzel bir yellenmis. Kokuya dayanamayan kizilderilerin hepsi vin.
Temel:
-"Buranin adi da Laz VeGaz olsun bari," demis.
Dolasmaya devam ederlerken gene kizilderililer saldirmislar. Temel baslamissaza, ama sazi duyan kizilderililer cok sinirlenip almislar sazi, Temelin uygun bir yerine monte etmisler ve gitmisler. Bunun uzerine Idris:
-"Buranin adi da ArkanSaz olsun".

GhencThurk
Kilçik
Temel bir gün trene binmis.hamsilerini çikarir kilçiklarini bir yana etlerini bir yana ayirir.etlerini posete sarip camdan atar.kilçiklarini ekmegin arasina koyup yemege baslar.karsisindaki adam sasirir ve 'niye etlerini attin kilçiklarini yiyorsun'der.
Temel'de karadenizliler kilçiklarini yedikleri için akillidir der.
adam imrenir bir tane kilçikli ekmek ister.Temel olur ama tanesine '500bin' isterim der.
Adam 'tamam' der ve 5 tane yer. Tabii çok hosuna gider. Sonra'yahu begendim yedim ama sana 2,5 milyon verdim, hamsinin kilosu zaten o kadar'der.
Temel'in cevabi 'bak gördün mü? akillanmaya basladin'olur.

GhencThurk
10-13-2007, 12:02 AM
Savas Hilesi
trabzonlularla kayserililer savas yapiyorlarmis. kayserililer trabzonlularda temelle dursun çoktur diyip bagiriyorlarmis kalkani vuruyorlarmis bizim temelle dursunun da bu aralar kulaklari pek duymazmis. o yüzden trabzon ordusunda tek temelle dursun onlar kalmis. dursun demiski bizde ahmet diyelim kalkani vuralim mehmet diyelim kalkani vuralim demisler bagirmaya baslamislar ama kimse kalkmamis . bu arada temelde yerde 500.000TL bulmus ve cömert davranarak ha bu 500.000TL kimundur daa diye bagirmis ve herkez ayaga kalkinca kayserililerin hepsi vurulmuslar . (savasin galibi bizim trabzonlulardir daa)

GhencThurk
Fren sistemi
Bir gün Temel,Italyan ve Fransiz fren testi yapiyorlarmis.Italyan Ferrari ile duvara 1cm kala durmus. Italyan: Benim arabamda ABS var demis.
Fransiz Audi ile duvara 1mm kala durmus. Fransiz:Benim arabamda ASR var demis.
Sonra Temel Dogan ile duvara geçirmis.Temeli kan revan içinde arabadan çikarmislar. Italyan ve Fransiz:Senin arabanda hangi fren sistemi var demisler.
Temel:Benim arabada ASD (Anasini Satsan Durmaz)sistemi var demis.

GhencThurk
Tüp Geçit
Istanbul'a tüp geçit yapilmasi için ihale açilmis, Amerika, Japonya vs. hepsi teklif vermis, 10 milyar, 20 milyar dolar... Bizim Temel'le Dursun ise 10 bin dolar teklif etmis.
Komisyon gitmis Trabzon'a Temel'le Dursun'u görmeye... Demisler ki,
-- Ihaleyi size verecegiz, anlatin bakalim projenizi?
Temel baslamis anlatmaya...
-- Ben gidicem Anadolu yakasina basliycam denizin altindan kazmaya, Idris'de gidecek Avrupa yakasindan kazacak. Denizin altinda ortada bulusucaz.
Yetkililer sormus ;
-- Peki ya hic bulusamazsaniz ne olacak ?
Idris bu sefer atilmis ;
-- O zaman bir tüp geçit fiyatina iki tüp geçit yaptirmis olacaksiniz

GhencThurk
Altin Pisuvar
Bir gün Temel eglenmek için bir yer ariyormus. Daha önceleri barlara gidiyormus fakat simdi gidecek farkli bir yer ariyormus. Bir arkadasi ona Sari Bar adli bir yer önermis.Oda gitmis fakat diger yerlerden hiçbir farki yokmus. Neyse demis içkisini içmis tuvalete gitmis . Bir de ne görsün altin bir pisuvar var.
Cok sasirmis daha sonra pisuvara iseyip gitmis.
Obür gün yine gelmis ve içkisini içip tuvalete gitmis. Bir de ne görsün altin pisuvar yerinde yok.
Barmene gidip "Tek farkunuz altun pisuvardu, sinci o da yok" demis.
Barmen barda oturan iri yari adama
"Necmi abii senin saksafona iseyen adam geldi" demis.

GhencThurk
Balik Avi
Temel Kuzey Kutbuna gider. Buzda balik avlamak çok popüler oldugunu duyar, hemen kendine bir olta alir ve buldugu ilk genis buzlu alanda ise girisir.
Tam buzu kirmaya çalisirken gümbür gümbür bir ses duyar:
"Orada balik bulamazsin!".
Ne oldugunu anlamayarak etrafina bakinir ama sesin nereden geldigini çözemez. Biraz ileriye gidip tekrar buzu kirmaya çalisirken ayni ses yine duyulur:
"Sana söyledim geri zekali, orada balik bulamazsin!!".
Temel korku içinde basini yukari kaldirir ve dehset içinde sorar:
"Tanrim? Sen misin?".
Ayni ses cevap verir:
"Hayir, ben buz hokey sahasinin bekçisiyim"

GhencThurk
10-13-2007, 12:03 AM
Temel'e Mercedes Lazim
Bizim Temel ile Cemal bir gun luks bir otelin lobisinde harika bir hatun gorurler.Temel der ki, 'Ula Cemal, gidip bi bakayim, bu kadindan is cikar mi?'
Temel yaklasir kadina, sorar :
- 'Benimle bi yemek yemek ister misiniz ?'
- 'Bahse girerim su kapidaki Mercedes sizin degil'
- 'Degildir'
- 'Soyle iyi durumda bir banka hesabiniz da yoktur sanirim'
- 'Yoktur'
- 'Karadeniz kiyilarinda soyle iki katli bir ciftlik eviniz de yoktur heralde'
- 'Yoktur'
- 'Hadi o zaman cek arabani!'
Temel boynu bukuk doner Cemal'in yanina :
- 'Ula Cemal, benim Limuzini sana versem Mersedesini bana verirsin?'
- 'Veririm Temel'im'
- 'Bi telefon etsem kendi bankamda bana hesap acarlar mi ?'
- 'Acarlar Temel'im'
- 'Tamam o da kolay da, heralde bizim peder ucuncu kati yikmama izin vermez'

GhencThurk
10-13-2007, 12:04 AM
Kola makinasi
Temel kola makinalarinin birinin karsisina geçmis, jeton atip kola aliyormus.jeton atip kola aliyomus jeton atip kola aliyomus.
yanina kendi halinde bir adam gelmis ve;
-'ha temel ne yapiyursun da'demis. temel'de;
-'karisma usagum sansim yaver gideyur' demis

GhencThurk
Ayni yerde
Temel uzun zamandir görmedigi arkadasi Cemal'le Istanbul'da
karsilasinca :
- Usak nasilsun pakayum?
- Iyiyum...
- Çocuklarin nasildur?
- Onlar da iyidur.
- Peki karin nasildur?
Temel böyle sorunca Cemal'in birden yüzü degisir...Temel
arkadasinin karisinin geçen yil öldügünü hatirlayip hemen söyle der:
- Yani hala ayni mezarda mi yatiyii?

GhencThurk
Temel'in gazetesi
Temel bir dag basinda oturuyormus ve en büyük zevki günlük gazete okumakmis fakat tembelmis ve gazete alabilecegi tek yer oturdugu dagin etegindeki bakkalmis.Bu is icin hep Fadimeyi gönderirmis. Fadime birgün sikilmis ve pazartesi günü 7 tane o günün gazetesinden almis. Ve pazartesi günü bir gazete verip digerlerini saklamis. Ertesi gün Temel gazete isteyince dün aldigi gazetelerden birini ben cikiyorum deyip islerini hallettikten sonra cikarip vermis. Çarsamba günü yine Temel gazete istemis Fadime yine islerini halledip temele gazeteyi vermis. Persembe günü yine Temel gazete istemis Fadime yine vermis. Aksama dogru Temel Fadimeyi cagirip "Fadime" demis.
"Dünyada ne salak insanlar var;dört gündür ayni adam ayni yerdeki agaca arabasini carpiyor"

GhencThurk
Randevu
Temel, Dursun'la safakta köprü altinda bulusmak için anlasmislar.Temel demis ki, yatsiya cadar celdim celdim,celmeüm cidersun

GhencThurk
Tren
Temel ve iki arkadasi istanbul'dan Trabzona'a gitmek üzere tren garina giderler. Ilk Trabzon treni 1 saat sonradir, bileti alirlar. Ne yapalim bir saat diy düsünürken yemege gitmeye karar verirler. Yemekte sohbet, muhabbet saate bir bakarlar ki 1 saati geçmis. Hemen kosarlar tren garina ama tren gitmis. Yine bilet alirlar 1 saat sonrasi için. Ne yapalim vakiti nasil geçirelim derken kahveye giderler. Çaylar kahveler sohbetler uzar da uzar ve saate
baktiklarinda 1 saat olmasina 5 dakika vardir. Hemen kosarlar gara ama trene yetisemezler.Giseye gidip sorarlar yine Trabzon'a gidicek tren varmi diye.Gisedeki adam
"Bakin bu son tren eger bunuda kaçirirsaniz Trabzon'a bugün dönemezsiniz" der .
Bileti alirla yine sikilmislar ne yapalim derken pastaneye gitmeye karar vermisler. Pastalar, kekler, çörekler muhabbet derken saate bir bakmislar ki 1saat olmak üzere hemen kosmuslar gara. Tren yeni hareket ediyor, içlerinden biri uzun ilk vagonu yakalamis, digeri orta boylu son vagona tutmus. Tren gitmis,Temel oturmus yere baslamis gülmeye. Gise memuru yanina gelmis.
"Sen ne garip adamsin. 3 tren kaçirdin, arkadaslarin gitti, sen kaldin, aglayacagina gülüyorsun be adam.
Temel : "Uy hemserum onlar beni geçirmeye geldiydu ben ona güleyrum"demis.

GhencThurk
10-13-2007, 12:05 AM
Çölde
Temel colun ortasinda susuz kalmis. Birden cin gelmis uc dilekte
bulunmasini istemis.
-Su.
-Bir sise buz gibi su gelmis. Cin,
-Bu sise hic bitmez. Bittikce kendiliginden dolar, obur dileklerin neydi?.
Temel,
-Bu siseden iki tane daha.

GhencThurk
Temel fotografcida
Temel bir gün fotografini çektirmek istemis. Fotografçiya;
- Ben fotograf çektirmek istiyorum. Lakin vesikalik olmayacak.
Fotografçi;
- Olur efendim. 24 çarpi 32'ye ne dersiniz?
Temel;
-432 eder de, haçan punin konimuzlan ne alakasi vardur?

GhencThurk
Temel atma töreni
Adamin biri bir gün Karadeniz Bölgesi'nde gezmeye gider.
Arabasiyla ilerlerken bakar bir uçurumun kenarinda muhtesem bir manzara ve de bir grup yöreli davul zurna kemençe horon
tepiyorlar. Çeker arabasini ve baslar seyretmeye,ama o da ne... Adamlar bir tur atip geliyorlar uçurumun basina ve halayin basindakini atiyorlar asagiya...Sonra bi tur daha ve yine bi adam asagiya...
Turist dayanamaz yaklasir yanlarina ve sorar:
- Kardesim ne diye atiyosunuz adamlari asagiya?
Içlerinden biri cevap verir:
-Haçan biz burada Temel atma töreni yapayruk.......

GhencThurk
Prova
Temel is için gittigi bir sehirde birkaç günlügüne bir otele yerlesmis.
Aksam yatma vakti yataga girdiginde yan otel odalarinin birinde büyük
bir gürültü. Temel rahatsiz oldugundan uyku tutmayinca gidip uyarmak
istemis. Kapiyi çalip, durumu anlatinca kapiyi açan;
- Kusura bakmayin biz müzisyeniz yarin bir konserimiz var da prova
yapiyoruz.
Anlayisla karsilamis Temel, ve geri dönmüs. Ertesi gün yine ayni gürültü
ve yine uykusuzluk. Tekrar gitmis ve kapiyi çaldiginda yine ayni cevapla
karsilasmis ve yine anlayisla karsilasmis.
Bu durumlar birkaç gün bu sekilde sürmüs. Bir gün aksam müzisyenlerden
gürültüye devam ama kapiyi çalan yok. Merak etmisler;
-Bu Temel'e bir sey oldu galiba
Kapisini çalmislar Temel'in ama kapiyi açan yok. Bir yolunu bulup içeri
girmisler. Yatak odasindan Temel'in tuhaf sesleri geliyor. Yavasça
yaklasmislar Temel yatagin üzerinde mastürbasyon vaziyetlerinde. Biri
dayanamamis sormus:
-Arkadas bu ne vaziyet?
Temel de;
-Bugün prova yapiyrum, haçan yarin hepinizun anasini....

GhencThurk
Vampir Temel
Bir tepenin ardinda 3 tane vampir duruyormus.. Adlari Hank , Frank ve tabii
ki Temel .. Hank benim karnim acikti bir söyle uçayim da karnimi doyurup geleyim demis . Bu uçmus bi 15 dk sonra geri gelmis agzi burnu kan içinde
Bizimkiler nerden buldun? diye sormuslar .
O da"Surda sirali isiklar var ya demis iste orda tombik bir kadin yatiyordu .. Daldim basta çok debelendiama sonunda teslim oldu" demis ..
Frank da ben bi karinimi doyurayimdeyip o da uçmus. Oda 15 dk sonra geri gelmis ..Tabii ki onunda agzi burnu kan içinde!
Ona da sormuslar nerden buldun diye.
O da "Surda 3 tane isik var ya demis, iste orda bi adam buldum bende onun kanini içtim geldim demis . En son bizim Temel bende karnimi doyurup da geleyim demis .. O da uçmus fakat hemen gelmis, üstelik agzi burnu kan içinde. Bunlar merak edip sormuslar sen ne kadar hizlisin bu kadar çabuk nasil buldun demisler . Bizim Temel de
"Surda direk var ya demis gördünüz mü?"
Onlar da evet demisler .
"He iste ben o diregi görmedim de"

GhencThurk
10-13-2007, 12:06 AM
Laz sorulari:
1.Bir laz pilot ucagi nasil ucurur?..
Dinamitle.
2.Bir laz gülmekten katila katila ölmüs..
Otopsi yapmislar... Espiriyi bulamamislar.
3.Bir lazi sinifta nasil teshis edebilirsiniz?..
Ögretmen tahtayi silerken o da defterini siler...
4.Bir lazi cenazede nasil teshis edebilirsiniz?...
Sadece o hediye getirmistir...
5.Istanbul-Trabzon ucaginda nicin film gösterilmiyormus?...
Film bitince ucaktakiler arka kapidan cikiyorlarmis...
6.Dolapta iskelet ne anlama gelir?...
Laz saklambac oynamis...
7.Rize'deki köpeklerin burnu neden basiktir?...
Park etmis otomobilleri kovaladiklari icin...
8.Lazlar buz dolabinda nicin bos sise bulundurur?...
Icki icmeyen misafirler icin...

GhencThurk
Orman
Temel'le Dursun ormanda uyuyorlarken bir ara Dursun Temel'e sesleniyor:
-Temel, ormanin guzeligine bak!.
Temel:
-Agaclardan goremiyorum ki.

GhencThurk
Süzme
Temelin 8 tane cocugu varmis ama hepsi de birbirinden salak,
gerizekaliymis. Temel ve karisi Fadime doktora gitmisler.Durumu
anlatmislar. Böyle böyle biz artik cocuk istemiyoruz demisler. Doktor
bunlara 1-2 kutu prezervatif vermis. Nasil kullanilacagini falan anlatmis
yollamis. Neyse bunlar kullana kullana bir gün prezervatifleri kalmamis
Temel kara kara düsünmeye baslamis . Ne yapsak ne etsek diye Fadime "Dur ben sana dantelden örüvereyim demis" Olcüyü falan almis 1-2 gün icinde örmüs. aradan 9 ay gecmis Temel ile Fadimenin 1 cocuklari daha olmus. Zamanla cocuk büyümüs, 9-10 yaslarina gelmis. Ama nasi bi cocuk zeki mi zeki, firlama mi firlama . Önceki 8 ine hiç benzemiyo. Tum sinavlarda birinci, sporda tum sehrin en iyisi, Köyün en zeki,atilgan cocugu olmus.
Bir gün Temel kahvede otururken sormuslar :
" Ya Temel senin 9 cocugun 8'i deli mi deli bu sonuncusu nasi oluyor da
bu kadar akilli oldu?" Temel gerine gerine cevap vermis :
" Suzme o, suzme."

GhencThurk
10-13-2007, 12:07 AM
Nosut
Temel Afrika'ya safariye gitmis. Ilk günün sonunda gece otelin lobisinde
avcilar konusuyormus. Ingiliz ben bugün 1 gergedan vurdum demis. Fransiz
ben de 1 aslan vurdum demis. Temel de ben de 1 nosut vurdum demis. Ingilizle Fransiz anlamamis ama cehaletleri belli olmasin diye de sormamislar. Ertesi gün yine ava gidilmis gece yine toplanmislar. Ingiliz ben 2 kaplan vurdum demis.Fransiz ben de 1 fil vurdum demis. Temel ben 4 nosut vurdum demis.Ingiliz dayanamamis sormus:
"Kusura bakma ama nosut nasil birseydir? Bunca yillik avciyim hiç duymadim."
Temel de "Ben de ilk defa burda gördüm. Kara kara birseyler insana benziyorlar. ellerini kaldirip nosut nosut diye bagiriyorlar demis.

GhencThurk
Ah su medya!
Temel bir gun hamama gider Herkezin uzerinde pestemal vardir ama temelin
uzerinde bir gazete kagidi sarilidir .... Temel e sorarlar
- Temel hayirdir niye pestemal degilde gazete kagidi
Temel cevap verir:
-Oglum medya herseyi buyutuyor..

GhencThurk
Temel ve çoban
Bir gün dagda gariban bir çoban zengin agasinin yüzlerce koyununu
otlatirken yanina birisi yaklasmis. Temel:
- Hey hemserim kolay gelsin. Sana burda kaç koyun oldugunu söylersem
banabir koyun verirmisin. Gariban çoban biraz düsünmüs ve aklindan
"Ulan ben bile burada kaç koyunoldugunu bazen sasiriyorum bu adam nerden bilecek demis" ve Çoban:
- Tamam bilirsen al bir tane koyunu götür. Temel:
- Tam 548 koyun var. Çoban:
- Hemsehrim dogru bildin. Bir koyunu al götür.Tabi o adam gitmis
koyunlarin arasina dalmis ve en irisini sirtlamis götürürkençoban
seslenmis.Çoban:
- Hey...! dur bakalim bende senin nereli oldugunu bilirsem koyunu geri
birakacak misin. Temel kabul edince coban:
- Sen Trabzon'lusun.
- Peki nereden anladin?
- 548 tane koyun içinden davar köpegini sirtlayip götüren Trabzonludan
baskasi olmaz da ondan.

GhencThurk
Temel'in icadi
Temel 1 sene çalismis bir alet yapmis.Alet bir karis sopa ucundada bir jilet ve bir peynir.bunu Ankara'ya götürmüs tescilletmek için.Demisler bu ne Temel anlatmis fare kapani.Fare sopanin üstünden gelecek peyniri yerken boynu kesilecek demis.Herkes demiski kesmenin olabilmesi için hareket lazim demisler ve Temel gitmis.1sene sonra gelmis ayni alet ucunda peynir yok bu nasil çalisir demisler. Fare gelecek peyniri göremeyecek nerden benim peynirim deyip kafasini sallarken boynu kesilecek demis.

GhencThurk
Kim taniyacak
Temelin biri birgün denize gider,soyunur elbiseleri sahilde birakir.
Çirilçiplak girer denize epey yüzdükten sonra döner gelir sahile bakar
elbiseler yok.Çaresiz bir eli önde bir eli arkada adem gibi eve gider.
Yolda yasli Temellerden birisi görür sorar usagim bu ne hal Temel durumu
anlatir, yasli Temel ula salak usagim yüzünü kapat oni kim taniyacak der

GhencThurk
10-13-2007, 12:09 AM
Temel'in inegi
Temel'in inegi hastalanmis. Komsusu Cemal'e gitmis.
- Ula inegun hastalandugunda ne vermistun?
- Tuz ruhi...
- Eyi......
Temel ertesi gun kosa kosa geri donmus...
- Ula inegum oldi...
- O zaman benimci de olmisti...

GhencThurk
10-13-2007, 12:10 AM
Suda kalma yarismasi
Temel,Dursun,Cemal suyun altinda en çok kalma yarismasi yapiyorlarmis.Dursun 15 dakika,Cemal 10 dakika durmus çikmislar. 10 saat olmus 20 saat olmus Temel in cesadi karaya vurmus.Daha sonra Fadimeye bas sagligi dilemisler.
-"Üzülme"diye tesellietmek istemisler.Fadime:
-"Önemli degil yarisi kazandi ya önemli olan o"demis.

GhencThurk
Temel'in kaynanasi
Temel bi gün kahveye girmis. Üstü basi yirtikmis. N'oldu diye sormuslar. Temel :
-Kaynanami gömdük.
Kahvedekiler:
-Iyi de bu halin ne?
-Biraz direndi de.

GhencThurk
Temel uçakta
Temel uçakla Trabzona gidecekmis.Oturmus bir yere rasgele... Asil yer
sahibi gelmis;
Yer sahibi: Beyfendi burasi benim yerim kalkarmisiniz?
Temel: Hayir
Yer sahibi : Beyfendi burasi benim yerim kalkin
Temel: Hayir
Yer sahibi gider hostese basvurur.
Hostes: Beyefendi burasi sizin yeriniz degil kalkarmisiniz lütfen
Temel: Kalkmam
Hostes çare bulamayinca kaptana basvurur.
Kaptan, Temel'in kulagina bisey fisildar ve Temel gecer arka tarafa oturur.
Herkes hayret etmis biz bu kadar ugrastik kalkmadi acaba Kaptan nasil kaldirdi bunu.Dayanamayip sormuslar kaptana:
Kaptan: Dedim ki Burasi Trabzon'a Gitmez

GhencThurk
Su derin mi?
Temel, dere kenarinda oturuyormus.
Oradan jeeple geçmekte olan bir adam suyun derin olup olmadigini sormus.
Temel: - Derin degildir geçebilirsin demis. Adamda Temel'e güvenerek
suya jeepiyle girmis.
Jeep bir anda sulara gömülmüs. Kan ter içinde sudan çikan adam Temel'in
yakasina yapismis:
-Hani derin degildi ulan.
Temel : - Abi vallahi benim suçum yok,demin bir ördek geçiyordu su
beline geliyordu.

GhencThurk
Parasüt
Temel ile Dursun parasüt kursuna yazilir ve hafta sonlari egitim
görmektedirler.Aradan aylar geçer ve egitim tamamlanir.
Yapilacak bir gösteri için prova yapmaktadirlar.Uçaktan atlarlar lakin
Dursunun parasütü açilmaz,
Temel sorar "Dursun, parasütün açilmadi ne düsünüyorsun?".
Dursun : "Önemli degil ya demis,gerçek degil ki prova yapiyoruz.".

GhencThurk
10-13-2007, 12:11 AM
Isim degisikligi
Temel ismini degistirmek için mahkemeye basvurmus.
Hakim demis ki: "Ne var oglum niye ismini degistirmek istiyorsun? Hem
senin ismin ne bakalim ?"
Temel cevap vermit : "Temel Kiç".
Hakim : "Tamam o zaman degistirmekte haklisin, yeni ismin ne olsun
istiyorsun?"
Temel : "Dursun Kiç" olsun demis.

GhencThurk
Temel Ingiltere'de
Temel Ingiltere'ye gitmis, arabasiyla otobanda giderken bir anons duymus
(fikra bu fikra, Temel Ingilizce'yi nerede ogrenmis deme):
- Delinin biri ters yonde gidiyor, dikkatli olun!
Temel:
- Hangi biri hangi biri, bu Inciluzlarin hepsi deli hepsi deli!

GhencThurk
Yilan
Iki laz yilan olan Temel le Idris yolda gidiyorlarmis. Birden Temel Idris'e dönüp :
- Ula Idris biz zehirli miydik yoksa zehirsiz mu diye sormus. Idris sasirmis
- Ula ne oldu gene demis. Temel de :
- Ula biraz önce dilimi isirdim da,demis

GhencThurk
Fitil
Temel ishal olmus, gittigi doktor da "günde iki defa fitil" salik vermis. Temel fitilin asil kullanim seklinden habersiz oldugundan, hap gibi yutmus, ve tabii ki daha kötü olmus.
Ikinci defa gittigi doktor ona günde üç defa fitil vermis, Temel daha kötü olup da doktora üçüncü defa gidince doktor süphelenip sormus:
"Siz yoksa bu fitilleri hap gibi yutuyor musunuz?"
Temel kizmis,
"Yok, bi tarafima sokuyorum."

GhencThurk
10-13-2007, 12:27 AM
Çirkinlik
Cemal Temel'e evlenmesi için kiz öneriyormus.
- Senun yerinde olsam o cizla çözü kapalu evlenurdum.
- Neden, o kadar çirkin midur, diye sormus Temel.

GhencThurk
10-13-2007, 12:28 AM
Paranoya
Temel ailesi yürüyerek bir yere giderken Temel yerde muz kabugu görmüs,
- Ha usaklar Tikkat edun, pirazdan yine tusecaguz, demis.

GhencThurk
Nisanlilik
Ikisi de yetmis yaslarinda olan Temel ile Fadime kendilerini bildi bileli nisanliymislar.
- Artik evlenmeliyiz, demis Fadime.
- Amaan, cim alayi pizi bu yastan sonra, diye cevap vermis Temel.

GhencThurk
Kellik
Temel'in karisi Fadime çok kiskançmis. Temel'in elbiselerini kontrol eder saç bulursa cingar çikarirmis. Bir gün Fadime saç bulamamis, yine cingar çikarmis:
- Uyy Temel, simtu kel karularla mi oynasaysun?

GhencThurk
Tramplen
Temel :
- Yüzme havuzuna cittim, peni attilar
demis. Nedeni sorulunca:
- Havuza isedum, demis.
- Amaan herkes isiyor, seni niye kovdular, denince Temel söyle cevap vermis:
- Tramplenden isedum.

GhencThurk
Islaklik
Temel ne zaman baliga çiksa, pantalonunun paçalari islak dönermis.
Niye diye sormuslar.
- Paluk tutarken sikilayrum, Sigara içeyrum. Pitince sigarami tenize
atip pasip söndüreyrum.

GhencThurk
10-13-2007, 12:29 AM
Beklenti
Temel'e hani sen güzel bir dulla evlenecektin, ne oldu diye sormuslar.
- Kocasinin ölmesinu pekleyrum, demis.

GhencThurk
Isgücü
Temel arkadaslariyla çukur açiyormus, bir grup da çukurlari kapatiyormus.
Ne yaptiklarini soranlara Temel söyle cevap veriyormus,
- Bir grup daha vardi, onlar da fidan dikiyordu,
bugün celmedular, piz de pizim isler ceri kalmasun diye çalisayruz.

GhencThurk
Maske
Temel bir maskeli balonun yarismasinda kompozisyonuyla birinci gelmis. Çirilçiplak, kafasinda gaz maskesi, elinde bir demet çiçek ve orasinda sallanan bir prezervatif. Jüriye göre: Çiplaklik fakirligi; Gaz maskesi hava kirliligini;
Prezervatif de bedensel kirliligi simgeliyormus. Bir demet Çiçek ise dogayy simgeliyormus. Hayir diye itiraz etmis Temel.
- Punu temek istemistum. Kaput kullanmak, çiçegi gaz maskesiyle koklamaya
penzer.

GhencThurk
Bakis
;Temel otobüse binmis. Sormuslar,
- Ne yaptin, pilet aldin mi?
- Piletci sankim pilet almamusum gibi paga manali manali paktu.
- Peki sen ne yaptin?
- Pen de sankim pilet almisum gibi ona manali manali paktum.

GhencThurk
10-13-2007, 12:56 AM
Finduk
Temel 'in üç oglu varmis. Onlara findik getirmis.
- Yiyin finduklari da pipiniz buyusun, demis.
- Temel, piraz da sen ye, demis karisi Fadime.

GhencThurk
Sempatik
Temel Cemal'e anlatiyormus:
- Bi herif bana çok sempatiksiniz dedi.
- O ne demektir?
- Pek de pilmeyrum ama, her ihtimale karsi furdum oni.

GhencThurk
Cehennem
Temel ölmüs, cehenneme gitmis, sille tokat karsilamislar.
- Poyle yaparsanuz sonra Hiç cimse çelmez, demis.

GhencThurk
10-13-2007, 12:57 AM
Tras
Temel Fadime'ye
- Sabah tras olunca on yas gençleseyrum, daa.
Faidme Temel'e
- Ula Temel, öyleyse aksamlary da tras ol.

GhencThurk
10-13-2007, 12:58 AM
Kasket
Temel basindaki kasketi gösterip,
- Bu kasket penu on yas gençlestirdu, demis.
- Kaç yasindasun, diye sormus Cemal.
Temel,
- Kasketli mu, kasketsiz mu, diye yanitlamis.

GhencThurk
10-13-2007, 12:59 AM
Önlem almak
Cemal ile Temel askerde beraber nöbet tutarlarken, komutanlari bir bakmis
Cemalin elinde bir mektup, okuyor.
- N'apiyorsunuz, demis.
Temel:
- Sevculumden mektup celdi. Okuma yazma pilmem, Cemal okuyo paga.
- Peki Cemal'in kulaklarindaki pamuk ne?
Temel:
- Mektubu tuymasin diye....

GhencThurk
10-13-2007, 01:00 AM
Nerden nereye?
Temel'in kizi Fadime babasina sormus,
- Annemle evlendiginizde Pen nerdeydum?
Temel:
- Palayina ciderken benumleydun. Tönerken annene gectun.

GhencThurk
10-13-2007, 01:00 AM
Görev
Cemal çok kumarbazmis, bir gün kahvede ölmüs. Karisina anlatacaklar. Temel bu görevi üstlenmis.
- Cemal kayip, demis Cemal'in karisina
- Cehennemin tipine citsun, demi? Cemalcin karisi.
Temel gayet sakin:
- Cittu, demis.

GhencThurk
10-13-2007, 01:05 AM
Mazeret
Temel askerligini yapiyormus. Bölükte kirk ere izin vermisler. Geç kalirlarsa
çadir hapsi var, ancak iyi bir mazeretleri olursa affedilecekler. Kirk kisiden otuz dokuzu da geç kalmis, hep ayni mazeret:
- Atla istasyona celeydum. At catladi, tren kaçti, geç kaldum.
Derken kirkinci da tamamlanmis, Temel'e sira gelmis.
- Senin de mi atin çatladi, diye sormuslar.
- Hayir, demis. Yoldaki otuz dokuz at lesini geçemedum.

GhencThurk
10-13-2007, 01:05 AM
Güvence
Temel'in on ikinci oglunu askere çagirmislar, ondan önceki on bir tanesi askerde oldugu için Temel itiraz etmis,
- Söyleyin padisahiniza penum seyime güvenip saga sola savas açmasun.

GhencThurk
10-13-2007, 01:06 AM
Kibrit
Temel yolda yürürken bir kutu kibrit bulmus. Bakmys içinde tam dört tane
kibrit var. Ilk üç kibrit yanmamis. Dördüncüsü yanmis. Hah bu iyi deyip,
kibriti saklamis.

GhencThurk
10-13-2007, 01:06 AM
Ünlü dis hekimi Sam ve karisi Becky, 50. Evlilik yildönümlerini
kutluyorlardi.
Sam birden soruverdi:"Sevgilim, bu 50 yil içinde beni hiç aldattin mi?"
Becky: "O nereden çikti?" diye sinirlendi. "Cevabi ögrenmek istemezsin
herhalde?"
Sam: "Isterim, lütfen anlat"
Becky: "Madem öyle, 3 kez aldattim seni"
Sam:"3 kez öyle mi? Kimlerdi bunlar?"
"Ilki" diye anlatmaya basladi Becky: "Hani sen 30 yasindaydin ve kendi dis
klinigini kurmak istiyordun da hiçbir banka sana kredi açmiyordu. Sonra
bir
banka müdürü eve geldi hiçbir sey sormadan tüm kagitlari imzaladi ve sen
en
modern aletlerle klinigi açmistin"
Sam :"Ooooo Becky. Benim için kendini feda ettin haa. Benim sevgili karim.
Ya ikincisi?"
"Hani 50 yasinda kalp krizi geçirmistin ya, kritik bir by pass ameliyati
olman gerekiyordu, hiç bir doktor o cesareti gösteremiyordu. Her an
ölebilirdin. Dr. Bakey onca yoldan kalkti geldi ve senin ameliyatini
yapti.
Sen hayata döndün"
Sam: "Ah benim sevgili karim. Hayatimi kurtarmak için kendini bir kez daha
feda ettin öyle mi? Hiç kimsenin böyle bir karisi yok. Peki 3. aldatisin?"
Becky: "Hatirliyor musun kocacim, yillar önce Dis Hekimleri Odasi Baskani
olmak istemistin de 247 OYUN EKSIKTI

GhencThurk
10-13-2007, 01:07 AM
temelin ineği

Temelin inegi hastalanmis.. Hangi veterinere götürmüsse bir türlü iyilesmemis.
Temel biçare bir sekilde düsünürken ellerini açip ALLAH'a yalvarmis..
-''Yarabbi sen inegimi iyi et, iyi edersen 15 gün oruç tutarim... ".
Bu hayvan iki günden fazla yasamaz diyen veterinerlere ragmen inek iyilesmis..
Bizim temel 15 gün oruç tutmus. 16.gün inek ölmüs.
Temel ne yapacagini sasirmis.
İnek ölü, havadan 15 gün tutulan oruç.....
Ellerini açmis :

GhencThurk
Hangimiz daha İnatız kopacaksınız

Üç arkadaş inatçılıkları ile övünüyorlarmış.
Biri demişki ben o kadar inadımki eve girmek için kapıyı çaldım karım kim o dedi ben inat ettim ben olduğumu söylemedim sabaha kadar şiddetli yağmur üstüme yağdı. Diğer arkadaşı demişki sendekide inatmı yaw dişim ağırıyordu dişçiye gittim hangisinin ağırdığını sordu bende inat ettim hangisinin ağırdığını söylemedim dişçide bütün dişlerimi çekti. Üçüncü arkadaşda demişki sizinkide inatmı yaw ben gergek gecesinden beri inat ettim karıma elimi vurmuyorum demiş Diğer iki arkadaş sormuş peki ya çocuklar inat ettim kimden olduklarınıda sormadım demiş

GhencThurk
3 yaşlı teyze
tane yasli teyze oturmus muhabbet ediyorlarmis..

Bir tanesi "aaaah ah hayat ne kadar da pahalilaşti..."demiş ve
ellerini kocaman açmiş:
"eskiden su kadaaaaar kocaman salatalıkları nerdeyse bozuk paralarla alıyoduk...."
2. teyze de "haklısın şekerim" demiş ve
o da 2 eliyle kocaman 2 yuvarlak yapmiş:

"şööööööyle şöyle soğanlara da simdikilerin yarı fiyatindan bile az ödüyorduk..."

derken ikisi birden 3. teyzeye dönüp
"sen niye konusmuyosun??"
diye sormuslar...
teyze onlara bakmis bakmis ve:

"Anlattıklarınızın tek kelimesini duyamıyorum ama tarif ettiğiniz
adamı hatırlar gibiyim...."

GhencThurk
10-13-2007, 01:08 AM
Nasil yagmur nasil firtina, adam bir taksiye el kaldirir, taksi durur..
Adam gidecegi yeri söyleyince, taksici kizarak
"Ohoo orasi çok yakin alamam seni" der vegazlar gider..
Adam çok bozulur ama sonra bir sekilde evine gitmeyi basarir.. Ertesi gün şans eseri bir bakar ki, dün geceki taksici, evinin önündeki taksi duragindadir ve üçüncü siradadir..
Hemen plan yapar ve ilk taksi söförüne yanasir:
- Ataköye kaça götürürsün ?"
- 5 milyon
- Sana 20 milyon veririm ama bir kere verirsin
- Hadi be sapik misin, defol..
Adam bu cevabi alinca ikinci siradaki taksiye yanasir
- Ataköye kaça götürürsün ?
- 5 milyon
- Sana 20 milyon veririm ama bana bir kere verirsin
- Vay sapikkk vayy defol
Sira üçüncü taksiciye yani bizim taksiciye gelmistir.. Adam yanasir:
- Ataköye kaça götürürsün ?
- 5 milyon
- Peki sana 20 milyon veririm ama bir sartim var
- Nedir ?
- Giderken diger taksicilere el salliyacaksin
- Ayibettin abi tabii..

GhencThurk
10-13-2007, 01:09 AM
Kasabanin birinde bir papaz ve onun iki tane papagani varmis.
Papaganlarda papaz gibi oldukca inancli ve dindarlarmis. Sabah aksam kafeslerinde oturup incil okuyup dua ederlermis. Papazin cemaatinden bir kadininda 2 tane disi papagani varmis, papazin erkek papaganlari ne kadar ahlakli,kadinin disi papaganlari da o kadar ahlaksizmis.
Eve gelen misafirlerin onunde 'erkek istiyozzz!'diye bagirirlarmis. Kadin sonunda dayanamamis ve papaza akil danismaya gitmis.
"Sen getir onlari bana benim papaganlarin kafesine koyalim da ahlak ogrensinler biraz" demis. Kadinda almis papaganlari getirmis, papazin evine daha kafese girer girmez disi papaganlaradan birisi
"hey yakisikli, iki tane ucuz fahise ister misiniz kafesinizde" diye sormus.
Erkek papaganlardan biri otekine donup haykırmış?:
"oglum butun dualarimiz kabul oldu lan sonunda!!!"

GhencThurk
10-13-2007, 01:10 AM
Mahallenin iki afacan kardesi tüm mahalleliyi biktirmis. Sürekli ana-babalarina sikayet geliyor mahalleliden. Kirilan camlarin, kuyruguna teneke baglanan kedilerin,lastigi indirilen arabalarin sorumlusu hep afacan kardesler.
Ana-babasi usanip bu durumdan kilisenin papazina anlatirlar durumu ve yardim isterler. Papaz "gönderin çocuklari konusayim" der.
Çocuklari gönderirler. Papaz önce büyük oglani çagirir. "Söyle bakiim evladim,Tanri nerede?". Çocuk susar. Papaz tekrar sorar:"evladim söylesene Tanrimiz nerede?". Çocuk susmaya devam eder. Papaz israrla sormaya devam eder, çocuk susmaya.. Sinirlenir Papaz,"konussana be çocuk nerde Tanri?".
Çocuk aniden firlar,kiliseden kosarak kaçiyorken seslenir kardesine "kaçalim çabuk!". Eve giderler,odalarina çikip kapiyi iyice kapatirlar,küçük oglan sorar büyügüne "neden kaçiyoruz?" Büyük yanitlar:
"iste simdi hapi yuttuk, Tanri kaybolmus bizden biliyorlar!!!"

GhencThurk
10-13-2007, 01:11 AM
Birkac yillik evli ciftin bir bebekleri olur.. ancak gunler haftalar gectikce bebegin cok farkli ve insanustu yetenekleri oldugu ortaya cikar..
1 yasina geldiginde yetiskin gibi konusur, 2 yasinda akliniza gelen her dilde okuyup yazmaya baslar,3 yasinda ileri matematik profesorleriyle tartismaya oturur, ve 4 yasinda gelecekle ilgili inanilmaz tahminlerde bulunmaya baslar...der ki:
"Tam 1 yil sonra bugun ben olecegim... ben oldukten 2 yil sonra annem olecek.. annem oldukten 1 yil sonra babam olecek..." Ve kesinlikle..
bir yil sonra bebek ölür... baba cok uyanik oldugu icin karisini hemen milyarlar degerinde sigortalatir... ve 2 yil sonra da anne ölür.... ve baba 1 yillik omrunun kaldiginin farkinda, karisinin sigortasindan kazandigi milyarlarla evlere, arabalara, seyahatlere ve birbirinden guzel kadinlara yatirim yapar... ve olumune 1 gun kala son parasiyla bir dansci kiz kiralar,once superlux villanin havuzunda eglence, sonra yatakodasinda zevk dolu bir gece.. ve adam hersey bittiginde gozlerini kapatir ve "vay be yarin ölmüs olucam.. ama ne hayat gecirdim, herseyi yaptim dolu dolu yasadim herseyi.. helal olsun bana" diye keyifle uykuya dalar.. Ama o da ne...... sabah bir de gozlerini acar ki hala yasiyor..!!!!!!
Yatakta saskinlik icinde bakinirken geceyi beraber gecirdigi dansci kiz ciglik cigliga kosarak iceri girer...
"HEMEN ASAGI GELIN NOLUR.. KAHYANIZ SALONDA BOYLU BOYUNCA UZANMIS YATIYOR... GALIBA ÖLMÜS!!!!"

GhencThurk
10-13-2007, 01:11 AM
Sultan en güvendigi adamini Arabistan'a hünkar göndermis. Hünkar, Arabistan'da gezerken bakmis, araplar entari giyorlar ama alta donlari yok. Bir rüzgar estimi, manzara felaket!
Haber salmis, altina don giymeyenler kadi huzuruna çikartilip, hapsedilecek. Aradan günler geçmis Arabin bir tanesi don giymemis ve ilk rüzgarda olay farkedilmis.
Kadi huzuruna çikartmislar. Kadi sormus;
-"Adin?"
-"Aptülmecit"
-"Baba adin?"
-"Aptülleziz"
-"Evli misin?
-"5 tane karim var!"
-"Kaç çocugun var?
-"Ilkinden 15, ikincisinden 17, üçüncüsünden 16, dördüncüsünden 13, besincisinden 18 tane."
Kadi kararini vermis ve söylemis:
-"Aptulleziz oglu, Apdülmecit'in, don giymeye vakti olmadigindan beraatine karar verilmistir!"

GhencThurk
10-13-2007, 01:12 AM
SIGMAZSINIZ
Bir gün padisah Nasreddin Hoca' ya sormus.
Hocam ben ölünce cennete mi gidecegim yoksa cehenneme mi, söyle bakayim? demis.
Hoca padisahtan korkmadan :
-Cehenneme gidersiniz padisahim? demis.
Padisahin sinirden sakallari titremis.
Bu durumu gören Hoca :
-Kizmayin padisahim ben aslinda size cennete gidersiniz diyecektim fakat sizin
cellatlarinizin kiliçlariyla ölen suçsuz kisilerden
cennet dolup tasmis.Bu yüzden cennete sigmazsiniz diye cehenneme gidersiniz dedim, demis.

GhencThurk
10-13-2007, 01:13 AM
YARI MANYAK
Ögretmen derste çocuklara dönerek sorar:
- Söyleyin bakayim,kuzeyimizde karadeniz,güneyimizde akdeniz,batimizda ege denizi varsa

GhencThurk
10-13-2007, 01:14 AM
BEN KAÇ YASIMDA OLURUM..?
Arka siralardan bir parmak kalkar:
- Kirkdört ögretmenim..
Gerçekten de o yasta olan ögretmen sasirir:
- Dogru..Ama nasil bildin.?..
- Gayet kolay ögretmenim..Benim yari manyak bir agabeyim var;tam
yirmiiki yasinda..Onun yasini iki ile çarpinca sizin yasiniz çikiyor....

GhencThurk
10-13-2007, 01:15 AM
GÖZLEM
tip fakültesinde profösör derse girer ve ögrencilere tipta önemli iki kuralin oldugunu
söyle...birincisi hiç bir seyden mideniz bulanmayacak hiç bir seyden tiksinmeyeceksiz...
simdi size uygulamali olarak gösterecem der ve masanin üzerinde duran cesedin anüsüne
parmagini batirir ve yalamaya baslar..daha sonra bu isi tüm ögrencilerin yapmasini ister.
bütün ögrenciler siraya girer ve cesedin anüsüne parmagini sokar ve yalarlar.bu is
bittikten sonra profösör "simdi gelelim ikinci kurala" der.
"tipta ikinci önemli kural gözlemdir" der ve ekler "ben cesedin anüsüne isaret parmagimi
soktum ama orta parmagimi yaladim"

GhencThurk
10-13-2007, 01:19 AM
SECDEYE KAPANIRSA
Bir gun Hoca, yol ustu bir hana inmis. Nuh Nebi'den mi kalmis, Kaalubela'dan mi? Her ne
ise.. Her tarafi delik desik olmus; adeta cokmeye bir basi kalmis. Hoca'nin yuregine
bir korkudur dusmus ama, ne desin? Nihayet bir soz arasinda:
"Yahu, bu senin tavan da ne kadar gicirdiyor be, besik mi mubarek!" diyecek olmus ama,
hanci baba hic orali olmamis; sozu sakaya bogarak;
"Agzini hayra ac Hoca, bu gicirti besik gicirtisi degil; tavan tahtalari Hak'ka tesbih
cekiyor!" demis.
Hoca'nin kozu kullenirmi? Gozlerini hancinin gozune dikerek;
"Peki ama, demis; ya bu tavan boyle tesbih ceke ceke aska gelip de secdeye kapanirsa,
bizim halimiz nice olacak!"

GhencThurk
10-13-2007, 01:20 AM
FARK VAR
bashekim birgun deliler hastanesinde hastalari ziyarete cikar ve bir kosede delilerin
kendi aralarinda bir rakam soyledikten sonra gulduklerini gorur ve dayanamaz sorar:neden
soylediginiz her rakamdan sonra guluyorsunuz diye?Delinin biri cevap verir biz der butun
bildigimiz fikralara numara verdik 5 dedigimiz zaman 5 numarali fikra aklimiza geliyor
guluyoruz 8 deyince 8 numarali fikra aklimiza geliyor guluyoruz demis.Bashekim birde ben
soyleyeyim ozaman demis 5 demis cit yxok, 7 demis cit yok.b akmis cit yok ve sormus ben
soyleyince neden gülmüyorsunuz?delinin biri cevap vermis:bashekimim anlatmadan anlatmaya
fark var.

GhencThurk
HAYAL KIRIKLIGI
Ingiltere'nin saygin kiz kolejlerinden birinde biyoloji ogretmeni ogrencilerden Miss
Perkins'a "Soyle bakalim, insan vucudunda uyarildiginda normal buyuklugunun alti katina
ulasan organ hangisidir?"
Ogrenci yuzu kizararak "bana bu soruyu sordugunuzdan ailemi haberi olacak" demis. Ogretmen
baska bir ogrenciye donmus ve "Sen soyle Miss Sarah" demis. Sarah "los isikta gozbebegi"
yanitini vermis. Ogretmen aferin dedikten sonra Miss Perkins'a donmus ve sana uc sey
soyleyecegim demis:
1- dersine hic calismamissin bundan ailenin haberi olacak
2-aklin fikrin surekli kotu seylerde.
3- ilerde cok buyuk hayal kirikligina ugrayacaksin...

GhencThurk
BACAK
Biyoloji dersinden yapilacak sinav için siniftaki herkes acayip çalismis,
notlar, kopyaliklar havada uçusmus. Daha sonra sinavin yapilacagi gün
gitmisler bir de bakmislar, ortada kagit kalem yok sadece sira sira
mikroskoplar.
Hoca;
-Bu mikroskop lam'larinda bir böcegin bacagi var, sinaviniz bacagindan böcegi tanimak"
Tabi hemen itirazlar ama fayda etmemis, hoca dedigi dedik. Ögrenciler
mikroskoplarin basina geçmis ama taniyamiyorlar… En sonunda biri dayanamamis,
kapiyi çarpip
çikmis.
Hoca arkasindan seslenmis;
-Kimsin sen, kapiyi çarpip çikiyorsun?
Kapi hafifçe aralanmis ve bacagini uzatmis,
-Tanisana hadi tanisana kim oldugumu…

GhencThurk
10-13-2007, 01:21 AM
EKIPMANA SAHIPSINIZ
Bir çift , göl kiyisina tatile gider..
Gölde bazi bölümlerde balik avlamak yasaktir.Koca, yasak olmayan bölümlerde avlanarak,
kadin da kitap okuyarak günlerini gecirmektedirler.Derken bir gün adam balik avlamaktan
gelir ve ögleden sonra kestirmek üzere odasina cekilir.Kadinin cani sikilir ve botla golde
bir gezinti yapmaya karar verir. Bu gezinti umdugu gibi gitmez ve botun hakimitiyetini
yitirir. Bot göl üzerinde serbestce dolasmaya baslar.
Kadin da yapacak bir sey olmadigi icin çikarip kitabini okumaya baslar. Derken devriyeye
cikmis olan serif kadini gorur ve yanina yanasir..
"Hanimefendi burada ne yapiyorsunuz?"
"Görmüyor musunuz kitap okuyorum."
"Ama bu bölgede balik avlamak yasaktir."
"Zaten ben de balik avlamiyorum"
"Ama gerekli butun ekipmana sahipsiniz, sanirim sizi karakola goturup ceza kesmem
gerekiyor."
"Eger boyle bir sey yaparsaniz ben de bana tecavuz ettiginiz soylerim."
"Size dokunmadim bile..!!"
"Ama gerekli tum ekipmana sahipsiniz, degil mi?"

GhencThurk
10-13-2007, 01:21 AM
FITILI KISAYDI
Bir timarhanede deliler ayaklanir ve binanin orta bahçesini isgal ederler. Hiçbiride
dagilmaz. Bunun üzerine doktorlar toplanarak yönetmeligi açarlar ve aynisini uygulamaya
karar verirler. Yönetmeligi göre bir doktoru çiril çiplak soyar delilerin içine atarlar.
Doktor içeri girince * BOMBAAA * diye bagirir. Bu gören deliler doktoru tuttuklari gibi
camdan disari atarlar. Bunun üzerine doktorlar tekrar toplanir ve konusurlar. Bu iste bir
yanlislik vardir. Delilerin hepsinin dagilmasi gerekmektedir. Yeniden denerler. Bir
doktoru daha soyup içeri atarlar ve oda * BOMBAAA * diye bagirir. Deliler onu da tutuklari
gibi camdan disari atarlar. Bashekim en sonunda bir de ben deneyim der ve soyunup
delilerin arasina girer ve * BOMBAAA * diye bagirir. Bunun üzerine bütün deliler kaçisir
ve binayi ve orta bahçeyi terk ederler. Doktorlar merak eder ve biraz akilli
olanlarindan toplayarak bu durumu sorarlar. * Niçin siz ilk iki doktor girdiginde binayi
bosaltmadiniz da son bashekim girdiginde bosaltiniz? * derler. Delilerde * Ilk giren iki
bombanin fitili uzundu ama son giren bombanin fitili kisaydi zamanimiz yoktu içerde
patlamasin diye böyle yaptik * derler.

GhencThurk
10-13-2007, 01:24 AM
EN AKILLI ADAM
Bir kesis dünyanin en akilli adamini bulmak için diyar diyar geziyormus sira nasreddin
hocanin köyüne gelmis ve köylülere sormus.
- sizin köyün en akilli adami kim?
demis. Köylülerde:
- nasreddin hoca demis.
bunun üzerine kesis köy meydaninda
hoca ile görüsmeye baslamis ve eline bir çomak almis yere bir daire çizmis, nasreddin
hoca da çomakla daireyi ortadan ikiye bölmüs, kesis bir dogru daha çizerek daireyi dörde
bölmüs,hocada
dörde bölünmüs dairenin üç dilimine çarpi isareti koymus,kesis
elleriyle asagidan yukariya dogru hareket yapmis,hocada yukaridan asagiya yapmis ve kesis
büyük bir hayranlikla hocayi tebrik etmis.
Olup bitenden bir sey anlamayan halk kesise ne oldugunu sormus kesisde :
- Bu adam gerçekten dünyanin en akilli adami, yere dünya çizdim
o ortadan ekvator geçer dedi,ben dünyayi dörde böldüm o da dört de üçü sudur dedi,ben
yerden buharlasma sonucunda ne olur dedim o da yagmur yagar dedi.
Bu sefer hocaya neler oldugunu sorar halk hoca da:
- Bu adam oburun biri, yere bir tepsi baklava çizdi ben de yarisi benim dedim, daha sonra
tepsiyi dörde böldü o zaman dört de üçü benim dedim, o da tepsi altindan atesi
hafif hafif
almali dedi ben de üstüne findik fistik ekelersek daha iyi olur dedim.

GhencThurk
SPIKER
Temel dünya turuna çikar ve yolu Canada'ya da düser. Kirk yilda bir Karadeniz'de hamsi
avlamaktan daha degisik bir firsat çiktigini düsünerek buz tutmus bir gölde, buzu kirip
balik tutmaya özenir ve ise koyulur. Tam buzu kiracakken, insanin içini titreten bir ses
duyulur:
- Oglum burada balik yok!
Temel az öteye gidip tekrar buzu kiracakken ses yine gürler,
- Burada balik yok dedim sana...
Temel'in eli ayagi titreyerek seslenir:
- Tanrim, sen misun yoksa?
Ses yeniden duyulur,
- Hayir oglum, ben buz hokeyi stadinin spikeriyim

GhencThurk
DÖNMEYIZ
Temel ile Dursun bir aksam otobanda iki sarisini arabalarina almislar ve issiz, kuytu
bir yere gitmek için basmislar gaza...
Yarim saat sonra gidecekleri yere
yaklastiklarinda sarisinlardan biri der ki :
- Simdiden söyleyelim, biz dönmeyiz.
Temel kendinden emin bir sekilde cevap verir :
- Valla bu kadar geldikten sonra biz de dönmeyiz.

GhencThurk
10-13-2007, 01:25 AM
BOZULDU
Temel' e ikramiyeden büyük miktarda para çikar ve imajini degistirmek ister.
Ilk önce gözlük
almaya karar verir.Gözlükçüden kaliteli bir gözlük ister,gözlügü takar ve fiatini
sorar 10 Milyon cevabini alinca bu gözlük yakismadi diyerek baska gözlük dener fiati
sorar 100 Milyon lafina da karsilik yakismadigini soyler.Gözlükçü çelik kasa da sakli
dünyada benzeri olmadigini söyledigi gözlügü çikarir. Temel gözlügü takar hosuna gider.
Çünkü gözlükçü karsisinda çiplak durmaktadir.Etrafina bakar tüm insanlar çiplak
gözükmektedir.Gözlügü 100 Milyar'a satin alir evin yolunu tutar Fadimeye hava atacaktir.
Eve girince köyden hemserisi Dursun misafir gelmistir fakat Fadime ile Dursun'u çiplak
görmektedir.gözlügü çikarir yine çiplak görmektedir.Gözlügü takar çiplak,çikarir çiplak
sinirlenip gözlügü ayaklarinin altina alir kodumun gözlügü ne çabuk bozuldu der.

GhencThurk
BAK AKILLANDIN
hoca yolculuk sirasinda mola verip bir hana girer, bu sirada hana bir baska yolcu
daha girer ve ikisi birden hancidan yiyecek birseyler isterler. Fakat hanci yiyecek
olarak sadece bir balik oldugunu söyler ve bunu paylasmalarini önerir. Bunun üzerine
hoca 'ben baligin sadece basini yiyecem' der. Hanci bunun nedenini sorar, hocada
'balik basi zekayi arttirir,balik basi yiyen insan akilli olur' der. Bunun üzerine
diger yolcu hemen atilir ve hocaya 'balik basini niye sen yiyeceksin, ben yemek
istiyorum' der. Hoca da itiraz etmez ve baligin koca gövdesini hoca yer ve bir güzel
karnini doyurur, diger yolcu ise sadece baligin basini yer ve sonra hocaya seslenir
'sen koca gövdeyi yedin karnini doyurdun ben sadece kafayi yedim aç kaldim ' der Hoca
da bunun üzerine sunu der 'Bak nasil akillandin'

GhencThurk
BORSACI
Kurt borsaci genç borsaciyi yanina almis, isin inceliklerini anlatiyor. Bütün önemli konular gibi, bu konu da parkta yürüyüs yaparken konusuluyor.
Yasli kurt anlatiyor:
- Durumu degerlendirirken, kafanda ne kadar risk karsisinda ne kazaniyorum hesaplarini Iyi yapacaksin... Mesela bak suraya bir köpek pislemis, normalde igrenç ama sana "parmagini degdir ve yala, karsiliginda bir milyar veririm" dedigimde bir firsat sekline dönüsür degil mi?
- Elbette.
- Haydi bakalim, bir milyar veriyorum parmagini degdir ve yala.
Genç denileni yapar, ihtiyar kurtun aninda saydigi bir milyari cebe atar, yürüyüs devam eder.
- Peki ben size bir milyarinizi geri almaniz için su köpek pisligine parmaginizi degdirip yalamanizi söylesem...
Yasli kurt hemen yapar ve bir milyari geri alir.
Yan yana yürümeye devam ederler...
Genç: - Ceplerimizdeki para ayni, ikimizin de agzinda köpek pisligi tadi var. Ne fark etti?
Yasli kurt: - Öyle deme; iki milyarlik islem hacmi yarattik!

GhencThurk
Aganin Ayricaligi
Irgat kosa kosa agasinin yanina gelir;
-Agam aksam rüyamda seni gördüm
-Hayirdir len nasil gördün?
-Ikimizde ayni uçakta seyahat ediyorduk.
-Eeee
-Sonra uçak ariza yapti ve düstü.
-Hayirdir insallah,ne oldu sonra?
-Ben bok çukuruna, sen de bal çukuruna düstün.
-Olacak di mi o kadar fark. Agaligim rüyada bile belli olmus.
-Sonra birbirimizi yalaya yalaya temizledik.

GhencThurk
Teknoloji
Bir Türk, Japon arkadasinin daveti üzerine Japonya'ya gidiyor. Birkaç gün gezdikten sonra arkadasi onu çalistigi fabrikaya götürüyor. Teknoloji muazzam. "Bak !", diyor Japon : "Burada robot yapiyoruz. Su Robotlar ögle yemegini hazirlar ve getirir. Sunlar bebek bakar. Sunlar araba bile kullanir." Bizim Türk vatandasi hayretler içinde kalir. Dolastikça gözleri fal tasi gibi açilir. Japonya'dan ayrilirken arkadasi Türkiye'ye mutlaka gelmek ve teknolojisini görmek istedigini söyler. Ve o gün gelir. Fakat bizim Türk nereyi gezdirecegini bir türlü bilemez. Düsünür ne göstermelide altinda kalmamali Japonyada gördüklerinin. Aklina hamam gelir. Japon ne anlar Türk Hamamindan. Alir götürür. Japona ilginç gelir: "Ne oluyor burada?" "Biz burada insan yapiyoruz." " Sahi mi?" der Japon. Bir odanin kapisini açarlar. Içeride tellak bir adamin kolunu ovmaktadir. "Bak der bizimki, burada kollar monte ediliyor." " Bir baska odada bacak ovulmaktadir. "Buradada bacaklar takiliyor." Japon bu sefer hayrette. Diger odanin kapisini açarlar. Içeride bir kadinin üstünde bir erkek is üstünde. Japon sorar : "Peki burada ne oluyor." "Burada montaj bitmis delikler açiliyor."

GhencThurk
10-13-2007, 01:26 AM
Emektar
Adamin biri sabah uyaninca o gün 90 yasinda oldugunu hatirlamis. Yavas yavas yataktan kalkarken gözü ayaklarina ilismis "sevgili ayaklarim" demis, "Bugün 90 yasina girdik. Bu kadar sene beni istedigim yere götürdügünüz, bu yasima sizinle girdigim için bahtiyarim, sizlere çok tesekkür ederim, nice seneler dilerim."
Sonra dizlerine dikkat etmis "Sevgili dizlerim, bugün 90 yasina girdik. Bu kadar sene beni tasidiniz,"bükül" dedim büküldünüz, çömel dedim çömeldiniz, bu yasima sizinle girdigim için sükür ediyorum. Sizlere çok tesekkür ederim, nice seneler dilerim"
Sonra gözü biraz daha yukari kaymis "Eee emektar" demis "Eger sende yasasaydin bu günümüzü birlikte kutlayacaktik."

GhencThurk
10-13-2007, 01:26 AM
Güvenilmez
Adamin biri gazetedeki is ilani üzerine gelmis ve sirasi gelince görüsmeye girmis.
Is ilaninda üniversite mezunu, iyi fransizca konusan, pazarlama konusunda tecrübeli bir yönetici arandigi yaziyormus.
- Hosgeldiniz, hemen baslayalim. Hangi üniversite mezunusunuz?
- Üniversite mezunu degilim.
- Öyle mi? O zaman yabanci dilinize güveniyor olmalisiniz.
- Yabanci dil bilmem.
- Demek bilmiyorsunuz. O zaman tecrübenize güvenerek geldiniz.
- Pazarlama konusundan anlamam.
- O zaman niye geldiniz canim kardesim ?
- Bu iste bana güvenmeyin. Onu demeye geldim.

GhencThurk
10-13-2007, 12:51 PM
Temel Afrika'ya safariye gitmiş. İlk günün sonunda gece otelin lobisinde avcılar konuşuyormuş. İngiliz ben bugün 1 gergedan vurdum demiş. Fransız ben de 1 aslan vurdum demiş. Temel de ben de 1 noşut vurdum demiş. İngilizle Fransız anlamamış ama cehaletleri belli olmasın diye de sormamışlar. Ertesi gün yine ava gidilmiş gece yine toplanmışlar. İngiliz ben 2 kaplan vurdum demiş. Fransız ben de 1 fil vurdum demiş. Temel ben 4 noşut vurdum demiş. İngiliz dayanamamış sormuş:
- Kusura bakma ama noşut nasıl birşeydir? Bunca yıllık avcıyım hiç duymadım.
Temel de
- Ben de ilk defa burda gördüm. Kara kara birşeyler insana benziyorlar. ellerini kaldırıp noşut noşut diye bağırıyorlar.

GhencThurk
10-13-2007, 12:52 PM
ADINI BİR TÜRLÜ EZBERLEYEMEDİM
Adam eczaneye gelmiş :
-Sizde asetilsalisilik asit var mı? Eczacı adama dönmüş :
-Yani aspirin istiyorsunuz değil mi ?
-Evet evet, şu meredin adını bir türlü ezberliyemedim de.

GhencThurk
10-13-2007, 12:53 PM
LAZ
Çobanin biri dagda koyun otlatiyormus ordan geçmekte olan biri çobana, burada kaç koyun odugunu bilirsem bana bir koyun verirmisin? çobanda kendi kendine Nereden bilecek diye düsünmüs ve kabul demis.Laz demiski; Burada tam 377 adet koyun var.Çobanda sasirmis ve bildin birini alabilirsin demis,Laz birini almis giderken çoban seslenmis.Bende senin kim oldugunu bilirsem aldigini birakirmisin demis.Lazda kabul demis.Çoban sen lazsin demis.Laz nasil anladin diye sorunca, "Çoban 377 koyunun içinden KÖPEGI aldin götürüyorsunda ondan" demis.

GhencThurk
10-13-2007, 12:53 PM
MELEZ
Hayvanlar Aleminde Melezlik Müessesesi Bir gün bir tavsan ormanda neseyle yürüyormus.Derken karsisina tanimadigi bir mahlukat çikmis.Nesin sen diye sormus - Ben katirim. Annem essek,babam ise bir attir demis. Tavsan 'hmm... hayli enteresan' diyerek yoluna devam etmis.Derken yine tanimadigi bir hayvana rastlamis.Peki sen nesin? - Ben bir kurt köpegiyim. Annem köpek, babam ise kurttur. Tavsan yine enteresan diyerek ilerlemis. Ancak bu sefer karsisina ne idügü belirsiz bir hayvan daha çikmis.Sen de kimsin? - Ben bir devekusuyum - Hass***ttir len...

GhencThurk
10-13-2007, 12:54 PM
Üniversite Hocası
üniversitede hocanın biri her derse başlarken önce bir fıkra
anlatırmış ama fıkralar hep belden aşağı olduğundan bütün
kız öğrenciler rahatsız olurmuş. bir gün kızlar toplanıp bir
daha böyle bir fıkra anlatılınca sınıfı toplu olarak
sessizce terk etmeye karar vermişler. ama bizim hoca olayı
duyunca sınıfa hazırlıklı gitmiş ve fıkraya başlamış;
"hindistanca ciddi oranda fahişe eksiği olduğunu duymuşmuydunuz?"
kızlar cümleyi duyunca hemen ayaklanmışlar ve bizimki şöyle devam
etmiş;
"hanımlar , ne aceleniz var. hindistan gemisi yarın hareket
ediyormuş!!!"

GhencThurk
10-13-2007, 12:54 PM
Bir ülkede bir bakan, kendisini gazetecilere hiç sevdirememişti.Ne yapsa makbule geçmiyor, basın hergün kendisiyle uğraşıyordu.Nihayet :
-Öyle bir şey yapayım ki, gazeteciler mat olsun, diye düşündü ve ilan etti :
-Pazar günü saat 10'da bakan denizin üzerinden yürüyerek geçeceğim.
Pazar sabahı saat 10'da tüm basın mensupları toplandılar orada.Bakan geldi ve elinde bastonuyla denizin üzerinde yürümeye başladı.Karşı kıyıya kadar da yürüdü geçti.Herkesin gözleri dehşetle açılmıştı.
Fakat ertesi günü tüm gazetelerde şu başlık okundu :
-Bakan yüzme bilmiyor!

GhencThurk
10-13-2007, 12:55 PM
Adam, avlanmanın son derece yasak olduğu, yakalanınca çok yüklü para
cezalarının kesin uygulandığı milli parkta, göl kenarında, kucağında
kocaman
bir balık ile parkın polis müdürüne yakalanmış..
"Avlanma izniniz var mı?.." diye sormuş, polis müdürü..
"Yok.." demiş adam, "Gerek de yok çünkü bu balığı ben evimde besliyorum.
Her gün buraya gelip gölde bir müddet yüzdürüyorum, ıslık çalıyorum dönüp
geliyor, alıp eve götürüyorum.."
"Tamamen palavra..!" demiş polis müdürü, "Balıklar bu dediğinizi
yapamaz.."
"İnanın bu gerçek efendim.. İsterseniz göstereyim.."
"Tamam.. Görelim bakalım.."
Adam balığı gölün derin sularına bırakmış, aradan birkaç dakika geçmiş,
polis müdürü adama dönüp "Evet?" demiş
"Evet ne?"
"Ne zaman geri çağıracaksın?"
"Neyi?"
"Balığı.."
"Hangi balığı?.."

GhencThurk
Ispanya'da Maria adinda bir kadinin ilk evliliginden 12 tane

cocugu olur. Gel zaman git zaman derken esi vefat eder.Belli bir

süre

geçtikten sonra Maria yeniden evlenir ve bu evliliginden 15 tane

daha cocugu olur.

Aradan on yil geçtikten sonra ikinci esi de Allah'in rahmetine

kavusur.

Esinin vefatinin üstünden fazla bir zaman geçmeden Maria da

ölür.

Cenazesinde rahip konusmaya baslar: "En sonunda Allah

Ahiret'te onlari bir araya getirdi."Maria'nin çoçuklarindan biri:

"Peder hangi esinden bahsediyorsunuz. Birincisi mi yoksa ikincisi mi?"Peder:

GhencThurk
Ferit ölüm dösegindedir.

Karisi Cavidan da bu son anlarinda onun

yanindadir ve çok üzgündür.

Kocasinin elini tutar ve gözlerinden

yaslar bosalir. Ferit son gücüyle fisildar .

"Cavidan!"

Cavidan yasli gözlerle;

"Sus sevgilim!" der.

Ferit;

"Cavidan sana itiraf etmem gereken bir

sey var" der.

Cavidan;

"Kendini yorma sevgilim. Itiraf edecek

hiçbir sey yok!" der.

Ferit israrla;

"Hayir var! Huzur içinde ölmek

istiyorum" der

Cavidan susar ve dinler.

Ferit devam eder;

"Kizkardesinle yattim. En iyi arkadasin

ve

annenle de yattim" der.

Cavidan sukuneti bozmadan ve kocasinin

elini

birakmadan cevaplar;

"Biliyorum sevgilim. Seni o yüzden

zehirledim zaten"

GhencThurk
10-13-2007, 12:56 PM
Coca Cola' nin pazarlama temsilcilerinden biri Ortadogu'daki gorevinden
buyuk bir hayal kirikligiyla geri donmus. Bir arkadasi "sence Araplar
uzerinde niye basarili olamadiniz?" diye sorunca :"Beni Ortadogu'ya ilk
gonderdiklerinde kendime cok guveniyordum, tek sorun Arapca bilmememdi.
Onlara vermek istedigim mesaji yanyana 3 poster halinde duzenledim.
Birinci posterde kizgin colde kumlarin ustunde surunen, susuzluktan
kavrulmus bir adam cardi. Ikinci posterde adam, yerde buldugu Coca
Cola'yi iciyordu. Ucuncu posterde ise adam, diriliyor, ayaga kalkiyor
ve capcanli oluyordu." Bunu duyan arkadasi "Eeee .. bu harika bir
reklam, niye ise yaramadi ki?" deyince pazarlamaci su cevabi verir :
"Tamam da, Araplarin sagdan sola dogru okuduklarini bilmiyordum ki !!"
:)

GhencThurk
10-13-2007, 12:56 PM
Coca Cola' nin pazarlama temsilcilerinden biri Ortadogu'daki gorevinden
buyuk bir hayal kirikligiyla geri donmus. Bir arkadasi "sence Araplar
uzerinde niye basarili olamadiniz?" diye sorunca :"Beni Ortadogu'ya ilk
gonderdiklerinde kendime cok guveniyordum, tek sorun Arapca bilmememdi.
Onlara vermek istedigim mesaji yanyana 3 poster halinde duzenledim.
Birinci posterde kizgin colde kumlarin ustunde surunen, susuzluktan
kavrulmus bir adam cardi. Ikinci posterde adam, yerde buldugu Coca
Cola'yi iciyordu. Ucuncu posterde ise adam, diriliyor, ayaga kalkiyor
ve capcanli oluyordu." Bunu duyan arkadasi "Eeee .. bu harika bir
reklam, niye ise yaramadi ki?" deyince pazarlamaci su cevabi verir :
"Tamam da, Araplarin sagdan sola dogru okuduklarini bilmiyordum ki !!"
:)
puahahaha gerçekten çok iyiydi; saol dostum:)

GhencThurk
10-13-2007, 12:57 PM
ben bu fıkraya körler sağırlar birbirini ağırlar dedim :)

> Temel, çocuk kacirip fidye istemege karar vermis. Sehrin büyük bir
parkinda
> çocugun birini gözüne kestirmis. Once bir not yazmis; "Cocugunu
> kaçırdim.Bunu yaptigim icin uzgunum ama kusura bakma cunku gercekten
paraya
> ihtiyacim var.Yarin sabah saat 7'de falanca parktaki filanca agacin altina
> bir siyah cantada 5 milyar getir. Imza: Laz."
>
> Cocugun yanina gitmis, notu çocugun ceketinin ic cebine koyup,dogruca
evine
> gitmesini ve notu babasina gostermesini söylemis. Ertesi sabah parka
> geldiginde soyledigi agacin altinda,soyledigi renkteki cantada icinde 5
> milyar olan emaneti bulmus. Baska bir notla birlikte; "Paran burada ama
bir
> usagin hemserisine böyle birsey yapmasina inanamiyorum"

GhencThurk
Camii hocasi hanimlara vaaz veriyormus. Kadinlardan biri sormus -Hocam
bir doktorla yatarsak onun cezasi ne kadar hoca
- 3 sene demis
-avukatla yatarsak?
- 5 sene
-ogretmenle yatarsam?
- 4 sene
- peki hocam hocayla yatarsam?
hoca
- seni gidi seniii sen cennete gitmek istiyorsun galiba...

GhencThurk
HE DIYIREM

Erzurum'a bilgisayarin daha yeni yeni gelmeye basladigi zamanlara ait bir aniyi Erzurum Kültür Kurumu Ilkögretim Okulu'ndan Mansur Tikici anlatiyor...

Bir isyerine bilgisayar ve stok programi satilir. Teknik servis elemani bilgisayari isyerine kurduktan sonra stok programinin kullanimi ile ilgili bilgi verir ve ayrilir.
Aradan bir iki saat geçer, isyerinden telefon:
"Kardesim sizin anlattiginiz gibi yapirem fakat program düzgün çalismiir."
Teknik servis elemani sorar:
"Nasil yapiyorsunuz?"
"Senin anlattigin gibi."
"Hata ne?"
"Yazdigim bilgiler kaydetmeme ragmen saklanmir."
"Islem basamaklarini tek tek anlatin."
"Tamam" diyor ve basliyor anlatmaya...
"Programi açirem. Malin adi bölümüne adini, adedi bölümüne adedini, birim fiyatini vb. yazirem. Hepsini yazdiktan sonra senin anlattigin gibi kayit bölümüne basirem. Ekrana bir yazi geliir:
Kaydetmek ister misiniz?

E / H yazisi çikir. Ben de diyirem Hee..."

GhencThurk
10-13-2007, 12:58 PM
ISTE BEN BUNA CEVAP DERIM....

İngiliz garson,Türk müşteriye: Çanakkale'de çok askerimizi öldürdüğünüz
için
sizleri pek sevmeyiz,deyince,bizimkinden gayet soğukkanlı bir şekilde
şu
cevabı alır;
Orada ne işiniz vardı?

GhencThurk
Uçuş arızaları

>> >
>> > Pilotlar her uçuştan sonra, uçuş sırasında karşılaştıkları ve tamir
>> > edilmesi ya da ayarlanması gereken sorunları tamir bakım personeline
>> > bildirmek için bir form doldurur. Pilotların doldurduğu bu formları
>>daha
>> > sonra tamir bakımcılar okur ve sorunları giderir. Sonra da formun alt
>> > kısmına gerçekleştirilen düzeltici faaliyeti yazarlar ve pilotlar bir
>> > sonraki uçuştan önce bu formları ve tamircilerin notlarını okur. Yer
>> > personelinin ve tamir bakım personelinin espri anlayışı olmadığını
>> > söylememek gerekir. Aşağıda QUANTAS pilotlarının gerçek arıza ve
>>şikayet
>> > bildirimleri ve tamir bakım mühendislerinin tamir sonrası cevapları yer
>> > almaktadır. Bu arada, Quantas havayolları kurulduğu günden bugüne dek
>> > hiç kaza geçirmemiş tek büyük havayolu şirketidir.
>> >
>> > P = Pilotun arıza bildirimi.
>> > S = Tamir bakımcının tamir sonrası notu.
>> >
>> > P: Sol iç tekerleğin kısmen değiştirilmesinde fayda var.
>> > S: Sol iç tekerlek kısmen değiştirildi.
>> >
>> > P: Test uçuşu OK, fakat otomatik iniş biraz sert.
>> > S: Bu uçakta otomatik iniş sistemi yok.
>> >
>> > P: Kokpitte bir şey gevşemiş.
>> > S: Kokpitte bir şey sıkıştırıldı.
>> >
>> > P: Ön camda ölü böcek var.
>> > S: Canlı böcek sipariş edildi.
>> >
>> > P: Otomatik pilotu sabit yükseklikte uçuşa ayarlayınca dakikada 100
>>metre
>> > alçalıyor.
>> > S: Böyle bir problem gözlenmedi. (uçak yerdeyken test edilmiş)
>> >
>> > P: Sağ tekerlek hidroliğinde yağ kaçağı olduğunu gösteren bir yağ
>> > birikintisi var.
>> > S: Yağ birikintisi temizlendi.
>> >
>> > P: DME'nin volümü inanılmayacak kadar yüksek.
>> > S: DME'nin volümü inanılabilir seviyeye ayarlandı.
>> >
>> > P: Gaz manivelası kilitleri kapatılınca manivela yerinden oynamıyor.
>> > S: Kilitler zaten o işe yarar.
>> >
>> > P: IFF çalışmıyor.
>> > S: IFF, OFF konumundayken asla çalışmaz.
>> >
>> > P: Sanırım camda çatlak var.
>> > S: Sanırım haklısın.
>> >
>> > P: 3 numaralı motor kayıp.
>> > S: Biraz araştırınca motorun sağ kanatta takılı olduğu anlaşıldı.
>> >
>> > P: Lövyeyi ileri itince uçak saçmalıyor.
>> > S: Kendine çeki düzen vermesi, doğru dürüst uçması ve ciddi olması
>>için
>> > uçağa ihtar verildi.
>> >
>> > P: Radardan mırıltılar geliyor.
>> > S: Radar havlaması için yeniden programlandı.
>> >
>> > P: Kokpitte fare var.
>> > S: Kedi install edildi.

GhencThurk
Temel ile Dursun ayni köyde beraber büyüyen
iki arkadas. Temel gençlik çagina gelince köyü
terk eder, Dursun köyde kalir. Yillarca haber alinamaz Temel'den.
Köyün ileri gelenleri toplanip Dusun'u çagirirlar:

- Sen Temel'in yakin arkadasisin, duyduk ki Almanya'daymis. Git
bir gör, ölümü diri mi ögren. Dursun gider ve bir süre sonra köye geri döner:

- Size bir kötü bir de iyi haberim var, der.

- önce kötüyü söyle.

- Temel i*ne olmus.

- Iyisi haber ne?

- Bi muamele var ...

GhencThurk
10-13-2007, 12:59 PM
Laz kola otomatigine gitmis, para atip dügmeye basmis ve kolasini almis. Bir para daha atmis, yine dügmeye basmis ve yine kolasini almis. Bunun üzerine heyecanla arkadaslarinin yanina gitmis ve :

- Çabuk bütün bozuk paralarinizi verin, bugün sansim çok iyi!

GhencThurk
Buyukannesi torununu ziyarete gitmis. Kapiyi caldiginda torunu genc kiz kapiyi ciril ciplak acmis. Buyukanne bunu gorunce
dehsetle kizim bu ne kilik ? kapiya boyle cikilirmi deyince genç kız ...

- "Buyukkanne ben ciplak degilimki, uzerimde ask elbisesi var" der. Daha sonra buyukkanne evine gider ve aksam buyukbaba eve gelip kapiyi calar ne gorsun karisi karsisinda cirilciplak hanim der "Bu ne kilik boyle" diye sorunca..

Buyukkanne "Ciplak degilim uzerimde ask elbisesi var" der. Buyukbaba da ..

- "İyi ama bundan sonra utulemeyi unutma".

GhencThurk
cocugun biri parkta elinde seker seker yiyormus yaşlı bir adam cocugu görmüş yanına yaklaşmış

- yavrum cok seker yeme bak dişlerine zarar sonra mazallah seker hastası olursun

demiş. cocuk kafasını kaldırmış adama sinirli sinirli bakıp

- benim dedem 101 yaşında ve halen yaşıyor demiş

yaşlı adam meraklı bakışlarla sekermi yerrdi demiş cocuk sinsi bi gulumsemeyle

- hayır sadece herseye burnunu sokmazdı

demiş

GhencThurk
cocugun biri dedesini ziyarete gitmiş dedesinin balkonda oldunu ögrenen cocuk balkona cıkmış. cıktıgında dedesinin belden aşagısının cıplaak oldunu görünce şoke olmuşş bi an kelimeler bogazına takılmış :eek: kendini toplayıp
- dede bune hal demiş :mad:

-....... (deden cevap yok ) :o

- dede iyimisin sen ne yapmaya calışıyorsun :(

- amaaan be yavrum gecenlerde ustum acık balkonda oturdumda boynum kaskatı olmustu. bugun böle oturamamıda dün gece annanen önerdi :eek:

GhencThurk
10-13-2007, 01:00 PM
Bir gün Temel bir tiyatroya gitmiş. Tam oyun başlarken çok
sıkışmış ve görevliye tuvaletin yerini sormuş. Görevli de düz git
daha sonra karşına iki kapı çıkacak sakın soldakine girme demiş.
Temel de görevlinin söylediklerini yaptıktan sonra tuvalete bakmış
ki açıklık bir alan. Herhalde modern tuvalettir bu diye hacetini gidermiş.
Daha sonra yine salona gitmiş kendi yerine oturmuş. Hiçkimseden çıt
çıkmıyor.Yanındaki adama sormuş Temel oyun başladı mı diye.
Yanındaki adamsa: Valla biz de pek bilmiyoruz bi adam geldi
sahneye kakasını yapıp gitti demiş... :eek:

GhencThurk
Kadının biri Maldivlerde bir kumsalda yürürken ayağı eski bir lambaya takılmış,
kadın lambayı kumların içinden çıkarmış, ovalamış lambayı.
Lambadan cin çıkmış. Kadın hemen "Üç
hakkım var değil mi?" diye sormuş.

- Tamam, tamam. Beni lambadan
kurtardın vs vs vs. . . ama yüksek enflasyon, iç piyasadaki daralma ,
üçüncü dünya ülkelerindeki düşük maaş oranları ve Güney Asya'daki Tsunami
felaketi yüzünden sadece sana bir dilek hakkı verebilirim, demiş.

- Evet söyle! nedir dileğin
?

Kadın hiç tereddüt etmeden, cebinden bir harita çıkararak

- Orta Doğu'da barış isityorum. Bu haritadaki ülkeleri görüyormusun?
Bu ülkelerin birbiriyle savaşmayı bırakmasını barışın tesis edilmesini diliyorum.

Cin haritaya bakmış ve dehşetle
:

- Tanrı aşkına Kadın! Bu ülkeler binlerce yıldır savaşıyorlar.
Tamam İşimde iyiyim ama o kadar da değil! Bunun yapılabileceğini sanmıyorum.
Başka bir dilekte bulun.

Kadın birkaç dakika düşünmüş ve
- Hayatım boyunca doğru erkeği bulamadım, bilirsin Hem düşünceli hem eğlenceli biri, mutfağı sevecek, ev işlerinde yardım edecek, yatakta kaplan, annemin
yanında kuzu olacak, sürekli futbol izlemeyecek ve Sadık olacak bir erkek diliyorum,
demiş.

Cin derin bir iç
çekmiş:

GhencThurk
BİR AFRİKALI TARAFINDAN YAZILMIŞ ...

Sevgili Beyaz Adam,

Dogarım , siyahım

Büyürüm, siyahım

Güneşlenirim, siyahım

Üşürüm, siyahım

Korkarım, siyahım

Hastalanırım siyahım

Ve ölürüm, hala siyahım

Ve sen Beyaz Adam,
Dogarsın, pembesin

Büyürsün, beyazsın
Güneşlenirsin, kızarırsın

Üşürsün,morarırsın

Korkarsın, sararırsın

Hastalanırsın, yeşilsin

Ve ölürsün, grisin
Ve hala utanmadan bana renkli dersin...

GhencThurk
bir kasabada ikitane afacan abi kardes varmış kasabada ki arabaların lastiklerini indiren bahceleri bozan muzip sakalar yapan bu iki kardeş herkezi canından bezdirmiş en sonunda ailesi cocuklarını rahibe götürmeye karar vermişler rahipte cocukların tek tek gelmesinin uygun olacanı dusunmus. cocuklardan buyuk olanı rahip e göturmusler rahip cocuga

- tanri nerde yavrum

cocuk susmus rahip tekrar

-tanrı nerde yavrum demiş

cocuk susunca rahip bagırarak

-TANRI NERDE

diyince cocuk apar topar kacmış eve girip odasını kitlemiş kardeşi

- abi ne oluyor

- oglum yandık tanrı kaybolmuş bizden biliyolar........

GhencThurk
10-13-2007, 01:01 PM
HURIYE-DURIYE-NURIYE

Huriye, Nuriye ve Düriye 75-80 yaslarinda, çok eski üç arkadastir.
Bir gün Huriye Nuriye'ye telefon eder ve Düriye'ye gitmeye karar verirler ve giderler.
Biraz muhabbetten sonra Düriye kahve yapar ve içerler.
Biraz sonra Düriye yine :
-"Ay kusura bakmayin unuttum, birer kahve yapayim da içelim" der.
Huriye ve Nuriye birsey demezler ve içerler.
Aradan biraz zaman geçer.
Düriye yine :
-"Size bir kahve bile yapmadim hemen yapayimda içelim" der ve yapar
getirir.
Bizimkilerde yine itiraz yok.
Aksama dogru Huriye ve Nuriye kalkarlar, yola düserler.
Yolda bastonlari ile yavas yavas yürürken aralarinda su konusma geçer;
Huriye :
-"Kiz Nuriye, gördün mü Düriye'yi..!!! Ne kadar pinti olmus.
Bizebir kahve bile ikram etmedi"
Nuriye :
-"Kiizzz Düriye'yi ne zaman gördün??"

GhencThurk
HURIYE-DURIYE-NURIYE

Huriye, Nuriye ve Düriye 75-80 yaslarinda, çok eski üç arkadastir.
Bir gün Huriye Nuriye'ye telefon eder ve Düriye'ye gitmeye karar verirler ve giderler.
Biraz muhabbetten sonra Düriye kahve yapar ve içerler.
Biraz sonra Düriye yine :
-"Ay kusura bakmayin unuttum, birer kahve yapayim da içelim" der.
Huriye ve Nuriye birsey demezler ve içerler.
Aradan biraz zaman geçer.
Düriye yine :
-"Size bir kahve bile yapmadim hemen yapayimda içelim" der ve yapar
getirir.
Bizimkilerde yine itiraz yok.
Aksama dogru Huriye ve Nuriye kalkarlar, yola düserler.
Yolda bastonlari ile yavas yavas yürürken aralarinda su konusma geçer;
Huriye :
-"Kiz Nuriye, gördün mü Düriye'yi..!!! Ne kadar pinti olmus.
Bizebir kahve bile ikram etmedi"
Nuriye :
-"Kiizzz Düriye'yi ne zaman gördün??"

bu fıkra daha önce başka bi arkadaşımıs tarafından yasılmıştı ama yine saol gösterdiğin ilgi için;)

GhencThurk
ilk okulda bayan bir ögretmen ögrencilerden birini sözlüye kaldırır ve sorusunu sorar
- telde 10 tane kuş var avcı ateş etmiş ikisini vurmuş, şimdi kaç kuş telde kalmıştır?

ögrenci gulerek

- ögretmenim hiç kuş kalmaz

ögretmen şaşırarak

- niye der

- çünki butun kuşlar kacıp gider

- hoca gulerek otur der yanlış cvp ama sitilini beyendim der

- cocukta benden size bi soru sorucam der (ögretmen kabul eder)

- üç tane dondurma yiyen bayan var bunlardan biri dondurmayı yalayarak diyeri ısırarak ötekide emerek yer bunlardan hangisi evlidir?

hoca biraz düşünür :rolleyes: ve emerek yiyen evllidir der

cocuk ta sinsi sinsi gulerek

hayır hocam elinde yuzugu olan ama bende sizin sitilinizi beyendim :D

GhencThurk
Gözleri kör yanliz ve yoksul bir Kayserili kirlarda basibos dolanirken
bastonuna degen sihirli lambayi alip içinden cini çikarmayi basarmis.

Bu isten hayli biktigi belli olan Cin Kayseriliye söyle bir baktiktan sonra;

- "Senin hayli istegin vardir; simdi sen gözlerin açilsin istersin, zenginlik
dilersin, evlenmegi arzularsin, ama ugrasamam. Sadece bir dilegini
yerine getirecegim. Iyi düsün ve ne isteyeceksen iste." demis.
Kayserili biraz düsündükten sonra dilegini söylemis;

- "Çocugumun saatlerce altinlarimi saymasini görmek istiyorum"(anLayana )

GhencThurk
Adamin biri sinemaya gider. Tam sinemada film baslarken önüne saçini kazitmis biri oturur ve sinemanin isiklari bu saçini kazitmis adamin kafasina vurur... Arkasindaki adam bir türlü filmi izleyemez. Adam içinden "sunun ensesine bi tane yapistirayim" der sonra "Oglum adam iri yari...
Ellese bile beni parçalar" diyip vazgeçerken yanina Temel oturur..
Adam Temel'e donup "Su kafasini kazitmis adamin ensesine bi tane vur sana 5 milyon verecem" der. Temel de dayanamaz adamin ensesine bi tane yapistirir ve devam eder "Ulan Hasan sen burada miydin" der. Adam dönüp "Ne Hasani kardesim" der Temel de "Pardon kardesim karistirdim" der ve adam önüne dönünce 5 milyonunu alir.
Adam dayanamaz ve Temel'e donup "Kardes bi tane daha yapistir sana 10 milyon verecem" der. Temel bi tane daha adamin ensesine vurur ve ilave eder
"Hasan sensin be yeme beni" Adam dönüp "Hasan degilim kardesim be " diyip ön koltuklardan birine oturur.
Temel'in yanindaki adam artik filmi birakip bu kafasini kazitan adami
aramaya baslar ve bulur hemen Temel'e dönüp "Bak kardesim iste oraya oturmus. Git ensesine bi tane daha vur sana cebimdeki tüm parayi
verecem" der. Temel hemen kafasini kazitmis adamin arkasina geçip ensesine bi tane yapistirip "Ulan Hasan burda miydin, ben de yarim saattir arkadaki adami sen sanip ensesine vuruyorum" der...

GhencThurk
10-13-2007, 01:02 PM
Babam öldü, demiş
Temel
İlyas sormuş
Neden öldü?
-Apartmanın sekizinci katından düştü.
-Eyvah parçalandı mı?
-Yok,girişteki bakkalın tentenesine düşünce oradan havalanıp karşı apartmana yöneldi.
-Apartmana mı çarptı, nasıl oldu?
-Yok ,karşı apartmanın balkonunda çamaşırlar asılı idi.Çamaşır ipine vurup fabrikanın bahçesine düştü.
-Orada mı öldü?
-Yok, fabrika çelik yay fabrikası:bahçedeki yayların üzerine düşüp havalandı yeniden.
-Peki sonra?
-Sonrası ne? Baktık ki bir türlü yere inmiyor,
bizde vurduk onu.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

GhencThurk
Çocuk, okuldan bir gözü şiş olarak dönünce,annesi telaşlandı:
-Oğlum ne oldu gözüne? Düştün mü yoksa?
-Hayır düşmedim.Arkadaşım Orhan'la dövüştük.Ben de yarın onun gözünü şişireceğim!
Annesi yatıştırmaya çalıştı:
-Sakın ha.Dövüşmek iyi bir şey değil.Ben sana yarın pasta çörek vereyim.Arkadaşına da ver barışın olur mu?
-Olur anneciğim barışırız.
Ertesi gün, çocuk öteki gözü de şişmiş olarak öndü.Annesi merakla sordu:
-Yine ne oldu?
-Arkadaşım yaptı, daha fazla pasta,çörek istiyou!
:D :D :D :D :D :D

GhencThurk
Temel ve Dursun bir filme gitmişler.Filmin heyecanlı anlarından birinde, adamın biri,bir atın üzerinde uçuruma doğru gidiyormuş.Dursun Temel'e dönmüş:
-Bence uçurumdan aşağı düşecekler, demiş.

Temel de:
-Düşmeyecekler, demiş ve iddiaya girmişler.

Sonuçta atla adam uçuruma düşmüş.Dursun iddiayı kazanmış ve Temel'e dönmüş:
-Temel ben hile yaptum, bu filmi daha önce seyretmiş idum...
-Ula Dursun, pen de seyrettum da admın bir daha aynı yanlışı yapacağını zannetmiyordum!
:D :D :D :D :D :D :D :D

GhencThurk
:) :)
gerçekten haklı insanlar aynı hataları neden tekrarlar ki :D

hep hata yapan insanların bir daha aynı hatayı yapmayacağını sanırız ama genede yaparlar

hayat bir filmdir yönetmen senaryoyu bilir oyuncular ise sadece oynadığı bölümleri bilir

GhencThurk
10-13-2007, 01:03 PM
Adamın biri sinemaya gitmiş.Gişeden bilet almış ve içeri girmiş.Çıkmış.tekrar almış,içeri girmiş,biraz sonra tekrar çıkmış ve bilet almak için gişeye gelmiş.Gişedeki adam dayanamayıp sonunda sormuş:
-Bu kaçıncı bilet beyefendi?
Adam cevap vermiş
-Yaa, içeride bir deli var sürekli biletimi yırtıyor.
:D :D :D :D :D :D :D

GhencThurk
Gurbetteki iki arkadaştan biri köyüne gidip tekrar geri dönmüş.Arkadaşı ona köydeki işler sorunca:
-Sizin koyunları kurt yedi, demiş
-Kurtlar mı yedi? Karabaş neredeymiş?
-Onu sizin karakaçan tepmiş.
-Eşek hep bağa giderdi, bağda değil miymiş?
-Bağa gitmiş ama babanın ölüsünü getiriyormuş.
-Nee:babam da mı ölmüş?
-Yaai annenin ölümüne fazla dayanamamış gariban!
-Anam da mı öldü!Ocağım söndü desene ...
-Daha sönmemişti, gelirken yanıyodu
:D :D :D :D :D :D

GhencThurk
Jim ile Mary akıl hastanesinde iki hastadır. Bir gün hastanenin yüzme havuzunun etrafında dolaşırken Jim aniden suya atlayıp en dibe batar. Bunu gören Mary hemen ardından atlar ve dibe kadar yüzüp Jim'i kurtarır. Tabii Mary'nin bu kahramanca davranışı hastanede olay olur. Bunu duyan başhekim de Mary'nin artık iyileştiğini düşünüp, hastaneden derhal taburcu edilmesi emrini verir. İşlemler yapılır, belgeler çıkartılır, Başhekim ayni gün Mary'nin yanına gider: -Mary, sana bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haberim, yaptığın kahramanca davranıştan ötürü anladık ki akli dengen tamamen yerinde ve böylece hastanemizden taburcu oluyorsun. Kötü habere gelince, kurtardığın hasta, Jim, intihar etmiş. Az önce odasının banyosunda kendisini asmış bulundu. Mary gayet sakin yanıt verir: -O intihar falan etmedi ki.Ben onu astım kurusun diye.

GhencThurk
Akıl hastanesinde bir gün bir hasta bakıcıyı yanına çağırır. "Bana çabuk 5 şişe kola getir" der. Hasta bakıcı buna kızar ve hastaya beş tokat atar ve "al işte kolalarını" der. Aradan zaman geçtikten sonra yine aynı hasta, bakıcıyı yine çağırır. Bu sefer hasta bakıcıyı tokatlar."Bakıcı ne oluyor?" der. Hasta cevap verir. "Şişeleri getirdim abi". :D

GhencThurk
Delinin biri yolun kenarındaki uçurumda durmuş aşağıya bakarak "13, 13, 13...." diye söyleniyormuş. Oradan geçen biri, delinin ne yaptığını merak etmiş, yanaşarak " ne yapı...." diyemeden deli onu birden uçurumdan aşağıya atıvermiş ve devam etmiş "14, 14, 14......"

GhencThurk
10-13-2007, 01:04 PM
Mafya babası haraçlarını toplaması için yeni bir tetikçi buldu. seçtigi adam sağır ve dilsizdi. Çünkü baba, bu tetikçi yakalanırsa polise fazla bir şey anlatması mümkün olamaz, diye düşünüyordu. Baba, bir gün ödemelerin geciktiğini fark etti ve tetikçiyi odasına çağırdı, bir de işaret dilini bilen tercüman buldular. Tercüman işaretle sordu: - "Para nerede?" Sağır dilsiz işaretle yanıt verdi: - "Ne parası? Benim paradan maradan haberim yok. Neden bahsettiginizi anlamıyorum." Tercüman tercüme etti: - "Neden bahsettiğinizi anlamıyormuş. " Baba 38'liği koltuk altından çekip sağır dilsizin beyninedayadı: - "Şimdi sor bakalım, para nerede." Tercüman işaretle sordu: - "Para nerede?" Sağır-dilsiz kan ter içinde isaretle yanıt verdi: - "Şehir merkezindeki parkta, büyük heykelin olduğu kapıdan girince soldan 3. ağacınn kovuğunda yüz bin dolar var." - "Ne söyledi?" dedi Baba. Tercüman yanıtladı: - "Dedi ki, hala neden bahsettiğinizi anlamıyormuş, ayrıca o tetiği çekmek de biraz gö... istermiş." :D

GhencThurk
iki deli tımarhaneden kaçmaya karar vermiş. biri demiş ki git bak bakalım dikenli teller yüksekmi alçakmı. eğer alçaksa üstünden atlarız. yüksekse altından geçeriz. diğer deli gitmiş bir süre sonra gelmiş demiş ki ne yazıkki kaçamayacaz çünkü hiç dikenli tel yok.

GhencThurk
kadın doktora gitmiş ve:
-doktor bey kocam kendini asansör sanıyor
-peki hanımefendi eşinizi niye getirmediniz?
-getirecekim ama bir türlü bu katta durmuyor ki

GhencThurk
Akıl hastanesinden kaçan iki deli karşıdan geçen bekçiyi görünce iri bir çınarın arkasına saklandılar.bekçi onların ayak seslerini işitmiş.sordu:
-kim var orda.
içlerinden biri kedi gibi miyavladı. sonra bekçi yürüyüp gidiyorduki, delilerin ayaklarının altındaki yapraklar hışırdadı. bekçi yine kim var orda diye sordu.
ikinci deli cevap verdi:
-bir kedi daha

GhencThurk
10-13-2007, 01:05 PM
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı. Fakat bir tanesi çok kurnaz atılgan ve hareketli, diğeri ise çok saf, dürüst ve sessizdi. Bir gün kurnaz olan arkadaş , diğer arkadaşın yanına giderek işlerinin bozulduğunu söyler ve kendisinden para ister. Samimi dostu onu hiç kırmaz ve elindeki bütün parayı arkadaşına verir. Arkadaşı bu parayla işlerini düzeltir. Bir süre sonra kurnaz olan yine arkadaşının yanına gider ve arkadaşının evlenmek üzere olduğu nişanlısını çok
beğendiğini ve kendisine vermesini ister. Arkadaşı çok şaşırır, ne diyeceğini bilemez.Fakat aralarında o kadar kuvvetli bir sevgi vardır ki arkadaşına hayır diyemez, nişanlısını arkadaşına verir.

Zaman içinde Saf olanın işleri bozulur ve birden arkadaşı aklına gelirben ona sıkıştığında iyilik yapmıştım diyerek arkadaşının iş yerine gider
ve kendisine çalışması için iş vermesini ister. Arkadaşı ona iş vermez. Bizimki pişmanlık ve üzüntü içinde geri döner ama yinede arkadaşına kızamaz. Bir gün sokakta dolaşırken yanına hasta ve yaşlı bir adam yaklaşır. Fakir olduğu için ilaç alamadığını söyler. Bizimki yaşlı adamcağıza acır, istediği ilaçları alır ve adamcağıza verir. Kısa bir süre sonra yaşlı adamın öldüğünü duyar. Yaşlı adam çok zengindir ve bütün mirasını kendisine bırakmıştır.

Saf adam artık zengindir. Biraz da sevdiği dostuna olan kırgınlığıyla dostunun iş yerinin karşısında bir ev alır ve oraya yerleşir. Bir gün evinin kapısını dilenci bir kadın çalar. Yaşlı kadın çok aç olduğunu, kendisine yemek vermesini ister. Bizim saf hiç düşünmeden kadını içeri alır karnını doyurur,
Kimsesi olmadığını
öğrendiği kadına; Kendisinin de yanlız olduğunu söyler ve bu evde birlikte
yaşıyalım sen evin işlerini ve yemekleri yaparsın der, yaşlı kadın hiç
düşünmeden kabul eder. Bir süre sonra yaşlı kadın bizimkine, kendine
uygun bir kız bulup evlenmesini söyler. Bizimki böyle bir kızı nasıl
bulacağını, kendisinin tanıdığı olmadığını söyler.Yaşlı kadın ona uygun bir
kız tanıdığını ve kendisiyle görüştürebileceğini söyler. Görüşmeler
sonucunda evlenmeye karar verilir ve düğün davetiyeleri basılır. Bizimkisi
kırgın olduğu halde çok samimi dostunu yinede unutamamıştır. Biraz da
geldiği konumu görmesi açısından samimi arkadaşına da davetiye gönderir .
Düğün günü gelir çatar. Saf adam düğün salonunda bir şeyler söylemek
isteğiyle mikrafonu alır ve başlar yaşadıklarını anlatmaya; Eskiden çok
sevdiğim bir dostum vardı. Bir gün işleri bozulunca benden borç para istedi
elimdeki bütün parayı verdim. Evlenmek üzere olduğum nişanlımı çok beğendiğini söyleyerek benden istedi. Çok üzülerek onu da kendisine verdim . Çünkü biz gerçek dosttuk onun üzülmesini istemedim. işlerim bozulduğunda onun fabrikasına gittim ve çalışmak için kendisinden iş istedim. Bana iş vermedi. çok üzüldüm, ama yinede arkadaşıma kızmıyorum .çünkü biz gerçek dosttuk. Bu konuşma üzerine kurnaz olan arkadaşı daha
fazla dayanamaz mikrofonu eline alır ve başlar konuşmaya;
Benim de bir zamanlar çok sevdiğim bir dostum vardı.
İşlerim bozulduğunda kendisinden para istedim, bütün parasını bana verdi.
Sonra ondan nişanlısını istedim, üzülerek nişanlısını da verdi. Nişanlısını
istememin nedeni o kadının arkadaşıma layık olmamasıydı (Hayat kadınıydı)
Kendisi çok saf olduğu için arkadaşımı o kadından bu
şekilde kurtardım.İşleri bozulduğunda gelip benden iş
istedi, Arkadaşımı kendi emrimde çalıştıramazdım, o yüzden iş vermedim.
Günün birinde karşılaştığı yaşlı adam benim babamdı. Babam ölmek
üzereydi, onu arkadaşımın yanına ben gönderdim ve mirasını ona ben bıraktırdım. Evine gelen dilenci kadın benim annemdi.Ona bakıp iyi yaşamasını sağlamak için gönderdim. Şu anda evlenmekte olduğu kız de benim kız kardeşim. Onu arkadaşımla evlenmesine ben ikna ettim. Değerli misafirler, işte biz böyle dostuz.

GhencThurk
Her milletten öğrencilere ödev vermişler, Filler üzerine yazın diye... Bakalım kimler ne yazmış?

Fransızlar: Fillerde cinsel yaşam.
Çinliler: Fil pişirmenin bin yolu.
İngilizler: Safaride fil avlama teknikleri.
Almanlar: Filler ve fillerin Alman Dil ve Kültürü'ne etkileri.
İranlılar: Filler çarşafa nasıl sokulur?
Amerikalılar: Daha büyük ve görkemli fil nasıl yetiştirilir?
Japonlar: Daha küçük ve daha ucuz fil nasıl yetiştirilir?
Yahudiler: Filler en pahalı, en kârlı nasıl satılır?
Brezilyalılar: Fillerle karnavalda samba yapma metodları.
Türkler: Ne olacak bu fillerin hali

GhencThurk
Temel in 3 tane sevgilisi vardır.Biri öğretmen, biri doktor, biri de santralcidir. Fakat öğretmenle evlenmeye karar verir. Bunu bilen arkadaşı sorar "Niye öğretmen de diğerleri değil?" diye. Temel de ona döner:
-Ula der, bilmez misin doktorlar "bugün git yarın gel" der, santralci de "şu an meşgul daha sonra tekrar deneyin" der. Ama öğretmen ne der? Hadi bir daha tekrarlayalım...

GhencThurk
Üç mahkum cezaevi yolundadır. Herbirine, hapiste gecirecekleri gunler icin yanlarında tek bir eşya getirmelerine izin verilmistir. Otobuste, biri digerine doner ve sorar:
Eeee sen ne getirdin ?
Diger mahkum bir boya kutusu cikarir ve bununla her şeyi boyayabilecegini soyler.
Ikinci mahkum bir deste iskambil kagidi cikarir Bunlarla poker oynayabilir, fal bakabilir veya herhangi bir kagit oyunu oynayabilirim.
Ucuncu mahkuma merakla sorarlar:
Sen ne getirdin ?
Adı Temel olan üçüncü mahkum bir kutu çıkarır ve gülerek :
Bu orkidleri getirdim. der.
Diger iki mahkumun kafasi karışır.
Merakla sorarlar :
Bunlarla ne yapabilirsin ki ?
Temel sırıtır ve elindeki kutuyu göstererek,
Kutuda yazdığına göre, bunlarla Ata binebilir, Yuzmeye gidebilir, hatta paten kayabilirmişim.

GhencThurk
10-13-2007, 01:08 PM
Kaykay

Üç adam ölür ve cennete giderler. Sorgu meleği birincisine sorar, "Seni cennete yollamadan önce sana bir sorum var: Karına karşı sadık oldun mu?" Adam yanıtlar; "Evet, asla bir başka kadına bakmadım." Sorgu meleği, "Şuradaki Rolls-Royce'u görüyor musun? O senindir. Cennetteyken kullanabilirsin.." Sorgu meleği ikinci adama da aynı soruyu sorar ve şu cevabı alır; "Bir kez karımı aldattım ama bunu ona itiraf ettim. Beni bağışladı ve mutlu yuvamızı kurtardık." Bunun üzerine sorgu meleği, "Şuradaki Mercedes'i görüyor musun? Cennetteyken onu kullanacaksın.." der ve üçüncü adama da sorar, "Karını hiç aldattın mı?" Adam yutkunur ve şöyle der; "itiraf edeyim ki; bulduğum her kıza asıldım ve her fırsatta onlarla yattım, birçoğu ile beraber oldum. Üzgünüm." Sorgu meleği; "Ehh" der, "Ama temelde iyi bir adamsın. Şuradaki eski vosvos'u görüyor musun? Cennette onu kullanacaksın." Bunun üzerine üç adam vedalaşır, arabalarına atlar ve kendi yollarına giderler. Birkaç hafta sonra ikinci ve üçüncü adam birlikte gezerlerken barın önünde birinci adamın Rolls-Royce'unu görürler. Bara girdiklerinde adamın perişan bir halde, etrafındaki boş şişelerin arasında salya sümük oturduğunu görürler ve şaşırırlar. "Heyy! ne oldu sana?" der ikinci adam, "Cennettesin, altında bir Rolls-Royce var, hersey mükemmel ama sen niye bu haldesin?" "Bugün karımı gördüm!" der birinci adam. Diğerleri; "Aaaa! ne kadar güzel, peki derdin nedir?" diye sorarlar. Adam içini çekerek konuşur, "Kaykay'la dolaşıyordu..."

GhencThurk
10-13-2007, 01:09 PM
Albay, binbaşıya: -Yarın güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir şey değildir. Erleri talim elbiseleri ile talim meydanına getirin de olayı görsünler. Ben de orada bulunup kendilerine gerekli bilgiyi vereceğim. Şayet yağmur yağarsa, tabii bir şey göremeyiz. O zaman erleri, üstü kapalı talimgaha götürürsün. Binbaşı, yüzbaşıya: -Albayın emri ile yarın sabah saat dokuzda güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir olay değildir. Şayet hava kapalı olursa bir şey görülemeyecektir. Bu durumda tutulma, kapalı talimgahta gerekli talim elbisesiyle yapılacaktır. Yüzbaşı, teğmene: -Albayın emri ile yarın sabah dokuzda talim elbisesi ile güneş tutulmasının açılış merasimi yapılacaktır. Şayet yağmur yağarsa ki bu durum pek görülen bir olay değildir, Albay kapalı talimgahta gerekli bilgiyi verecektir. Teğmen, başçavuşa: -Yarın sabah dokuzda hava güzel olursa, talim kıyafeti ile albay tutulacak. Kapalı talimgahta yağmur yağarsa, alayın meydanında manevra yapılacak. Çünkü bu her zaman görülen bir olay değildir. Basçavuş, askere: -Yarın sabah saat dokuzda kapalı talimgahta Albayı tutacağız. Sabah hepiniz talim teçhizat ile hazır olun. Askerler kendi aralarında: -Yarın sabah bizim başçavus Albayı tutuklayacakmış.

GhencThurk
Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için arazide bulunmaktadır. Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altındaki dizili taşların üzerindedir. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar. Kimyacı, "adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış"; fizikçi, "adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş"; jeolog, "burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanin taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangin olasılığını azaltmayı amaçlamış"; matematikçi, "sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış"; antropolog, "adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş". Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini sorarlar., Adam cevap verir: - "Boru yetmedi."

GhencThurk
40 yaşlarındaki kadın kalp krizi nedeniyle hastaneye yatırılmıştı.Kendinden geçmis durumdaydı. Doktorlar kurtarmak için çilgınlar gibi uğraşıyordu..Tam bu sırada Tanrı kadına göründü.
-"Yanına geliyorum Tanrım," diye inledi kadın.
-"Hayır," diye cevap geldi yücelerden,"daha önünde 35 yıl, 2 ay, 8 gün var..."
Kadın nihayet kendine gelmişti. Doktorlar mutluydu. Kadın daha da mutluydu.
Biraz iyileşince kesenin ağzını açtı.
Yüzünü gerdirdi.Liposuction yaptırdı.Göğüserini silikonla dikleşirildi.Kadının ısrarlarına dayanamayan hastane yönetimi bir kuaförün gelip saçlarını platine boyamasına izin vermişti.Artık bomba gibiydi kadın. Kendini çok iyi hissediyordu.
Hayatının kalan bölümünü mutlu bir biçimde geçirmeye hazırdı.Nihayet taburcu oldu.
Dışarıya çıkıp temiz havayı içine çekti.
Taksiye binmek üzere caddenin karşısına geçerken bir ambulans çarptı kadına.
Vahimdi durumu. Derin karanlığa doğru kayarken sordu:
-"Ulu Tanrım, sen her şeyi daha iyi bilirsin, ama hani önümde daha 35 yıl vardı?"
Tanrı'nin cevabı şöyle oldu:
-"Tanıyamadım..."

GhencThurk
YENİ MODELİNİ ALDIK

--------------------------------------------------------------------------------
İki tane çiftçi, biri Adanalı, diğeri Kayserili, sohbet ederken, tabi haliyle zenginlikleriyle övunecekler... Adanalı başlamış :
-Bizim orda sabah günes doğmadan biniyoruz arabaya, akşam oluyo biz hala çiftliğin öteki ucuna yetişemiyoz, demiş... Kayserili de demiş ki :
-Yav bizim de vardı öyle bir arabamız ama geçenlerde satıp yeni modelini aldık....

GhencThurk
10-13-2007, 01:10 PM
Büyük şirketlerden birinin patronu ,bilgisayar sistemleriyle
ilgili önemli bir arızanın acilen giderilmesi için bilgisayar mühendislerinden birinin evine telefon etmesi gerekir. Adamın evine telefon eder ve karşı taraftan fısıldayan bir çocuk sesi "Alo" der. Bu kadar önemli bir konuyu bir çocukla konuşmak
istemeyen patron sorar "Baban evde mi?"

Çocuk fısıldayarak cevap verir "Evet"

Patron sorar "Onunla konuşabilirmiyim?"

Çocuk fısıldayarak cevap verir "Hayır"

Patron şaşırarak "Peki annen evde mi?"

Çocuk fısıldayarak "Evet"

Patron , "Peki onunla konuşabilirmiyim?"

Çocuk yine fısıldayarak "Hayır"

Patron çocuğun cevapları karşısında şaşırır ve en iyisinin bir
büyükle konuşmak olacağını düşünerek sorar , "Orada başka kimse var mı?"

"Evet" der çocuk fısıldayarak , "Bir polis memuru var"

Mühendislerinden birinin evinde polisin ne işi olduğuna anlam veremeyen adam sorar "Memur beyle konuşabilir miyim?"

"Hayır" der ufaklık , "Şu anda meşgul"

İyice meraklanan patron: "Neyle meşgul?"

Çocuk fısıldayarak cevaplar:" Annemle babamla ve itfaiyeci
amcalarla konuşuyor"

Meraklanan ve endişelenen patron , telefondan gittikçe artan bir gürültü duyar "Bu ses de ne? Diye sorar.

"Bir helikopter" der çocuk , hala fısıldayarak.

Panikleyen patron:"Neler oluyor orada" diye sorar

Cocuk hala fısıldayarak: "Arama kurtarma timi geldi"

Patron endişeli ve neler olduğunu bilmemenin kızgınlığı içinde: "İyide neyi arıyorlar"

Küçük çocuk hala fısıldayarak ve kıkırdayarak cevap verir "Beni"

GhencThurk
10-13-2007, 01:10 PM
Kör bir adam yanlışlıkla Bayanlar Barına girer. Bara doğru ilerler ve bir içki ısmarlar. Biraz oturup, içkisini yudumladıktan sonra barmene seslenir: "Hey, bir sarışın fıkrası duymak ister misin?" Birden bar, bomba düşmüş gibi sessizleşir. Kör adamın yanında oturan kadın, tok bir sesle: "Hey bayım," der "bu fıkrayı anlatmadan önce bilmeniz gereken beş şey var.

Birincisi, barmen sarışın bir kız.

İkincisi kapı görevlisi sarışın bir kadın. Üçüncüsü, ben 1.90 boyunda
karatede siyah kuşaklı bir sarışınım.

Dördücüsü, sağınızda oturan kadın profesyonel bir halterci ve sarışın.

Beşincisi, benim yanımda oturan kadın profesyonel güreşçi ve sarışın.

Yine de bu fıkrayı anlatmak istiyor musunuz?"

Kör adam bir kaç saniye düşünür, sonra başını sallar: "Hayır, hiç sanmıyorum. Beş defa anlatamam."

GhencThurk
10-13-2007, 01:11 PM
AMELİYAT YERİ
İki sevgili bir ağacın gölgesinde otururlar.Delikanlının tatlı sözleri arasında bir ara kız sevgilisinin kulağına fısıldar :
-Sevgilim sana apandist ameliyatı olduğum yeri göstereyim.
Delikanlının gözleri parlar.
-Göster canım göster.
Kız eliyle uzak bir yeri göstererek :
-Bak şu ilerde görünen sarı bina var ya, onun üçüncü katı....

GhencThurk
BAKAN KARISI?
Bakanlardan birinin ölmesiyle başka bir milletvekili onun süresini doldurmak üzere seçilmişti. Adam hemen karısına telefon ederek, bu haberi vermek istedi :
-Bir bakan karısı olmak ister miydin? diye sordu.
Karısı biraz düşündü sonra:
-Hangisinin?

GhencThurk
RESİM
Leyla, ağacın altına oturmuş resim yapıyordu.Babası kızın elindeki bomboş kagığıdı görünce sordu :
-Leyla, ne resmi yapıyorsun bakayım?
-Çimenlikte bir keçi resmi.
-Çimenler nerede?
-Keçi hepsini yedi.
-Ya keçi?...
-Yiyecek birşey kalmayınca o da gitti.

GhencThurk
KIZAMIK
Bey, telefonu açıp seslendi :
-Alo...Doktor Bey, bizim oğlan kızamık.
-Biliyorum, dedi doktor, dün sizin eve girip gerekli şeyleri söyledim, kendisini kimseyle temas ettirmeyin ve..
-Ama doktor bey, oğlan hizmetçiyi öpmüş bir kere...
-Ya bu fena işte...Öyleyse hizmetçiyi de karantinaya almalı.
-Doktor bey, bir şey daha var, sonra hizmetçiyi bende öptüm...
-O... İşler çatallaştı, hastalık herhalde size de bulaşmış olmalı.
-Ya..sonra ben karımı öptüm...
-Ne diyorsun be? Öyleyse ben de kızamık olacağım demek...

GhencThurk
10-13-2007, 01:12 PM
DAHA ÇOK İSTİYOR...
Çocuk, okuldan bir gözü şiş olarak dönünce, annesi telaşlandı :
-Hayır düşmedim.Arkadaşım Orhan'la dövüştük.Ben de yarın onun gözünü şişireceğim!
Annesi yatıştırmaya çalıştı :
-Sakın ha! Dövüşmek iyi birşey değil.Ben sana yarın pasta çörek vereyim.Arkadaşına da ver, barışın.Güzel güzel oynayın olmaz mı?
-Olur anneciğim, barışırız.
Ertesi gün, çocuk öteki gözü de şişmiş olarak döndü.Annesi merakla sordu :
-Yine ne oldu?
-Arkadaşım yaptı, daha çok pasta, çörek istiyor!

GhencThurk
10-13-2007, 01:12 PM
Bir sarisin, bir kizil saçli ve bir esmer kadin çölün ortasinda arabayla yol almaktadirlar. Hava korkunç sicaktir. Arabanin motoru birden stop eder.
Inip baktiklarinda, motoru tekrar çalistiramayacaklarini anlarlar. Mecburen çölde uzunca bir yürüyüs yapmalari gerektiginden, her biri arabadan birseyler alir.
Esmer, bir sise su; kizil sacli bir paket bisküvi ve sarisin da arabanin kapisini söküp alir. Çölde yürümeye baslarlar ve bir süre sonra dinlenmek için mola verirler.
Mola sirasinda sarisin ve esmer kadinlar kizil saçliya döner ve niye bir paket bisküvi aldigini sorarlar.
- "Acikirsam yerim, diye düsündüm" cevabini verir kizil saçli "..çölde ne kadar yürüyecegimiz belli degil.."
Hepsi de bunun çok mantikli oldugunu düsünür. Ve sonra sarisin kadinla kizil saçli olani esmere döner ve niye yanina bir sise su aldigini sorarlar.
- "Eger susarsam, yanimda içecek birseyim olmasi gerektigini düsündüm.." diye cevaplar esmer kadin.
Evet, bu çok akillica bir fikir, diye düsünür diger ikisi. En sonunda esmer ve kizil saçli kadinlar sarisina dönerler ve arabanin kapisini niçin söküp aldigini sorarlar.
- "Seyy.." der sarisin "..çok sicak olursa pencereyi açip serinlerim diye düsündüm de.."

GhencThurk
10-13-2007, 01:13 PM
Adamın birini gece vakti çevirir trafik polisi illa ceza yazacak ya başlar sormaya ;
- Beyefendi ruhsat lütfen !
- Buyrun Memur Bey .
- Ehliyet ?
- Buyrun memur bey
- Alkol ?!
- Yok Memur Bey .
- Kemer takılımıydı ?!
- Evet Memur Bey .
- İlk yardım çantanız ?!
- Tastamam yerinde Memur Bey .
Bakmış olacağı yok memur ;
- Mezdeke kasetin varmı ?!
- Var Memur Bey .
- Koy kaseti !
- Tamam Memur Bey .
- 3. Parçayı çal !!
- Tamamdır memur bey ??…
- Şimdi ben oynuyorum sen Para Yapıştırıyorsun !!!

GhencThurk
doktorun biri köyün meydanına reklamını yapar.
her türlü sorun itina ile çözülür çözemezsek paranızın 2 katı iade
wizite ücreti 50 milyon
kahwede oturan elemanlardan biri dur ben şu doktoru kekliyim der
werir 50 milyon girer içeri
doktor: buyur ewlat sorunun nedir?
- walla doktor bey hiç tadım tuzum yok
- halederiz koçum wer kızım ordan 7 nolu kutuyu
- aç ağzını ewladım der we kutunun içindekinden bir kaşık werir
- bu ne ya bunda b.k war
- bak tadın tuzun yerine gelmeye başladı der we adamı gönderir.
sağdan soldan topladığı borçla we parasını kurtarmak amacıyla birdaha gider 50 milyonu werir girer içeri
- merhaba doktor, doktor kim, ben nerdeyim, ben kimim der we doktorcum bende unutkanlık başladı hiç bişi hatırlamıyorum der
- hallederiz koçum wer kızım ordan 7 nolu kutuyu
- heyyyyy onda b.k war
- bak hatırlamaya başladın yawaş yawaş
adam çıldırır köpürür intikam duygusuyla bidaha gider 50 milyonu werir içeri girer
- doktor bende olay bitti kadınlar önümde soyunuyorlar cilwe üstüne cilwe ama olay yok hiç istek yok napcam
- halederiz kocum kızım wer ordan 7 nolu kutuyu
- eee s.k.cem 7 nolu kutunu haaaaaa!!!!!!!!
- bak buda halloldu..

GhencThurk
kadının biri otele gider we odasına çıkarken resepsiyonist
herşey tamam odalar sizin için dizayn edildi der
kadın gider odaya kıyafetini çıkarır tam duşa girecek
masanın üzerin de bi kurba hemen resepsiyonu arar
odamda kurba war der o kurba sizin için orda sizin bazı isteklerinizi
yapmak için oraya kondu kadın nasıl yani der
resepsiyonist onu alın bacaklarınızın arasına koyun o zaten gerekeni
yapar der öle şey mi olur der we telefonu kapatır
sonra merak eden kadın merakını gidermek için adamın dediklerini yapar
we kurbayı bacaklarının arasına koyar
kurbada tek olay sadece wırak wırak dır
kadın resepsiyonu arar we resepsiyoniste sorar
bu kurba bişi yapmıyo der
resepsiyonist hemen gelip bakıyorum der we odaya çıkar
yatmakta olan kadının yanına gelir kurbayı yüksek bi yere koyar
we kurbaya bağırarak
bak son kez gösteriyorum beni iyi izle ...

GhencThurk
10-13-2007, 01:14 PM
Adamın biri ispanyayı gezmeye gitmiş. karnı acıkmış bir lokantaya girmiş garsona bana ne tavsiye edersiniz demiş adamda cok meşür bi yemegimiz var getireyimmi demiş oda tamam demiş yemegi yenmiş tadını begenmiş adam yemegin ne oldunu sormuş yemegin arenada matodorlar tarafından öldürülen bogaların billuru oldunu sölemiş. adam ertesi gün yine aynı yemekten istemiş. üçüncü gün yine aynı yemegi istemiş ama bu sefer yediği farklı bir tattaymış garsonu cagırmış ve sormuş garsonda gulerek herzaman boga ölmez bu seferde matador öldü demiş :D

GhencThurk
Sıraya Geç
Bir adam sabah yürürken ilginç bir cenaze kafilesi farkeder; önde giden
köpekli bir adam, arkasında bir tabut ve 10 metre arkadan gelen bir başka
tabut ve tek sıra olmuş yaklaşık 200 adam. Tuhafına gider. Kafilenin
basındaki adam kuşkusuz cenazenin sahibidir, yanına yaklaşır ve sorar;
-Beyefendi, bu üzüntülü gününüzde hatırlatmak istemem ama ölenler neyiniz
oluyor?
Adam yanıtlar:
- Öndeki karım arkadakide kayınvalidem.
- Vah vah başınız sağolsun. Nasıl oldu?
- Köpeğim karıma saldırıp öldürmüş. Kayınvalidemde karıma yardıma gelmiş onu
da öldürmüş.
Adam biraz düşündükten sonra sorar;
- Beyefendi kopeğinizi ödünç alabilir miyim?
- Sıraya geç!

GhencThurk
GOLF
İki arkadaş golf oynayarak ve iyi vakit geçirerek halı gibi
çimenlerle kaplı sahada dolaşmaktadırlar. Sahanın yanından geçen yolda büyük
ve kalabalık bir cenaze konvoyu görürler. Adamlardan biri, şapkasını
çıkartır, büyük bir saygıyla cenazeye doğru dönerek diz çöker, içinden bir
kaç küçük dua mırıldanır ve yine aynı saygı ile ayağa kalkar.
Arkadaşı çok etkilenmiştir. "Hey!" der, "Sen gerçekten temiz yürekli iyi bir
insansın!.."
"Tabii," der adam. "Ne de olsa 35 yıllık
karımdı."___________________________________

GhencThurk
10-13-2007, 01:15 PM
Öğretmen öğrencilere soru soruyor: - "Ağaçta 7 kuş var. Avcı ateş ediyor, 3 tanesini vuruyor. Ağaçta kaç kuş kaldı?" Biri cevap veriyor: - "4 kuş kalır." Başka bir çocuk da hemen atılır: - "Hayır öğretmenim ateş edince bütün kuşlar uçar, ağaçta hiç kuş kalmaz..." Öğretmen bunun üzerine: - "Cevap yanlış ama stilini sevdim", der. Çocuk buna karşılık verir: - "Öğretmenim, ben de bir soru sormak istiyorum... Karşıdan 3 bayan geliyor, ellerinde dondurma var. Biri yalayarak yiyor, biri emerek, biri de ısırarak... Bu bayanlardan hangisi evlidir?" Öğretmen düşünüyor, düşünüyor... - "Emerek yiyen evlidir", diyor... Çocuk cevap veriyor: - "Hayır öğretmenim, parmağında alyansı olan... Ama ben de sizin stilinizi sevdim.."

GhencThurk
10-13-2007, 01:16 PM
Fizikçi, matematikçi, kimyacı, jeolog ve antropologdan oluşan bir heyet bir araştırma için arazide bulunmaktadır. Birden yağmur bastırır. Hemen yakındaki bir arazi evine sığınırlar. Ev sahibi bunlara bir şeyler ikram etmek için biraz ayrılır. Hepsinin dikkati soba üzerinde toplanır. Soba yerden 1 m. kadar yukarda, altındaki dizili taşların üzerindedir. Sobanın niçin böyle kurulmuş olabileceğine dair bir tartışma başlar. Kimyacı, "adam sobayı yükselterek aktivasyon enerjisini düşürmüş, böylece daha kolay yakmayı amaçlamış"; fizikçi, "adam sobayı yükselterek konveksiyon yoluyla odanın daha kısa sürede ısınmasını sağlamak istemiş"; jeolog, "burası tektonik hareketlilik bölgesi olduğundan herhangi bir deprem anında sobanin taşların üzerine yıkılmasını sağlayarak yangin olasılığını azaltmayı amaçlamış"; matematikçi, "sobayı odanın geometrik merkezine kurmuş, böylece de odanın düzgün bir şekilde ısınmasını sağlamış"; antropolog, "adam ilkel topluluklarda görülen ateşe tapmanın daha hafif biçimi olan ateşe saygı nedeniyle sobayı yukarıya kurmuş". Bu sırada ev sahibi içeri girer ve ona sobanın yukarda olmasının nedenini sorarlar., Adam cevap verir: - "Boru yetmedi."

GhencThurk
Afrika'da
Avcı Temel, misafirlerine yerdeki ayı postunu göstererek, “Bu ayıyı Afrika'da ben vurmuştum” der. Hayretler içinde itiraz ederler :
“Afrika'da ayı bulunmaz ki...”
Temel güler ve “Ayı bu birader, oranın Afrika olduğunu ne bilsin ?!”

GhencThurk
İlk hata
Temel'e çalıştığı yerde ilk ay maaşını fazla verirler ; ikinci ay ise eksik... Hemen gidip “Hata var” der.
“Haklısın, ama sana ilk ay fazla vermişiz. Daha önce niye gelmedin ?” derler.
Temel :
“Pen ilk hataları affederum!”

GhencThurk
İskelet
Biyoloji dersinde öğretmen, bir insan iskeletini göstererek Temel'e sorar :
“Söyle bakalım Temel, bunun adı nedir ?”
“İnsan kilçuğudur öğretmenim”

GhencThurk
10-13-2007, 01:17 PM
Bilmez
Dursun, çalıştığı inşaatın onuncu katından aşağıya düşmüştür. Temel hızla yardımına yetişip sorar :
“Nasılsın Dursun, bir tarafın ağrıyor mu ?”
Dursun :
“Ne diyorsun sen be!... Çektiğim acı yüzümden okumuyor mu?”
Temel hayrettedir :
“Ah be Dursun! Bilmez misin, benim okuma yazma bilmediğimi ?...”

GhencThurk
10-13-2007, 01:18 PM
Çok şey
Temel ile İdris sohbet eder, İdris, Temel'e soru sorar :
“Söyle pakayum, bir bir daha ne eder?”
“içi” der Temel. İdris, bıçağını çekip Temel'i bıçaklar! Karakolda komiser gürler :
“Arkadaşını neden öldürdün?”
İdris içini çeker :
“Çok şey pileydu!...

GhencThurk
Düşman
Temel askerdeyken komutanı onu çağırır ve sorar :
“Düşman sana sağ taraftan saldırırsa ne yaparsın?”
“Sol tarafa kaçarım komutanım.”
“Sol taraftan saldırırsa ne yaparsın?”
“Sağ tarafa kaçarım komutanım.”
“Peki iki taraftan saldırırsa ne yaparsın?”
“Kusura bakmayın komutanım ama ha bu düşmanların benden başka uğraşacak işleri yok midur?”

GhencThurk
Doping
Çok miktarda doping hapı alan Temel, maraton yarışına katılmış. Fakat sonuncu olmuş.
Arkadaşı haklı olarak sormuş :
-Yahu, neden sonuncu oldun?
Temel'in cevabı şöyle olmuş :
-Doping yaptuğum anlaşilmasun diye!!...

GhencThurk
Gamsız
Temel, çok gamsız biriydi, tembeldi de...
Yerinden kıpırdamaya üşenir, her işini yavaş yavaş yapardı.
Köyün yaşlılarından birisi, sinirlenir ve sonunda :
-Senin çabuk yaptuğun tek şey yok midur?
“Vardır” der Temel.
-Nedur?
-Çabuk yorulayrum!...

GhencThurk
Hazırlık
Ankara'da bir fakültede okumakta olan Temel'in dersleri kötüye gitmektedir. Sonunda sınıfta kalacağını anlayınca, hemen annesine bir telgraf gönderir :
-Sınıfta kalacağum, babami hazirlayasun...
Ertesi gün gelen telgrafta şunlar yazmaktadır :
-Baban zaten hazirdu, asıl sen kendini hazirlayasun...

GhencThurk
10-13-2007, 01:19 PM
Telefon
Temel bilim adamı iken bir arkeoloji araştırmaları konferansına davet edilir. Amerikalılar anlatmaya baslar;
-Biz ülkemizde yaptığımız kazılarda 25 metre aşağı indik ve telefon kabloları bulduk. Öyleyse bizim atalarımız asırlar önce telefon kullanmışlardır.
Sıra Türkiye'ye gelir ve Temel baslar anlatmaya ;
-Biz ülkemizde yaptığımız kazılarda 50 metre aşağı indik ama bir şey bulamadık. Öyleyse atalarımız telsiz telefon kullanmışlardır.

GhencThurk
Araştırmacı Temel
Temel hayvanları araştırma konusuna oldukça ilgi duymaktaymış. Bir gün bu merakını gidermek için laboratuarını kurarak çalışmalara başlamış. Örnek hayvan olarak bir PIRE almış. Çok hassas aletler ile bu işe başlayan Temel, eline çok hassas bir neşter alarak pirenin ayaklarının ucundan biraz kesmiş ve masanın üzerine bırakmış ve pireye ZIPLA BAKAYIM diye seslenmiş, doğal olarak zıplayarak dolasan bir hayvan olan pire yarim yamalak da olsa zıplamış, o sırada Temel hemen yakalayarak ayaklarının tamamını yontmuş ve masanın üzerine tekrar bırakarak seslenmeye başlamış. ZIPLA BAKAYIM, ULA ZIPLASANA, ZIPLA BE HAYVAN. Fakat ayakları kesilen pireden hiçbir hareket yok..... Temel hemen kalem kağıdı alarak raporu yazmaya başlamış. PIRE incelendi. SONUÇ: "pirenin ayakları kesilince kulakları duymamaktadır."

GhencThurk
emel Balık Avında
Bir gün Temel balığa çıkar.İyi bir avdan sonra bir tekne balık tutar.Birden hava patlar ve çok büyük bir fırtına çıkar.Temel dua etmeye baslar. Tanrım beni bu fırtınadan kurtarırsan bütün bu balıkları fakirlere dağıtacağım der içinden. Hava bir zaman sonra düzelir. Temel evine dönmeye başlar. Bir taraftan da balıklara bakar ve içinden bu balıklar fazla, yarısını dağıtsam olur der.Biraz daha sonra balıklara tekrar bakar ve bu balıkların yarısı da çok fazla ben bunların çeyreğini dağıtsam olur der.Biraz daha zaman geçer Temel tekrar balıklara bakar. Tam o sırada hava tekrar
bozulur.Temel kafasını gök yüzüne diker ve söyle der."Haçan sen de şakadan hiç anlamiyusun."

GhencThurk
Temel Eczane Açmak İsterse
Temel eczacılık fakültesini bitirmiş. Fakat eczane açacak parası yok, Girmiş bir eczaneye: - Beyefendi sizde soğan var mi? Adam Temel'i başından savmış.Temel bu durur mu? Her gün yeni saçma sorularla geliyormuş. Bir gün eczacı Temel'e: -Kardeşim senin derdin ne? -Burayı bana sat. Eczacı kurtulmak için eczaneyi satmış,birkaç gün sonra Eczaneyi satan adam içeri girmiş,Temel'e: -Siz de soğan var mı? demiş... Temel adama 'biz de soğan var ama senin reçeten var mi?'demiş....

GhencThurk
Temel ve Cin
Bir Fransız bir İngiliz ve bir de Temel bir gemi kazasından sonra ıssız bir adaya çıkarlar. İngiliz kumsalda bir lamba bulur. Fransız bunun Alaaddin'in lambası olabileceğini söyler ve lambayı ovuşturur. Gerçektende lambadan bir cin çıkar. "Ne dilerseniz dileyin benden" der. İngiliz "Ben ailemin yanına İngiltere'ye gitmek istiyorum" der. Cin isteği yerine getirir. Sıra Fransız'a gelir. Oda ailesinin yanına Fransa ya gitmek ister. Onun isteği de yerine gelir. Sıra Temeldedir. Temel biraz düşünür. Cin çabuk olmasını söyler. Temel etrafına bakar ve cine dileğini söyler. "Arkadaşlarımda gitti ben bu ıssız adada yalnız kaldım onun için arkadaşlarımı geri getirmeni istiyorum" der.

GhencThurk
10-13-2007, 01:20 PM
Temel Londra'da
Temel Londra'da otelin birinin odasında kara kara düşünüyormuş. 'Ulan' demiş, -Ben aşağıdan içki isterken Laz olduğum anlaşılır mı acaba? Geçmiş aynanın karşısına ve prova yapmış... -Bana bir fvisku,yok böyle anlarlar -Bana bir raki...'yok' demiş 'böyle de anlarlar. -Bana bir bira.... Tamam demiş, böyle iyi, anlamazlar.... Ve aşağıya inmiş, masaya dirseklerini dayamış ve seslenmiş. Barmen bana bir bira. Barmen Temeli biraz süzdükten sonra sormuş:
Birader sen Laz mısın? Temel -uuuy nasıl anladın demiş;
-burası resepsiyon da, bar karşıda......!

GhencThurk
Temelin Freni Patlar
Temel kamyonuyla yokuş aşağı inerken freni patlar, kamyonu son sürat gitmeye baslar ve kamyon bir kavşağa gelir.Temel bir bakar sağ tarafta pazar kurulmuş yüzlerce insan ,soluna bakar bir tane çocuk. Pazara girip yüzlerce insanı öldüreceğine çocuğa çarpmayı tercih eder. Ertesi gün gazeteler söyle yazar TEMEL KAMYONUYLA PAZAR YERINE GIRDI 20 ÖLÜ 50 YARALI.
Temele sorarlar niye pazara daldın? Diğer yöne gitmedin? -Temel cevap verir -Benim niyetim aslında çocuğu ezmekti, çocuk pazar yerine kaçınca...

GhencThurk
At
Dursun :"Yeni atın nasıl?"
Temel:"Olağanüstü.Bugüne dek gördüğüm en nazik at."
Dursun:"Nasıl oluyor bu "
Temel:"Her engelde önce bana yol veriyor."

GhencThurk
Bahis
Temel ,kamyoneti ile güneydoğu yaylalarında dolaşıyordu.Bir çayırda 500 tane koyununu otlatmaya çalışan Keko'yu gördü.Kan ter içindeydi Keko.
Temel yaklaştı.Sohbeti açtı.Sonra bir teklif getirdi:
"Gel seninle iddialaşalım.Koyununa.Ben kazanırsam bir koyun alırım,sen kazanırsan koynun parasını veririm."
"Peki" dedi Keko.
Temel başladı.
"Ben senin mesleğini tahmin edeceğim.Sen çobansın."
Sonra Keko'nun hayretle açılan gözleri arasında:
"Bildim değil mi "diye sordu."Öyleyse kazandım "
Sonra koyunların arasına daldı.Bir tanesini aldı .Kamyonetinin arkasına attı.
Tam gaza basıp giderken ,"Yağma yok sıra bende "diye bağırdı Keko .Sen Karadenizlisin,adında Temel .
"Vay canına "diye bağırdı Temel "Nereden bildin?"
Güldü Keko...
"500 koyunun arasından benim kırma Karabaş'ı başka kim seçer ki?"

GhencThurk
10-13-2007, 01:21 PM
Berber
Temel berber dükkanı açmıştı.
İlk müşterisi geldi.
Temel usturayı eline aldı ve daha birkaç dakika geçmeden,adamın yanağını tam altı yerden kesti.
"Müşteri bana da bir ustura verir misiniz" dedi.
"Hayrola" dedi Temel .."Kendiniz mi traş olmak istiyorsunuz?"
"Hayır "dedi müşteri, "kendimi korumak istiyorum"

GhencThurk
Çarpma
Hızla gelen bisikletli,yolda yürüyen Temel'e çarpmış, bir de üstelik Temel'e çıkışmış:
-"Salak herif dikkat et bir daha."
-"Niçin " demiş Temel."Tekrar geri mi döneceksin?"

GhencThurk
Geliş
Temel binanın altıncı katından düşmüştü.Hemen etrafını bir kalabalık sardı.Yoldan geçen biri kalabalığı yardı ve yaralı Temel'e sordu:
-"Ne oldu?"
Temel zorlukla cevap verdi:
-" Vallahi bilmiyorum ,ben de şimdi geldim."

GhencThurk
Maç
İki Karadeniz takımı: Ordu Spor'la Sinop maç yapıyorlarmış.
O esnada stadın yanından bir tren geçiyormuş.
Sinoplular trenin düdüğünü hakemin bitiş düdüğü zannetmişler.
Ve sahayı terk etmişler.Kalan 85 dakikada
Orduspor da gol atamayınca maç 0-0 berabere bitmiş.

GhencThurk
Elleme !
Karadeniz de iki işçi tarlada çalışırlarken üzerlerinden bir uçak geçmiş.Biri yukarıya bakarak:
-Bak Temel uçak geçiyor.
Öbürü hala işiyle meşgul:
-Ula Dursun elleme geçsin.

GhencThurk
Neden Perşembe
Karadenizlilere niçin perşembe günü fıkra anlatılmaz?
Cevap: Cuma namazında gülmesinler diye…

GhencThurk
10-13-2007, 01:22 PM
Neden
Karadenizli Temel'e İstanbullu arkadaşı sorar:
"Karadenizliler neden hep soruya karşılık bir soru sorarlar?"
Temel arkadaşına bakarak konuştu."
-"Niçin öyle etmesinler?"

GhencThurk
Şart
Temel durup dururken başbakan olacağım diye tutturmuş.Memleketin hali berbat,enflâsyon,işsizlik,pahalılık,hırsızlık..
Ama Temel'in inadı inat.İlle de başbakan olacak!
Biri dayanamamış:
-"Ula sen deli misin?"
Temel hayretle sormuş:
-"Şart midur?"

GhencThurk
Nerede Bunlar?
Temel Avustralya'ya devekuşu avlamaya seyahate çıkmış.Orada malzemelerin hazırlayıp maceraya atılmış.
Bir virajı dönünce bakmış ki; 10,15 tane devekuşu. Hemen arabayı durdurup silahını doğrultmuş. Devekuşları silahı görünce ürkerek kafalarını kuma gömmüşler.Yani kendi akıllarınca saklanmışlar.Temel etrafa bakmış ve kendi kendine sinirli sinirli sormuş:
-Ulan nereye gitti bu hayvanlar?

GhencThurk
Kaçış
Temel yolda yürürken bir senet bulmuş.Bakmış senedin son günü.... Ne yapacağım diye kara kara düşünmeye başlamış.Sonra gitmiş borç toplayıp senedi yatırmış.Rahat bir nefes almış.
Aynı şekilde bir gün yürürken yine yerde bir senet görmüş. Almış bakmış.Yine senedin son günü.Ama bu ödenecek gibi değil,çok fazla miktarda...
Temel hemen sahte pasaport çıkartıp yurt dışına kaçmış....

GhencThurk
Bildiğim Fıkra
Temel kahvenin bir köşesinde kendi kendine söyleniyor,arada bir gülüyor,arada bir de hatırladığı bir şeyi boş vermek istermiş gibi elini yukarıya doğru kaldırıp indiriyormuş.Arkadaşları merak etmişler:
-Yahu Temel sen sabahtan beri konuşarak gülüyorsun.Niye?...
Temel:
-Kendi kendime fıkra anlatıyorum.
-Peki ara sıra elini yukarı kaldırıp indiriyorsun...
Temel:
-Yahu bildiğim fıkra aklıma gelirse onu geçiyorum.

GhencThurk
10-13-2007, 01:23 PM
Bahane
Temelle Dursun ormanda uyuyorlarmış, bir ara Temel Dursun'a seslenmiş.
-Dursun ormanın güzelliğine bak.
Dursun: -Ağaçlardan göremiyorum ki.

GhencThurk
10-13-2007, 01:23 PM
Tesisatçı
Temel ,Afrika'nın balta girmemiş ormanlarına yolculuk yapıyordu.Tamtam çalan bir zencinin yanında durup"Ne yapıyorsun arkadaş "diye sordu.
"Günlerdir suyumuz yok da...."
"Demek öyle, sende yağmurcuyu çağırıyorsun,değil mi?"
"Hayır, tesisatçıyı."

GhencThurk
10-13-2007, 01:24 PM
Yanlışlık
Temel, kompartımanda beş çocuğu ve yaşlıca bir adam ile yolculuk yapıyormuş. Çocuklar azıyor, avaz avaz bağırıp birbirlerine fındık fıstık atıyorlar, yaşlı adamın ayaklarını tekmeliyorlarmış.
Nihayet ihtiyarın tepesi attı:
"Çocuklarınıza hakim olmazsanız ben size gününüzü gösterim" dedi.
Temel acı acı gülümsedi.
-"Bana daha ne yapabilirsiniz ki?Aslında ben bir cenazeye gidiyorum.Çocuklardan biri biletleri yuttu,öteki ikisi altlarına ettiler.Cenaze Denizli'de ben yanlışlıkla Adana trenine binmişim.

GhencThurk
Yardım
Yargıç kaynanasını dövmekten sanık İdris'i yargılıyordu.İdris'in tanığı Temel'e sordu.
-"Bu adamı kaynanasını döverken gördün mü.?"
-"Gördüm hakim bey."
-"Peki niçin müdahale etmedin.?"
-"Yardıma ihtiyacı yoktu hakim bey ,rahat rahat dövüyordu."

GhencThurk
Zincirleme
Piliç niye yolun karşısına geçmişti?Öbür yana geçmek istediği için...
Ölü çocuk niye yolun karşısına geçmek istemişti.?Pilici kovaladığı için...
Yamyam niye yolun karşısına geçmek istemişti?Pilici kovalayan ölü çocuğu yemek için...
Dazlak niye yolun karşısına geçmişti? Pilici kovalayan ölü çocuğu yemek isteyen yamyamın kıçına bir tekme
atmak için.
Polis niye yolun karşısına geçmek istemişti? Pilici kovalayan ölü çocuğu yemek isteyen yamyamın kıçına bir tekme atmak isteyen dazlağı tutuklamak için.
Temel niye yolun karşısına geçmek istemişti? Pilici kovalayan ölü çocuğu yemek isteyen yamyamın kıçına bir tekme atmak isteyen dazlağı tutuklamak isteyen polise , bu tarafa nasıl geçileceğini sormak için...
Sütçü niye yolun karşısına geçmek istemişti?Sütçü karşıya geçemedi.Bu fıkradan fena halde sıkılmıştı çünkü.

GhencThurk
10-13-2007, 03:29 PM
Adamin biri yeni ulastigi otele kaydini yaptirir.
Odasina girdiginde masada bir bilgisayar görürü ve karisina e-mail
atmaya karar verir.
Fakat yazdigi mesaji farkinda olmadan yanlis bir adrese gönderir.... tam bu sirada farkli bir yerde kadin, kocasinin cenaze töreninden evine yeni dönmüstür ve bilgisayarindaki
maili görür, arkadaslarindan geldigini düsündügü maili okuyunca oldugu yere yigilip kalir.
Odaya giren annesi yerde yatan kizini ve ekrandaki mesaji görür.
---
Kime : Sevgili karima
Konu : Yeni ulastim.
Tarh : 16 Mayis 2004
Benden haber aldigina sasiracagindan eminim.
Burada bilgisayar var ve sevdiklerimize e-mail gönderebiliyoruz.
Buraya yeni ulastim ve kaydimi yaptirdim.
Hersey yarin senin buraya gelecegini düsünülerek hazirlanmis.
Seninle bulusmayi dört gözle bekliyorum.
Umarim benim gibi sorunsuz bir yolculuk geçirirsin.
Not : Burasi çok sicak :p :p :p :p

GhencThurk
Kekeme bir adam bir gün Tophane de bir at ölüsüne rastladı ve hemen polisi aradı:
Iiiiiiii iiiiiiiyi gügügünler...dedi. Bubububurarada bir aaaaat öölüsü var...
Telefondaki polis, heyecanla sordu at ölüsünün nerde olduğunu.
Totototototo... Tooop...diye başladı kekeme, fakat yanıtını tamamlayamadan polisin sorusuyla karşılaştı:
Topkapı´da mı?
Kekeme, polisin bu sorusunu da kekeleyerek yanıtlamaya başladı:
Hahahahayır... dedi ve telefon kapandı.Kekeme bir süre sonra yeniden aradı karakolu:
İiiiyi günleleleer...Buburaradada bibiir at ölülüsü vaaaar...
Polis tane,tane sordu:
Anladıkta kardeşim dedi. Burası dediğin yer neresidir, o at ölüsü nerededir?
Kekeme Tophane´de demeye çalışırken yine Toooooooop...
Tooop....top...diyerek kekelemeye başlayınca, polis de yine aynı soruyu sordu: Topkapı´da mı? dedi.
Kekeme aynı soruya yine aynı yanıtı vermeye çalıştı :
Hahahahaaaaayır.... dedi.
Sabırsız polisin tepesi attı, telefonu yine kapattı. Kekeme tam dokuz kez daha karakolu aradı,fakat her aradığında karşısına aynı sabırsız polisin çıkması üzerine sonunda telefon etmekten vazgeçti,yeni bir yöntem denedi.
Aradan iki saat geçtikten sonra karakola onuncu kez telefon etti,polise durumu bildirdi:
İiiiiiiiiyiiii güüüüüünleeer...Bubububurararadadadada bibibir at ööölüüüüüsü var dedi
Polisin Nerede? sorusu üzerine de Toooooooop.........toooooooop.top.top derken, yanıtını tamamlamadan polis yine sordu: Topkapı´da mı, kardeşim? dedi.
Kekeme, soluk soluğa kalmis bir vaziyette yanıtladı polisi:
eeevvee eevetttt Ooooooorararaya götürtürdüüüüüm

GhencThurk
Adamı , vergi dairesine çağırmışlar.. Yanında bütün defterlerini ve
hesaplarını da
getirmesini istemişler.. Adam korku içinde, mali danışmanına gitmiş..
Sormuş :
- Vergi dairesine giderken nasıl giyineyim?. Ne tür bir izlenim
bırakırsam, bana daha az vergi cezası keserler ?.
Mali danışman öğüt vermiş :
- En eski elbiselerini giy.. Yoksul, muhtaç bir görüntü ver ki, sana
az ceza kessinler..
Adam güvenemeyip, bir de avukatına danışmış..
Avukat, mali müşavirin tam tersi bir öğüt vermiş :
- En yeni, en pahalı elbiseni giy.. Güvenli, kendinden emin bir
görüntü ver ki, az ceza kessinler vergiciler..
Adamı bu öğütler tatmin etmemiş.. Aklına güvendiği, filozof bir
arkadaşına aynı soruyu sormuş.. Bu akıllı arkadaş bir hikaye anlatmış..
Şöyle demiş :

- Bir gelin, zifaf gecesi ne giymesi gerektiğini bir arkadaşına sorar..
O da, gırtlağa kadar kapalı, koyu renk bir gecelik giymesini tavsiye eder..
Bir başka arkadaşı ise, dekolte, şeffaf bir gecelik giymesini söyler..
Vergi dairesine giderken ne tür bir elbise giymesi için arkadaşından
öğüt bekleyen adam, bu hikayeyi dinledikten sonra, sorar :
- Zifaf gecesi ne giyeceğini bilemeyen gelinle, vergi dairesine giderken
negiyileceğini soran benim aramda ne gibi bir ortak yan var ki ?
Adamın akıllı arkadaşı gülerek, izah eder :
- Ne giyersen giy, başına gelecek şey aynıdır...

GhencThurk
10-13-2007, 03:30 PM
CERİYAN
Neriman Hanıma gelen misafir, evin kızını ortalıkta göremeyince sormuştu:
-Ayşe nerede, göremedim?
Ev sahibi hava akımını kastederek:
-Geçen gün sizin evde ceriyana kapılmış, hesde yatir içerde.
Bu söz üzerine misafir hanım öfkeyle:
-Viyh torpah başıma, bizim evde ceriyan ne arir? Sen de bülirsen ki biz kaz
lambasi gullanirih!

GhencThurk
HURDA NENE
Çeşitli hastalıklar, kazalar geçirmiş, bir gözünü kaybetmiş, romatizmadan beli bükülmüş, parmakları çarpılmış olduğundan mahalleli bu yetmişlik ihtiyara Hurda Nene adını takmıştı. Rahmetli o haliyle bile herkesle şakalamayı, espri yapmayı severdi.
Hastalanmış ,hastaneye kaldırılmıştı. Sabahleyini, nabzını ve ateşini kontrol eden doktor der ki:
-Teyze maşallah çok iyisin. Nabız normal, ateş de yok. Vücut sıcaklığın 37 derece.
-Tohtor beğ oğlum, der Nene, bir türli ıssınamirem. Soyuhdan donirem. sen o otuz yedi dereceyi kırka elliye çıkart. Ücreti mühüm değil.

GhencThurk
ELEYSE NİYE DURDUN
Erzurum'lu bir hanım telaşla koşarak belediye otobüsünü durdurmaya uğraşıyor. Halk ıslıklıyor. Şoför acı bir frenle duruyor.
Kadın:
-Gardaş bu otubus İlice'ye gidir mi?
Şoförün canı burnunda, araba dolu, zor durmuş, kızgınlıkla
-Heyir baci, getmez!
Kadın:
-Vış! eleyse niye durdun!

GhencThurk
SUÇUMUZ NE?
Tebrizkapı'da kaldırıma yaslanarak zorla durabilen kamyonu görünce Trafik Polisi hemen yanaştı:
-Hoop hemşerim, burada durmak yasak!
-Aman terpetme gurban olim, frennerim dutmir.
-Senin farların da kırık?
-Mehellenin pijleri...
-Silecekler de yok?!
-Vış, ahan ben de yeni gördüm.
-Ehliyet ruhsat lütfen.
-Vallah rühset yok, ne yalan diyim. Ehliyet de emim de.
-Peki, sana elli lira ceza yazıyorum.
-Gurban olim polis bey, ahan vermesine verah da, suçumuz ne?

GhencThurk
DALIMIZ GIZSIN
Erzurumlu cehennemi boylamıştır ama şikayetçi değildir. Hatta memnundur. Kapıyı sık sık açan ve açık bırakanlara rica eder:
-Aman, nevolur kapıyi mökkem örtün de bir dalımız gızsın.

GhencThurk
10-13-2007, 03:31 PM
FARZET Kİ
Erzurum'da birisi tanıdık bir köylü dostuna misafirliğe gider. Ev
sahibi izzet ikramda bulunur. Yemekten sonra misafirin önüne bir kalbur yer
elması getirir. Bu kadar çok ikramdan mahcup olan misafir :
-Ağa ne zehmet ettin, bunlara ne lüzum vardi, deyince, köylü:
- Ne zehmeti efendi farzet ki müsürlüge töhmüşem öküzler yiyir

GhencThurk
SAKO
Bir kış gecesi Emin Hafizin kayınbiraderi çocuklarıyla gezmeye gelir. Gece uzundur, ikram izzet gerekir ama evde hiç bir şey yok! Emin Hafiz, karısına "sen misafirlerle ilgilen" der, hemen asılı olan kaynının "sako"sunu aldığı gibi en yakın kahvede onbeş liraya okutur. Et, meyve, çerez ne lazımsa alır gelir. Karısı da sevinçle pişirir, ikram eder. Yer içerler. Geç vakitte kalkmak isterler.Kayınbirader seslenir:
-Baci hele sakomi getir biz gahah.
Kadın arar ama sakoyu bulamayınca:
-Ağabegi senin sakon var miydi?
-Eşşeggızi, zehmeri güni caket gatına mi geldi, der.
Birden herkesin jetonu düşer ve hep birden Emin Hafiz'e bakarlar. Emin Hafiz istifini bozmadan:
-Gavatın oğli dolmalari üçer üçer yudanda eyiydi hem

GhencThurk
ENDÜRDÜÜÜÜZ
Tortum köylerinden birinde yatsı namazını on rekat kılıyorlarmış. Bağ bahçe işlerinde yorulduklarından bu bile fazla geldiğinden on rekatı daha aşağı indirmek için Müftüye bir heyet gönderirler. Köylüler derdini anlatır ama Müftünün cevabı açıktır:
-On rekattan başka üç rekat da vitr-i vacip kılacaksınız. Aşağısı hiç olmaz.
Heyet köye dönerken köylüler de hayırlı bir haber almak için mezalığın yanına kadar gelmişlerdir. İçlerinden biri heyet uzaktan bağırı:
-Endürdüünüüüz?!
-Poh endürdüh, üçde fıtrifıcır kılacayuh!

GhencThurk
HEÇ BELLİM OLMAZ
Tortum'lu iki kardeş, yan köyden kız kaçırmış, kendi köylerine dönüyorlardı. Arazi malum patika! Büyük kardeş önde kız ortada küçük kardeş arkada. Kız hangi kardeşe kaçırıldığını merak edip arkadaki küçüğe yanaştı ve sordu:
-Bahasan beni hangüze kaçırdıııız?
Küçük kardeş şöyle bir bıyıklarını burduktan sonra :
-Orası heç bellim olmaz! Hele bir eva gidah!

GhencThurk
10-13-2007, 03:32 PM
DUA
Erzurumspor yenilirse küme düşecek, berabere kalır ya da yenerse ligde kalacaktır. Hoca'dan dua etmesini isterler:
- Hocam bi dua et de takım yensin, heç degilse berabere galsın.
Hoca dua eder. Maçın 90 dakikası berabere biter ama Erzurumspor uzatmalarda bir gol yer ve küme düşer. Taraftarlar:
-Ne biçim dua ettin" diye Hoca'ya çıkışırlar. Hoca:
- Ula uşah ben 90 dekke için dua ettim. Ne bülim gavat uzadacah

GhencThurk
temel kamyon şoförüymiş, bi gün yine kamyonuyla giderken arabanın freni patlıyo, bizimki son sürat gidiyo tabi. derken bi yol ayrımına geliyo. bakıyo sağ tarafta pazar kurulu, onlarca insan solda da bi çocuk. diyoki içinden "sağ tarafa gidip onlarca insanın canını yakacağıma, şu çocuğu eziym.." ertesi gün gazetelerde şöyle bi başlık : "temel kamyonuyla pazar yerine girdi, 30 ölü 50 yaralı.." diyolar temel'e neden pazaryerine girdin, öbür tarafa sürmedin arabayı. temel de diyo ki : "benim amacum aslunda çocuğu ezmekti, çocuk pazar yerine kaçınca............." :)

GhencThurk
Küçükçekmece’deki Colony Alışveriş Merkezi’nde sohbet toplantısına katılan Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, eşler arasındaki cinsel ilişkinin büyük sevap olduğunu belirterek, konuyla ilgili yatak odası fıkrası anlattı. Beyaz’ın fıkrası vatandaşları güldürürken, sohbet sırasında zaman zaman sözlü tartışmalar da yaşandı.

Linki görüntüleyebilmek için <a href="%2$s"><strong>Üye</strong></a> olmanız gerekiyor.

Prof. Beyaz’ın anlattığı fıkra şöyle:
‘Hocanın biri camide eşler arasındaki cinsel ilişkinin çok büyük sevap olduğu ile ilgili vaaz veriyormuş. Cinsel ilişkiyi kadının istemesi durumunda kocanın cihadda bir gavur öldürmüş kadar sevap kazanacağını söylemiş. Vaazın ardından evine giden adam, eşine hocanın vaazını anlatmış. Bir süre sonra kadın kocasına ‘Gel de gavur öldürelim’ demiş. Bunlar yatağa girmişler. Bir süre sonra kadın kocasını uyandırarak ‘Hadi bir gavur daha öldürelim’ demiş. Kadın sabaha karşı tekrar kocasını kaldırmış ve aynı şeyleri söylemiş. Yorgun olan adam karısına, ‘Benim kurşunum tükendi. İşte top, işte tüfek. Sen doldur, sen öldür’ demiş.’

PS:Walla Zekeriya Hoca anlatmış.Elçiye zeval olmaz :D gülün arkadaşlar fıkraya olmasa bile şu postta gülünecek en az birşey var :D

GhencThurk
Veled, 'Babacim yaa, ben nasil oldum, cok merak ediyorum" diye israr
edince...
Adam, "Nasil ossa bunu bu oglana bi gun annatmak durumunda kalacam, eyisi
mi simdi izah edim, hazir sormusken, kurtuliym gitsin bu isten" deyi
dusunur, icinden...
"Bak evladim, cok eyi dinne, zira bi daha annatmiyacaam: >
"Anannan baban, bundan yedi sene evvel, bi 'cyber cafe'de karsilasti.
"Bir iki bakistiktan soona bu 'cyber cafe'nin musait bi yerine gectiler...
Baban 'memory stick' ile , 'USB' den bi baglanti kurdu...
"Anaciin bu firsati eyi degerlendirerek 'memory stick' den bi kac 'download' endirdi...
"Bu dangalak baban da, bir-iki 'upload' yukledi... Ammaaa,
" ..heyecandan 'Firewall' kullanmayi unuttugumuz aklimiza geldiginde
is isten gecmisti...
"Bu raddeden soona da, ne 'delete' edebildik, ne de 'cancel'...
"Sonuc olarak da, ortaya felaket bi 'Virus' cikti, dokuz ay soona...
"Iste mesele bu kadar basit, benim guzel evladim

GhencThurk
İki horoz mutfağa girerler. Etrafa meraklı gözlerle bakarlarken tezgahın üzerinde bir yemek kitabı görürler. Kitabın üzerinde : "Yumurta yapmanın 100 yolu" yazmaktadır. Biri digerini dürter ve der ki :
-Olum bak lan seks kitabı bulduk alaaaaaaa ...

GhencThurk
10-13-2007, 03:33 PM
Neyse... Uykusu ağır olan birini arkadaşları damda yatarken yatak yorgan olduğu gibi alıp şehirlerarası karayoluna koymuşlar. Gece karanlık, bir müddet sonra bir otobüs belirmiş otobüsün şoförü yolda tuhaf birşey görmüş hayvandır galiba deyip hızını azaltıp sellektör yapmış daha sonra kornaya basmış ama yoldaki cismin hareket etmediğini görmüş ve frene basmış otobüsün ışığı gözlerine vurunca bizimki başını hafifce yastıktan kaldırıp,
- Ha gayret ha öküz bari dama çıkaydın-

GhencThurk
Adamın birisi bir gün ölmüş günahlarından dolayı cehenneme gitmiş. İblisin birisi ona katları gezdirirken bir bakmış 1. katta kız kardeşi orada öylece yatıyor.
Adam sormuş;
- ''Bu ne günah işledide burda yatıyor'' diye.
İblis te;
- ''Dünyada kocasını aldattığı her kişi için günde bir tane çuvaldız batırılıyor'' demiş.
Adam dönmüş gezmeye devam ederken 2. katta bir de kimi görsün karısı aynı kız kardeşi gibi öylece yatıyor.
İyice kızarak İblis'e;
- ''Peki bu ne yaptı?''
İblis;
- ''Bu da seni her aldattığı kişi için saat başı bir çuvaldız yiyor''. demiş.
Adam;
- ''vay *rospular vay'' diyerek söylenmeye başlamış.
İblis te bunun üzerine adama;
- ''Sen bir de yukarda yatan ananı gör onu dikiş makinasına bağladılar''. demiş.

GhencThurk
Küçük Ali okula basladigindan beri her gün ögretmeni Aysel Hanima gidip, - "Örtmenim beni yanlis sinifa koydunuz, benim yerim birinci sinif degil, ablam üçüncü sinifta ama ben en az onun kadar akilliyim, hiç olmazsa beni üçüncü sinifa alin" diye sikayet edermis. Bundan sikilan Aysel ögretmen bir gün Ali'yi kaptigi gibi okul müdürüne çikmis ve olayi anlatmis. Okul müdürü: -"Peki" demis, "Bu çocugu bir imtihan edelim, yeri üçüncü sinifsa o sinifa koyalim" ve baslamis sorgulamaya, - Iki kere iki?- Ali hemen"Dört" demis, -"Sekiz kere dokuz?" Ali hemen -"Yetmis iki" demis, -"Kaç mevsim var?" Ali hemen -"Dört" demis. Bu sirada Aysel hocada -"Müsaade ederseniz bir kaç soruda ben sorayim" demis ve sormus: -"Söyle bakalim Ali, ineklerde dört tane ama bende iki tane var, bu nedir?" Ali hemen -"Ayak" demis, Aysel hoca sormus -"Peki senin pantolonunda olupta benim pantolonumda olmayan sey nedir?" Ali hemen yanitlamis -"Cep". Bunun üzerine Aysel hoca dönmüs müdüre, -"Uçe koyalim hocam" diyecekken Müdür, Aysel hocanin sözünü kesmis, -"Hocam, bu çocugu üçe degil besinci sinifa koyalim, zira son iki suale ben dogru cevap veremedim...

GhencThurk
10-13-2007, 03:34 PM
Kadinin biri bir petshop'a girer ve;
"bir papagan almak istiyorum" der. Mehmet ismindeki petshop
sahibi;
"hanimefendi elimde bir tane papagan kaldi, fakat bu papagan
cok kufurbaz almak istemezsiniz sanirim?." Bir papagan sahibi olmak
isteyen
kadin;
"hayir almak istiyorum" der ve papagani alir.
Evine geldiginde bir bakar ki gercekten papagan kadini her eve
geldiginde
"hoşgeldin or...u" diyerek kar$ilar. Buna dayanamayan kadin
papagani
alir ve petshop'a geri goturur;
"Mehmet bey, bu papagan gercekten cok terbiyesiz. her eve
geldigimde
bana hoşgeldin or...u diyerek selamliyor ve ben buna
dayanamiyorum.
papagani geri getirdim ve parami geri istiyorum" der. fakat o
anda
paraya ihtiyaci olan Mehmet;
"hanimefendi merak etmeyin, bir kac gun bana birakin ben
terbiye
edeyim
daha sonra gelin alin" der. kadin inanmayarak da olsa "tamam"
der ve
gider.

GhencThurk
Mehmet papagani alir ve bir caydanlik su kaynatir.
"Ne diyeceksin lan kadin eve geldiginde?" diye sorar
papagana..
"hos geldin or...u diycem" der papagan.. bunun ustune
papaganin
kafasini
kaynar suyun icine sokar ve tekrar sorar.. papagan yine ayni
yaniti
verir. bir olur, iki olur ve papagan iskenceye dayanamaz;
hos geldiniz hanimefendi diycem" der. Ertesi gun kadin gelir
ve
Mehmet, kadina papagani terbiye ettigini soyler.
Kadin bunu kontrol etmek istedigini soyler ve papagana sorular
sormaya
baslar: -"ben eve geldigimde bana ne diyeceksin?"
"Hosgeldiniz hanimefendi diycem" der papagan. kadin cok
sasirir ama
emin olmak icin devam eder,
"peki yanimda bir kiz arkadasimiz getirirsem ne diyeceksin?"
"Hos geldiniz hanimefendiler diycem.." kadin yine sorar
"peki yanimda bir erkek arkadasimi getirirsem ne diyeceksin?"
"Hosgeldiniz beyfendi diycem.."
"Peki yanimda 2-3 erkek arkadasimi getirirsem ne diyeceksin?"
Papagan
biraz duraksar ve cevap verir:
"oglum Mehmet, suyu kaynat bu kari harbi or...u!.."

GhencThurk
Davidin Babasi

Öğretmen öğrencilere sırasıyla babalarının ne iş yaptığını sormuş. Avukat, doktor, hakim, memur derken sıra sessiz ve sıkılgan bir çocuk olan küçük David'e gelmiş. Öğretmen ona da babasının ne iş yaptığını sormus.

David anlatmaya baslamış:
- Babam bir gay barda striptizci olarak çalışıyor. Herkesin önünde çırılçıplak soyunuyor. Eğer çok iyi bahşiş veren birileri olursa onlarla birlikte *******i evlerine gidiyor.

Öğretmenin rengi atmış. Diğer çocuklara oyalanmaları için bir görev verip
David'i bir kenara çekmiş:
- David, baban gerçekten bu işi mi yapıyor?
- Hayır öğretmenim, babam aslında Bush için çalışıyor ama bütün sınıfın
önünde söylemeye utandım.

GhencThurk
Adamın biri
gazetede gördüğü seçkin bir
şirketin iş ilanına başvurur ve kısa bir süre sonra da
görüşmeye çağırılır.

Görüşme olumlu geçer ve
prensipte anlaşıldıktan sonra çalışma koşullarına

gelindiğinde müstakbel patronuyla aralarındaki
konuşma şöyle gelişir.

A: Beyefendi bilmeniz gereken bir mevzu
var ki, ben 5 bin dolardan aşağı
bir ücretle çalışmam

P: aman efendim dert ettiğiniz şeye bakın biz zaten 7500
dolardan aşağı maaŞ vermiyoruz kimseye..

A: Harika! ancak bir mevzu daha var
ki bana tahsis edeceğiniz araba
iyi bir araba olmalı üstelik son model.. zira başka
türlü çalışamam..

P: hah hah haa hiç merak etmeyin biz
zaten bütün çalışanlarımıza jip
veriyoruz.üstelik chrysler..

Adam gittikçe hem sevinmeye hem
de endişelenmeye başlar, ama böyle bir
fırsatta ele geçmez
deyip devam eder konuşmasını
sürdürmeye..

A: peki yalnız çalıştığım ortam stresli olursa
ben verimli olamam.. bu nedenle sadece
benim için çalışacak bir hizmetli ve bir de özel
asistan ile yardımcı istiyorum..

Müstakbel patron aynı rahatlıkla
cevap verir..:

P: Bu konuyu da
düşünmeyin efendim zaten şirketimizin bir reviri
bu revirde istihdam edilmiş her bir çalışan için özel
hizmet verecek masözlerimiz
var...

Adam artık iyice afallamıştır ve
dayanamayıp sorar:

"Şaka yapıyorsunuz herhalde?!"

Patron cevap verir:
Ama önce siz başlattınız...!

GhencThurk
10-13-2007, 03:35 PM
Camii hocası hanımlara vaaz veriyormuş.
Kadınlardan biri sormuş
-Hocam bir muhendisle birlikte olursak onun cezası ne kadar
hoca:
-3 sene demiş
- avukatla birlikte olursak?
- 5 sene
- doktorla birlikte olursak?
- 4 sene
- peki hocam hocayla birlikte olursak?
Hoca :
- seni gidi seniii sen cennete gitmek istiyorsun galiba...

GhencThurk
10-13-2007, 03:35 PM
Günün birinde berber Fikret Usta'nın kapısı açılır... İçeri giren müşteri Aziz Yıldırım'dır. Fikret Usta bir çırpıda saç-sakal traşını bitiriverir ve ücreti ödemek isteyen Yıldırım'a da

"Aaaa, olur mu? Siz koskocaFenerbahçe başkanısınız... Sizden para almam söz konusu olamaz...Dükkanımı şereflendirmeniz yeter bana..." der.

Fikret Usta ertesi sabah dükkanını açmaya geldiğinde, kapının
önünde koca bir paket ve pakete iliştirilmiş bir zarf bulur...
Pakette 15 adet sarı-lacivert forma zarfta ise 15 adet 100 dolarlık banknot vardır... Mutlu mutlu kafasını iki yana sallar ve ekler:
Ne gereği vardı?

Aradan birkaç gün geçer, dükkanın kapısı açılır. İçeri giren YILDIRIM DEMİRÖREN 'dır...Fikret Usta bir çırpıda saç-sakal traşını bitiriverir ve ücreti ödemek isteyen DEMİRÖREN'e de

"Aaaa, olur mu? Siz Beşiktaşlıların onursal başkanısınız... Sizden para almam söz kosusu olamaz... Dükkanımı şereflendirmeniz yeter bana..." der.

Fikret Usta ertesi sabah dükkanı açmaya geldiğinde, kapının önünde küçük bir paket ve pakede iliştirilmiş bir zarf bulur... Pakette 15 adet BJK rozeti, zarfta ise 15 adet birer YTL'den toplam 15 YTL vardır...
Mutlu mutlu kafasını iki yana sallar ve ekler: Ne gereği vardı?

Aradan birkaç gün daha geçer, dükkana ÖZHAN CANAYDIN gelir. Fikret Usta bir çırpıda saç-sakal traşını bitiriverir ve ücreti ödemek isteyen CANAYDIN a

"Aaaa, olur mu? Siz UEFA sampiyonu olan Galatasaray'ın başkanıydınız...Sizden para almam söz konusu olamaz...
Dükkanımı şereflendirmeniz yeter bana..." der.
Fikret Usta ertesi sabah dükkanını açmaya geldiğinde,
dükkanın önünde 15 Galatasaray yöneticisi sıra beklemektedir...

Sevgili Galatasaray taraftarlarina sürçü-lisan ettim..Affola ;((

GhencThurk
10-13-2007, 03:36 PM
Bir Beşiktaşlı, bir Fenerbahçeli ve bir Galatasaraylı Arabistan'da yasak
olmasına rağmen bir otelde içki içerken yakalanır. Mahkemeye
çıkarılırlar. Karar İDAM!
Bizimkiler itiraz ederler ve karar ömür boyu hapis cezasına çevrilir.
Ama o gün bayrama denk geldiği için Kral Hazretleri ömür boyu hapsi
kaldırıp hepsine 20 kırbaç cezası verir. Bizimkileri
sempatik bulduğu için de bir kıyak daha yapıp herkese acıyı hafifletmek
için bir istek hakkı tanır.
Galatasaraylı, "Sırtıma bir yastık bağlayın" der. 10 kırbaçtan sonra
yastık paramparça olur ve pek fayda etmez.
Uyanık Fenerbahçeli bunu görünce, "Sırtıma iki yastık bağlayın" der.
Ama iki yastık bile 20 kırbaca dayanmaz.
Sıra Beşiktaşlıya gelince Kral, "Bak Beşiktaşlı sana acıdım. Bu yıl
ligde durumunuz kötü, teknik direktörlerden çok çektiniz ... Bu yüzden
sana iki istek hakkı veriyorum" der...
Beşiktaşlı bunun üzerine "O zaman bana 40 kırbaç vurulsun" deyince
herkes şaşkına döner.
Kral Hazretleri, "Peki ikinci isteğin nedir?" diye sorar...
Beşiktaşlı pis pis sırıtır ve ekler; "Fenerli'yi sırtıma bağlayın!"

GhencThurk
10-13-2007, 03:36 PM
Mısır hükümeti Kızıldeniz'in altına tüp geçit yapmak için ihale
açar.İhaleye İngiltere'den ,Amerika'dan ,Japonya'dan ve Türkiye'den de
Temel'in firması olmak üzere birer firma katılır.
Firmaları teker teker mülakata çağırırlar ve teknik bilgi isterler.
İngiliz firması:
-Biz iki taraftan da eş zamalı olarak tüneli kazmaya başlarız ve denizin
altında tam ortada buluşuruz.Tünller arasında maksimum 1 metre fark
olur.30 metre enindeki tünelde de 1 metreyi rahatlıkla
düzeltiriz,derler.
Amerikan firması:
-Biz de iki taraftan kazmaya başlarız ve tam ortada buluşuruz maksimum
50 cm fark olur,der.
Japon firması:
-Biz iki taraftan kazmaya başlarız ve tam ortada buluşuruz.Maksimum 20
cm fark olur,der.
Sıra bizim Temel'e gelir.
Temel:
-Valla biz de iki taraftan kazmaya başlarız.Ortada buluştuk
buluştuk,buluşamadık iki tüneliniz olur,der.

GhencThurk
10-13-2007, 03:37 PM
Bir Beşiktaşlı, bir Fenerbahçeli ve bir Galatasaraylı Arabistan'da yasak
olmasına rağmen bir otelde içki içerken yakalanır. Mahkemeye
çıkarılırlar. Karar İDAM!
Bizimkiler itiraz ederler ve karar ömür boyu hapis cezasına çevrilir.
Ama o gün bayrama denk geldiği için Kral Hazretleri ömür boyu hapsi
kaldırıp hepsine 20 kırbaç cezası verir. Bizimkileri
sempatik bulduğu için de bir kıyak daha yapıp herkese acıyı hafifletmek
için bir istek hakkı tanır.
Galatasaraylı, "Sırtıma bir yastık bağlayın" der. 10 kırbaçtan sonra
yastık paramparça olur ve pek fayda etmez.
Uyanık Fenerbahçeli bunu görünce, "Sırtıma iki yastık bağlayın" der.
Ama iki yastık bile 20 kırbaca dayanmaz.
Sıra Beşiktaşlıya gelince Kral, "Bak Beşiktaşlı sana acıdım. Bu yıl
ligde durumunuz kötü, teknik direktörlerden çok çektiniz ... Bu yüzden
sana iki istek hakkı veriyorum" der...
Beşiktaşlı bunun üzerine "O zaman bana 40 kırbaç vurulsun" deyince
herkes şaşkına döner.
Kral Hazretleri, "Peki ikinci isteğin nedir?" diye sorar...
Beşiktaşlı pis pis sırıtır ve ekler; "Fenerli'yi sırtıma bağlayın!"

vaayyyy, güzel fıkra.. ben zaten beşiktaşlıları oldum olası severim.. biz dostuz.

GhencThurk
Üç kadin arkadas bir kaza sonucu ayni anda hayatlarini kaybedip
cennete giderler.Cennetin kapisinda onlari karsilayan melek :

"Bizim burada uymaniz gereken tek kural var.. O da ördeklere
dikkat edin sakin üstlerine basmayin" der. Sonra kapi açilir üç kadin
cennete girerler.Gerçekten de etrafta ördek doludur. Üstlerine
basmamak adeta imkansizdir.Dikkat etmesine ragmen kadinlardan biri kazayla
bir ördegin üstüne basar.Hemen Cebrail belirir.Yaninda son derece çirkin
bir adam vardir.Kadini kolundan adama kelepçeler ve
"Ördegin üstüne basmanin cezasi olarak sonsuza kadar bu çirkin adama
kelepçeli olarak yasayacaksin" der.

Ikinci gün kadinlardan biri yine kazayla bir ördegin üstüne
basar ve Cebrail aninda yaninda çok çirkin bir adamla gelip onlari kadina
ceza olarak birbirlerine kelepçeler.

Üçüncü kadinin gözü bu olaylardan çok korkar.Digerlerinin
akibetine ugramamak ve sonsuza kadar çirkin bir adama kelepçelenip
yasamamak için her attigi adima acayip dikkat etmeye baslar.Aradan aylar
geçer ve hiçbir ördegin üstüne basmaz.

Derken bir gün Cebrail belirir.Bu kez yaninda boylu poslu
inanilmaz derecede yakisikli bir adam vardir.Cebrail hiçbir sey
söylemeden yakisikli adamla kadini kelepçeler ve yine birsey
söylemeden çeker gider. Kadin artik mutluluktan uçmaktadir. O güne kadar
gördügü en yakisikli adamla kelepçelenmistir. Adama döner ve

"Ben acaba ne yaptim da sonsuza kadar senin gibi güzel bir
adamla birlikte olmayi hak ettim" der.

Adam surati asik bir sekilde cevap verir. "Vallahi seni bilmem
ama ben az önce bir ördegin üstüne bastim" der.

GhencThurk
Temel torununa savas hikayelerini anlatiyormus.

"Savasta düsmanlar etrafimizi sardi.. Bizi esir aldilar..

Komutanlari bize dedi ki

"simdi iki seçeneginiz var:

Ya simdi burada ölürsünüz,

ya da burada hepinizi yatirip bigüzel tecavüz ederiz....

Torun hemen merakla sormus,

"Peki sonra ne oldu dede?"

Temel bir an duraksamis!!

"Hepimizi öldürdüler.."

GhencThurk
10-13-2007, 03:38 PM
Agir bir hasta hastahanede. Tüm ailesi bekleme odasinda doktorlardan haber bekliyor. Yorgun ve umutsuz bakisli bir doktor çikiyor "Tek yasam sansi var oda beyin nakli. Böyle bir ameliyati ilk olarak deneyecegiz, tabi masraflar
hastanin ailesine ait."Aile, saskin, yorgun, çaresiz... Aralarindan biri
"Peki ama fiat nedir diyor ?" Degisir diyor cerrah. 5000 Euro erkek beyni
kullanirsak, 200 euro kadin beyni kullanirsak. Uzun bir sessizlik çöker. Beyler gülmemeye çalisirlar. Hanimlarla gözgöze gelmekten kaçarlar. Ama aralarindan biri merakini yenemez, peki doktor bu fiat farkinin nedeni nedir diye sorar.
Cerrah gülümser. "Eh tabi, ayni arabalar gibi, kadin beyinleri ucuz oluyorr akillarini çok kullandiklari için. Kullanilmis akil, kullanilmis beyin. Erkek beyni hiç kullanilmamis sifir km araba gibi pahali oluyor."

GhencThurk
10-13-2007, 03:38 PM
Anne ve yavru deve tembel tembel yemeklerini yerken birden yavru
anneye donmus ve :
Sana bir sey sorabilir miyim, anne?
Elbette yavrum sor.
Anne, bizim niye horgucumuz var?
Anne gururla:
Bu horguclerde biz su biriktiririz yavrum ve bu sayede colde
herhangi birisinden cok daha uzun sure susuz dayanabiliriz.
Peki Anne, bizim bacaklarimiz niye bu kadar uzun ve ayaklarimiz
yuvarlak?
Evladim der anne deve biraz daha
gururlanarak
Bu sayede biz colun kumlarinda herkesten daha rahat ve daha hizli
hareket edebiliriz.
Bunu da anladim, peki, kirpiklerimiz niye boyle uzun, bazen
gorusumu bile bozuyorlar.
Hayatim onlar gozlerimizi colun kumlarindan korur, gozumuze kum
kacmaz....
Anladim, horguclerimiz colde daha uzun dayanabilmemiz icin su
depolar.
Bacaklarimiz uzun ve boylece colde daha hizli ve rahat hareket
edebiliriz,
kirpiklerimiz gozlerimizi colun kumlarindan korur... Anlayamadigim
sey o zaman bu allahin cezasi hayvanat bahcesinde ne isimiz var?

GhencThurk
10-13-2007, 03:39 PM
Uc mahkum cezaevi yolundadir. Her birine, hapiste gecirecekleri gunler
icin bir esya getirilmesine izin verilmistir. Otobuste, biri digerine
doner ve sorar:
- Eeee sen ne getirdin ? Diger mahkum bir boya kutusu cikarir ve bununla
her seyi boyayabilecegini soyler. Ikinci mahkum bir deste iskambil kagidi
çikarir.
"Bunlarla poker oynayabilir, fal bakabilir veya herhangi bir kagit oyunu
oynayabilirim." Ucuncu mahkuma merakla sorarlar:
- Sen ne getirdin ? Adi Temel olan ucuncu mahkum bir kutu cikarir ve
gulerek:
- Bu orkidleri getirdim. der. Diger iki mahkumun kafasi karismistir.
Merakla sorarlar: "Bunlarla ne yapabilirsin ki?" Temel siritir ve elindeki
kutuyu gostererek,
- Kutuda yazdigina gore, bunlarla ata binebilir, Yuzmeye gidebilir, hatta
paten kayabilirmisim.

GhencThurk
10-13-2007, 03:39 PM
SOSYAL adalett......

Bundan
bir kac on yil önce genç bir Türk isadami Güney
Afrika'da is gezisinde. Her sey umdugundan daha basarili ve çabuk
gelismis.
Sözlesme bile imzalanmis. Dönüsüne tam bir gün var. Büyük
sinemalardan birinin önünden geçerken dikkatini "Ghandi" filmi çekiyor.
Hani su bol Oscar'li uzun film. Hemen taksiden iniyor ve dogru gisenin
önündeki
kuyruga. Insanlar tuhaf tuhaf, bakiyorlar genç isadamina:
- Beyfendi, siz yabancisiniz galiba ?
- Evet, nereden anladiniz?
- Burada beyazlar kuyruga girmezler, onlar dogrudan giseye gider
biletlerini oradan alirlar.
Adam biraz mahçup, tüm kuyrugu geçip gidiyor giseye. Evet...
beyazlar için ayri bir pencere:
-Iyi günler efendim, bir koltuk rica ediyorum, arkadan ve
ortadan lütfen.
Gisedeki kiz saskin:
- Evet, nereden anladiniz?
- Burada beyazlar, koltukta degil, balkonda otururlar.
- Peki bir balkon lütfen.
Adamcagiz, balkonda filmi seyretmeye devam eder etmesine de,
Güney Afrika'da bizim sinemalar gibi "Frigo buz, Frigo buz" uzun uzun
aralar yok ki; . Etraf karanlik, herkes filmi izliyor,
dayanamaz ve ayaga kalkmaya karar verir. Tam kalkacak, yandaki sorar:
- Nereye beyfendi?
- Hiiç... Tuvalete..
- Evet, ama nereden anladiniz?
- Burada beyazlar, tuvalete gitmez ki, balkondan asagi iseyiverirler.
Adam iyiden iyiye saskin, tek güvendigi etraftaki karanlik.
balkonun korkuluklarina dayanir ve tam çisini ederken, asagidan bir zenci
seslenir:
- Heeey yabanciii...!!!
Adam iyiden iyiye saskin, karanlikta ve sadece çisinden tanindigi
için ürkmüs... asagidaki devam eder:
- Insan sadece birinin kafasina etmez ki, söyle bir serpistirir. Bu
memlekette sosyal adalet var, sosyal adalet!...

GhencThurk
10-13-2007, 03:40 PM
**Kucuk oglan huysuz, annesine soruyor: Erotik ne demek? Anne öfkeyle:
Bana aptalca seyler sorma
ben 9 cocugu buyutmekten yabancı dil ogrenmeye fırsat mı bulabildim..

**Amca bey ortaokul ogrencisi iki yegenini ziyarete gidiyor. Ikiside
ellerindeki kitaplara dalmislar.
Birine soruyor: Buyuyunce ne olcaksın? Gururla cevap veriyor: Fizikci.
Diger yegenine soruyor, seks dergisine dalmis vaziyette: Ben sadece
buyumek istiyorum.

**Ogretmen bayan soruyor: Leylekler yaz sonunda neden Afrikaya ucarlar?
On sıralardan biri: Cunku Afrikalı zenciler de cocuk sahibi olmak ister.

**Anne, babasıyla birlikte sinemadan donen cocuğa soruyor: Film
nasıldı begendin mi?
Cocuk: Evet cok hostu. En hosuda yanındaki kadının babama tokat atmasıydı.

**Şirkette iki bayan yakışıklı memur hakkında konuşuyorlar.Biri: Kesin bekar.
Digeri: Nerden biliyorsun? Cevap: Ise her sabah baska yonden geliyor.

**Kasiyer kız uzgun, cazibesini kaybettigini dusunuyor. Arkadası
nedenini soruyor.
Cevap: Erkek musteriler paranın ustunu sayıyorlar artık.

GhencThurk
Temel ve Dursun bir filme gitmişler. Filmin heyecanlı
anlarından birinde, adamın biri, bir atın üzerinde uçuruma
doğru gidiyormuş. Dursun Temel'e dönmüş ve
-"Pence uçirumdan aşaği düşecekler" demiş. Temel de
-"Düşmeyecekler" demiş ve iddiaya girmişler. Sonuçta atlı
uçuruma düşmüş ve Dursun iddiayı kazanmış ve Temel'e dönmüş:
-"Temel ben hile yaptum, bu filmu daha önce seyretmiş idum..."
-"Ula Dursun, pende seyrettum da adamin ayni hatayi bir daha
yapacağunu zannetmiydum!"
Bu elektronik posta ve ekleri sadece adreste belirtilen kisi veya
kurulusun kullanimi
icin gonderilmektedir. Bu mesaj tarafiniza yanlislikla ulasirsa,
lutfen gonderen kisiyi
bilgilendiriniz ve mesaji sisteminizden siliniz. Mesajda ve eklerinde
yer alan bilgilerin her
ne sekilde olursa olsun ucuncu kisiler ile paylasilmasi hukuki ve
cezai sorumluluk
dogurabilir. T. Halk Bankasi A.S.'nin bu mesaj ve eklerinin icerigi ve
yayimi ile ilgili
hicbir sorumlulugu bulunmamaktadir.

GhencThurk
SARIŞINLARA SATIŞ YAPMIYORUZ

Genç ve güzel sarışın, alışveriş merkezinin beyaz eşya reyonuna girer ve satıcıya sorar:

- "Su küçük televizyonu almayı düşünüyorum, fiyatı nedir ?"
- "Kusura bakmayın hanımefendi sarışınlara satış yapmıyoruz.!"

Genc kadın sinirlenir, evine gider, saçının rengini değiştirir ve ertesi gün mağazaya geri gelir, ayni satıcıya yaklaşır ve:

- "Şu küçük televizyonu satın almak istiyorum." der
- "Kusura bakmayın hanımefendi sarışınlara satış yapmıyoruz !!!!"

Kadın iyice sinirlenmiştir, soluğu bir kuaförde alır, bu defa köklü bir değişiklik yapar, hatta makyajından,göz rengine o tam bir esmer bombadır artık.. Aynı mağazaya gider, aynı satıcının yanındadır ertesi gün:

- "Su küçük sevimli beyaz renkli televizyon ne kadar ???"
- "Kusura bakmayın hanımefendi, sarışınlara satış yapmıyoruz"
- "İnanmıyorum, nasıl anladınız sarışın olduğumu, üç gündür kendimi esmere cevirmek için yapmadığım kalmadı!"

- "Hanımefendi 3 gündür satın almaya calıştığınız şey Mikrodalga fırın!"

GhencThurk
10-13-2007, 03:43 PM
5 DOLAR

New York`tan Los Angeles`e giden uçakta cingöz bir avukat ile sarışın bir hanım yanyana oturuyorlar. Avukat hem hanımla yakınlaşmak hem de hoşca vakit geçirmek için bir oyun teklif ediyor. Kabul görünce oyunu anlatıyor:
-Size bir soru soracağım, cevabı bilemezseniz bana 5 dolar vereceksiniz, sonra siz soracaksınız bilemezsem ben size 50 dolar vereceğim.
Ve ilk soruyu soruyor:
-Ay ile dünya arasındaki uzaklık ne kadardır?
Kadın tek söz söylemeden çantasından 5 dolar çıkarıp adama uzatmış.
Soru sorma sırası sarışına gelmiş:
-Tepeye 3 ayakla tırmanıp 4 ayakla asağı inen şey nedir?
Adam dakikalarca düşünmüş. Yanıtı bulamamış... Cuzdanından 50 dolar çıkarıp kadına uzatmış. Kadın parayı kibarca alıp çantasına koyarken avukat merakla sormuş:
-Cevap ne?
Kadın tek kelime etmeden çantasını açmış ve 5 dolar çıkarıp adama uzatmış...

GhencThurk
10-13-2007, 03:44 PM
ALDIN MI CEVABINI

Adam barda gördüğü güzel bir bayanla konuşmanın yollarını arıyordu. Sonunda cesaretini toplayarak kıza yaklaşır ve
- Afedersiniz hanımefendi biraz konuşabilir miyiz acaba? diye sorar.
Kız birden haykırır.
- Terbiyesiz ! Ben senin bildiğin kızlardan değilim !
Adam utancından yerin dibine girmiş, kıpkırmızı bir suratla yerine oturmuştur. Herkes ona bakmaktadır ve bu onu daha da rahatsız etmektedir. Bir süre sonra kız ona yaklaşır ve gülümseyerek..
- Az önceki olay için özür dilerim. Ben psikoloji öğrencisiyim ve utandırıcı durumlarda insanların nasıl davrandıklarını inceliyorum.
Bu açıklama adamın canını daha fazla sıkar ve avaz avaz bağırarak cevap verir.
- Ne ? Gecesi 200 dolar mı ? Deli misin sen ?

GhencThurk
rkadaşlar gerçek ten güzel miş biraz da ben koyyim

*Geçen gün bir taksi çevirdim; hala dönüyo!

*Delinin birisi saatini hastane bahçesindeki havuza atmış. Bunu gören arkadaşı yanına yanaşmış ve konuşmaya başlamışlar:

-Niye attın saati havuza?

-Nasıl yüzdüğünü görmek için.

-Peki, kurdun mu?

-Hayır.

-Enayi, hiç kurmadan yüzer mi??

*Mevlana niye dönüyomuş........çünkü elinde çift okey varmış. aMuHaHaHaHa:Pp

*Yıkanan Ton'a ne denir? Washington!

*Adamın biri birgün kafasını ıslatmadan şampuanlamaya başlamış. Annesi de: -Olm hiç saç ıslatılmadan şampuanlalnır mı? deyince adam: ama anne bu şampuan da "kuru saçlar için" yazıyor!!!

*Bebeğiniz oldu gözünüz aydın, kulaklarınız manisa.

*Fatih Sultan Mehmet tahta çıkınca n'apmış.....tahtayı yerine çaktırmış!!!

*Adamın biri yemek yemeğe bayılıyomuş......yemiş bayılmış...

*Apo birgün militanlarına "4 bölü 2 kaç eder?" diye sormuş! Hepsi bir ağızdan "üüüüüüüüüçççççççççç!" diye bağırmışlar. Apo sinirlenmiş. Ayağa kalkmış ve bağırarak: "Siz ne biçim bölücü örgütsünüz?" demiş.

*Adam karısına "inek" demiş, birlikte aşağı inmişler!!

*Viyana kuşatması niye durdurulmuş?......atacak kuş kalmamış!.....

*Adamın birinin elinde koltuk yayı, keman yayı, amortisor yayı gibi yaylar varmış. Bunları sırayla ısırıyormuş. Bunu gören arkadaşı meraklanıp ne yaptığını sormuş. Adam da yanıtlamış: -Yayla lezzet testi.

*Medyum memiş kaç kardeştir?....Dört kardeş.Small memiş, medium memiş, large memiş, xlarge memiş

*Heryerim tutuldu bi kulaklarım tutulmadı. O zaman bende onu kiraya weririm!!

*Noel babanın niye hiç eli yoktur?.........çünkü NO-EL baba

*Hi-men bankaya gidip kimin adına hesap açtırır?......gölgelerin gücü adına.

*Oğlumun adını mafya koydum, artık bi mafya babasıyım!

*Adamın Biri Cinemaya gider Filimin yarısı biter ve 10 dk ara yazar adam arar arar ama bi pok bulamaz..ZuHaHaHa...

*İki laz, yoldan aldıkları iki kadını eve götürmüşler. Yatmadan önce kadınlar:

-Önceden söyleyelim! Biz Dönmeyiz!

-Dönmezseniz dönmeyin!! Ev bizim!

*Biliyomusun: sen yüzme bilmesen ve denize girsen bile batmazsın çünkü tipin kayık!!

*Bir gün Temel sürekli bi göbeğin çevresinde arabayla dönüp duruyormuş! Yanında oturan Dursun: "Ula Temel neden sürekli döniisin?" demiş. Temelde: "Ula Dursun! Sinyal takildu da ondan!" demiş!!

*Bu tartı neden tartmıyo?Kim buraya antitartar dişmacunu sürdü?

*Yeni bi kitap çıkmış,ismi "Nasıl parasız mutlu olunur?" Fiyatı on milyon

*Bi adam ağzına yay sokuyomuş neden?Çünkü Yayla lezzet testi yapıyomuş

*Bir adamın metresi varmış karısının santimetresi.

*Bir adam yatmış,karısı feribot...

*Adamın 1i varmış,ikinci dönem düzeltmiş...

*Taksici:

-Aşağı inip baksana sinyal çalışıyo mu?

Yolcu:

-Çalışıyo,çalışmıyo,çalışıyo,çalışmıyo

*Seni görünce gözlerim dolar, kulaklarım mark.

*-Yeni mi aldın?....

*-Neyi?

*-Babayı,muhahaa

*-Can'ı gördün mü?

-Hangi Can?

-Patlıcan

*-Ne dion?

-Celine Dion

*Hakan Şükür maçta sakatlanınca onu kim taşır?Hakan taşıyan :)

*-Büyüyünce ne olucaksın oğlum?

-Traş olucam babacığım

*- "Emaye tencere" desene

- Emaye tencere

- No, you are not a tencere.

*Adamın gözü dalmış, burnu yaprak.

*Adam gülmüş, karısı lale.

*Adam satmış, karısı RTL.

*Adamın biri tuvalete atlamış, niye? Çünkü kendini bi bok zannediyomuş

*Kaptan pilotunuz konusuyo, çıkarın beni bu kaptan

*Okula erken gittim komutanken döndüm...

*Adamın canı sıkılmış, gevşetememişler.

*Adamın birinin kafası kızmış vücudu erkek.

*Adamın biri hakkını aramış meşkul çıkmış

*Adamın biri tuvalete sıçmış, karısıda baloya gidememiş.

*Adam donmuş, karısı fanila.

*Adam basmış, karısı soprano

GhencThurk
can bedeen den çıkmayınca

ne olur?

diğer derslerinden geri kalır

GhencThurk
10-13-2007, 03:45 PM
adamın biri karısını dövüyomuş

kapı çalmış bırakmış

neden?

eşşek sudan gelmiş de ondan

GhencThurk
Telsiz Telefon
Amerikalı ve Temel'in arkeoloji kazıları üzerine yaptıkları sohbet...

Temel bilim adamı iken bir arkeoloji ara?tırmaları konferansına davet edilir. Amerikalılar anlatmaya ba?lar:
-Biz ülkemizde yaptı?ımız kazılarda 25 metre a?a?ıya indik ve telefon kabloları bulduk. Öyleyse bizim atalarımız asırlar önce telefon kullanmı?lardır.
Sıra Türkiye'ye gelir ve Temel ba?lar anlatmaya:
-Biz ülkemizde yaptı?ımız kazılarda 50 metre a?a?ıya indik ama hiçbir ?ey bulamadık. Öyleyse bizim atalarımız telsiz telefon kullanmı?lardır.

GhencThurk
Temel Trabzon Yolunda...
Temel trenle Trabzon'a gidecektir... Ama bir türlü trenlere yeti?emez..

Temel Trene binecek! Temel ve iki arkadasi İstanbul'dan Trabzona'a gitmek üzere tren garina giderler ilk Trabzon treni 1 saat sonradir, bileti alirlar.

Ne yapalim bir saat diye düsünürken yemege gitmeye karar verirler.

Yemekte sohbet,muhabbet saata bir bakarlarki
1 saati geçmis.Hemen kosarlar tren garina ama tren gitmis.

Yine bilet alirlar 1 saat sonrasi için. Ne yapalim vakiti
nasilgeçirelim derken kahveye giderler.
Çaylar kahveler sohbetler uzar da uzar ve saate baktiklarinda 1 saat olmasina 5 dakika vardir. Hemen kosarlar gara ama trene
yetisemezler.

Giseye gidip sorarlar yine Trabzon'a gidicek tren varmis
diye.Gisedeki adam ''bakin bu son tren eger bunuda kaçirirsaniz
Trabzon'a bugün dönemzsiniz'' demis.

Bileti almislar yine sikilmislar ne yapalimki derken pastaneye
gitmeye karar vermisler.Pastalar,kekler,çörekler muhabbet derken
saate bir bakmislarki 1saat olmak üzere hemen kosmuslar gara.
Tren yeni hareket ediyor,içlerinden biri uzun ilk vagonu
yakalamis,digeri orta boylu son vagona tutmus. Tren gitmis,Temel
oturmus yere baslamis gülmeye.

Gise memuru yanina gelmis.''Sen ne garip adamsin.3 treni kaçirdin, arkadaslarin gitti,sen kaldin,aglayacagina gülüyorsun be adam.''

Temel :''Uy hemserum onlar beni geçirmeye geldiydu ben ona
güleyrum''demis.

GhencThurk
10-13-2007, 03:46 PM
Tüleyman

Biyoloji Ö?retmeni, ö?rencilerinden birisine sormus. :
-Çocu?um "Refleks hariçinde insanların istem dı?ı olarak hareket etmesine ne denir?
Ö?renci:
-"Tik'tır hocam.
Ö?retmen:
-"Afferin çocu?um bildin. Senin adın nedir?
Ö?renci:
-"Tüleyman ö?retmenim.

GhencThurk
?aka yaptım

Birisi kekeme olan iki da?cı bir da?a çıkıp zirvede kamp kurmaya karar vermi?ler...
daha yolun yarısında kekeme olan di?erini dürtmü?
- bi. bi. bi. bi.
di?eri
- ya dur yorgunum zaten sonra söylersin demi?
kekeme ısrarla
- bi bi bi bi bi bise ssss. ssss. sölicem demi?
di?eri yine susturmu?..

biraz sonra kekeme yine dürtmü? adamı
- çç..ççç.. çççaaaa.
di?eri
- ya bi sus geldik zaten az kaldı demi?.
neyse da?ın tepesine çıkmı?lar
- ne söliçen söle ?imdi demi? adam
kekeme
- çç..ççç.. çççaaaa... çadırı unuttum demi?..
adam çok sinirlenmi? nasıl unutursun ya falan diye ba?ırmı?. ama çaresiz geri dönmek zorunda kalmı?lar
ba?lamı?lar tekrar inmeye.. inerken yolda dürtmü? kekeme yine adamı..
- bi. bi. bi. bi.
di?eri
- ya dur sınırlıyım zaten inince söylersin demi?
kekeme ısrarla
- bi bi bi bi bi bise ssss. ssss. sölicem
demi?
di?eri yine susturmu?..
kekeme yine dürtmü?
- sss. sss... ssss. diye zorlamı?...
adam sınırlı sınırlı
- ya bi sus ya a?ada sölersin bi sus ya demi? susturmu?
böle a?a?ı inmi?ler..
a?a?ı iner inmez adamın sınırı geçmi? sormu?. ne söliçen demi?
kekeme
- sss. sss... ssssaaa. ?aka yaptım demi?

GhencThurk
Baban var mi?

Temel'in askerlik yaptı?ı bölükte bir gün Temel'in arkada?ının babası ölür.
Komutanları der bunu alı?tıra alı?tıra kim söler.
Birden Temel akılarına gelmi?.Temel'ı ça?ırmı?lar. Anlatmı?lar durumu.
Temel hemen arkada?ı cemalı yanına ça?ırır.
- Ula Cemal Senin Amcan Varmüdür?
Vardur.
Dayın Varmüdür?
Vardur.
Teyzen Varmüdür?
Vardur.
Annen Varmüdür?
Vardur.
Baban Varmüdür?
Vardur.
Nah Vardur!

GhencThurk
2 Sarısın

İki sarısın yolda yürürken yerde bir makyaj aynası gözlerine ili?ir. ilk sarısın
kapa?ını açar ve bakar :
- Resimdeki yüz bana çok tanıdık geldi ?ekerim...
Sıra ikinci sarısındadır, aynayı arkada?ının elinden çeki?tirir ve söyle der :
- Tabii ki tanıdık gelecek aptal, bu benim...

GhencThurk
10-13-2007, 03:47 PM
FBI

FBI, eleman alımı için duyuru yapar. Üç ki?i ba?vurur. FBI binasında
adayların hepsiyle tek tek görü?meler yapılmaktadır. İlk adam içeri
alınır ve ?u sorular sorulur: "Karını seviyor musun?" "Evet, efendim."
"Ülkeni seviyor musun?" "Evet, efendim." "Pekala, biz karını da
getirdik. ?u an yan odada." Ve masanın üzerine bir tabanca koyar. "?imdi
odaya gır ve karını öldür!" Adam silahı alır, yan odaya geçer. 5 dakika
hiç ses duyulmaz. Adam tekrar ilk odaya geri döner. Kravatı gev?emis,
ter içinde kalmı?tır. "Yapamayaca?ım efendim." Ve orayı terk eder.
İkinci adam içeri alınır. Aynı sorular, aynı yanıtlar... Ve ona da içeri
?ırıp karı?ını öldürmesi söylenir. Adam da yapamayaca?ını söyler ve
ayrılır. Son adam Temel içeri girer. Aynı sorular. Aynı cevaplar. Ona da

içeri girip karı?ını öldürmesi söylenir. Temel içeri girer. 5-10 saniye
sonra içerden silah sesleri gelmeye ba?lar. "BAM, BAM, BAM, BAM, BAM,
BAM!" Derken kısa bir sessizlik ve ardından gürültülü bir cam kırılması
duyulur. Adamlar içeri girer, Temel biraz terlemi?tir. FBI personeli
sorar: "Ne oldu?" Temel cevaplar: "Efendum bana verdi?ünüz silah
kurusiki çikti, o yüzden karıyı camdan a?a?ıya atmak zorunda kaldım."

GhencThurk
10-15-2007, 12:18 AM
Başçavuş Albayı tutuklayacakmış

Albay, binbaşıya: -Yarın güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir şey değildir. Erleri talim elbiseleri ile talim meydanına getirin de olayı görsünler. Ben de orada bulunup kendilerine gerekli bilgiyi vereceğim. Şayet yağmur yağarsa, tabii bir şey göremeyiz. O zaman erleri, üstü kapalı talimgaha götürürsün. Binbaşı, yüzbaşıya: -Albayın emri ile yarın sabah saat dokuzda güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir olay değildir. Şayet hava kapalı olursa bir şey görülemeyecektir. Bu durumda tutulma, kapalı talimgahta gerekli talim elbisesiyle yapılacaktır. Yüzbaşı, teğmene: -Albayın emri ile yarın sabah dokuzda talim elbisesi ile güneş tutulmasının açılış merasimi yapılacaktır. Şayet yağmur yağarsa ki bu durum pek görülen bir olay değildir, Albay kapalı talimgahta gerekli bilgiyi verecektir. Teğmen, başçavuşa: -Yarın sabah dokuzda hava güzel olursa, talim kıyafeti ile albay tutulacak. Kapalı talimgahta yağmur yağarsa, alayın meydanında manevra yapılacak. Çünkü bu her zaman görülen bir olay değildir. Basçavuş, askere: -Yarın sabah saat dokuzda kapalı talimgahta Albayı tutacağız. Sabah hepiniz talim teçhizat ile hazır olun. Askerler kendi aralarında: -Yarın sabah bizim başçavus

GhencThurk
Temel, Amerikanin durduk yerde Irak'a saldirmasindan rahatsiz olmustur. Bir yolunu bulup baskan Bush'a telefon eder:
"Alooo! Ben, Temel olarak size savas acayrum haberunuz olsun!"

Bush, gülerek yanitlar:
"Hehehe...kac kisilik bir ordun var ki?"

Temel düsünür:
"Hmmm...kayinpirader Idrus, halaogli Tursun, kaavedeki arkadaslar..."
ve yanit verir: "9 kisidur daa!"

Bush icinden kis kis güler ve ciddi olmaya calisarak:
"Temel bey, sizin 9 kisilik ordunuza karsilik Amerikan ordusu tam 2 milyon askerden olusmaktadir!" der.

"Hmmm..." der Temel:

"Sizu pir süre sonra arayacagum."

Aradan birkac gün gecer ve Temel, Bush'u yeniden arar:
"Baskan, savas ilanimuz gecerlidur. Bir miktar ekipman hazirladuk size karsi!"

Bush, ilgiyle sorar:
"Neymis bunlar?"

"Hacan, bizim Tursun'un tiraktörü, benim cakaralmaz tüfek bi de kavedeki arkadaslardan birinin bicerdöveri..."

Bush güler:
"Iyi ama benim tam 150 bin tankim, 30 bin ucagim ve 10 bin askeri gemim var! Haaa, ayrica bu arada askerlerimizin sayisi da 3 milyon oldu!"

Temel yeni gelisme karsisinda biraz sikilmistir:
"Tamam, bir müddet sonra sizu yeniden arayacagum."

Birkac hafta sonra Temel, Bush'u yeniden arar:
"Baskan, savas ilanumuzu ceri alayrum."

Bush merakla sorar:
"Neden?"

Temel, moralsiz bicimde yanitlar:
-"Cenevre anlasmasinu incelemisuzdur. 3 milyon savas esirini barinduracak yerimiz yoktur!"

GhencThurk
Çocuk akşam eve gelmiş ve babasına ; "Baba hayat bilgisi dersinde yonetimleri işliyoruz, bana demokrasiyi anlatır mısın? " demiş. Babası; "Anlatmasına anlatırım yavrum, ama senin bazı tanımları bilmen gerekiyor." demiş. "Bak şimdi benim fabrikam var ve eve para getiriyorum, ben kapitalistim. Paranın nasıl harcanacağına annen karar verir, o hükümet. Hepimiz senin için yaşıyoruz, sen halksın. Beşikteki kardeşin, gelecek. Hizmetçimiz ise işçi sınıfı. Sen bunları öğren. Ben sabah sana demokrasiyi anlatırım" demiş. Gece çocuk uyanmış bir bakmış ki küçük kardeşi altını pisletmiş ve durmadan ağlıyor. Hemen anne ve babasının odasına gitmis. Annesi horul horul uyuyor. Uyandırmaya çalışmış ama başaramamış. Babası yatakta değil, geçerken hizmetçinin odasına bir bakmış ki hizmetçiyle babası sevişiyor. Çaresiz dönüp yatmış. Ertesi sabah babası "Gel oğlum sana demokrasiyi anlatayım." demiş. Çocuk: "Gerek yok baba, ben artık biliyorum" yanıtını vermiş ve anlatmış; "Kapitalistler işçi sınıfını! becerirken hükümet uyuyor, halk endişeli, gelecek ise b.k içinde."

GhencThurk
10-15-2007, 12:19 AM
Küçük bir çocuk, hamile bir kadının karnına dokunarak:

- Ne var sizin karnınızda teyze,

Kadın:

- Çocuğum var evladım, diye cevap verir.

- Sizin çocuğunuz mu?

- Evet

- Onu seviyor musunuz?

- Evet

- Çok mu seviyorsunuz?

- Evet evladım.

- Öyleyse neden yediniz?

GhencThurk
Amerika'da yasayan bir cocugun 100 dolara ihtiyaci olur.
Bu 100 dolara sahip olabilmek icin günlerce, *******ce dua eder.Sonunda ulasamayinca Tanri'ya mektup yazmaya karar verir. Amerikan Posta Idaresi, üstünde yazili adres olarak sadece "Tanri, ABD" olan mektubu Bay Baskan'a vermeye karar verir. Baskan mektubu alinca cok hoslanir, cok duygulanir fakat 100 dolar yerine 5 dolar koyar. 5 dolarin kücük bir cocuk icin yeterli olacagini düsünür. Cocuk gercekten de 5 dolara sahip olmakla tatmin olur ve Tanri'ya tesekkür mektubu yazmaya koyulur:

-"Sevgili Tanrim, parayi yolladigin için tesekkürler. Ama mektubu Beyaz Saray üzerinden yollamissin ve tabii her zamanki gibi oradaki **** de 95 dolarini kesip silah almis olmali. Bana 5 dolar ulasti. Yine de tesekkürler."

GhencThurk
Çocuk, okuldan bir gözü şiş olarak dönünce, annesi telaşlandı :
-Hayır düşmedim.Arkadaşım Hakan`la dövüştük.Ben de yarın onun gözünü şişireceğim!
Annesi yatıştırmaya çalıştı :
-Sakın ha! Dövüşmek iyi birşey değil.Ben sana yarın pasta çörek vereyim.Arkadaşına da ver, barışın.Güzel güzel oynayın olmaz mı?
-Olur anneciğim, barışırız.
Ertesi gün, çocuk öteki gözü de şişmiş olarak döndü. Annesi merakla sordu:
-Yine ne oldu?
-Arkadaşım yaptı, daha çok pasta, çörek istiyor!